Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

12 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Στις 12 Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού, για να υπενθυμίζει την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών και νοσηλευτριών σε κάθε κοινωνία. Φέτος η ημέρα είναι ακόμα πιο φορτισμένη με τη συμβολή των νοσηλευτών στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, με τίμημα να νοσήσουν ή ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους χιλιάδες εργαζόμενοι σε δομές υγείας παγκοσμίως.

Οι νοσηλευτές είναι κοντά στον άνθρωπο κάθε στιγμή για όλο το 24ωρο, κοντά στον πόνο, την ασθένεια, τη σωματική και ψυχική κατάπτωση. Στην αποκατάσταση η νοσηλευτική υπηρεσία αναλαμβάνει το δύσκολο ρόλο της φροντίδας των ασθενών. Φροντίδα για την ομάδα των νοσηλευτών σημαίνει η εξυπηρέτηση των ασθενών , η συμπαράσταση σε καθένα ξεχωριστά, η βοήθεια στις ανάγκες τους, η παρέα αλλά και το άγχος για την εξέλιξη τους με αποτέλεσμα τη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης!

Οι πολίτες εκφράζουν το σεβασμό, την εκτίμηση και την υποστήριξη προς όλους τους Νοσηλευτές, τις Νοσηλεύτριες και το Νοσηλευτικό Προσωπικό για το διαχρονικό ανιδιοτελή τους αγώνα, ώστε να προστατεύουν τη Δημόσια Υγεία .

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας του Νοσηλευτή, μετά από 15 μήνες εργασίας σε συνθήκες πανδημίας δεν υπάρχει πια κανείς που να μην εκθειάζει και επαινεί την ανιδιοτέλεια και την αυταπάρνηση που δείχνουν καθημερινά οι νοσηλευτές, ξεπερνώντας τον εαυτό τους και προσφέροντας στον συνάνθρωπο από το δικό τους υστέρημα κάτω από δυσβάσταχτες συνθήκες εργασίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Και θα ήταν πράγματι ημέρα γιορτής και όχι κραυγή αγωνίας:

Αν δεν είχαμε θρηνήσει 26 συναδέλφους στη μάχη της πανδημίας,

Αν είχε χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα κατά την άσκηση των καθηκόντων η απώλεια των συναδέλφων μας,

Αν η Ελληνική πολιτεία είχε ολοκληρώσει την ένταξη των υγειονομικών υπαλλήλων του ΕΣΥ στα Β.Α.Ε

Αν η Ελληνική πολιτεία δεν επιχειρούσε να χτίσει ένα κατ’ επίφαση κοινωνικό κράτος που δήθεν μεριμνά για το υπέρτατο αγαθό της υγείας, επάνω στις πλάτες των Νοσηλευτών, αν δεν τους αγνοούσε και επιβράβευε τον αγώνα που δίνουν καθημερινά στους ζοφερούς χώρους εργασίας τους,

Αν είχαν καλυφθεί οι κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων ενισχύοντας έτσι τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας ,

Αν υπήρχε η κατάλληλη ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας μας, ώστε ο νοσηλευτής να είναι υγιής για να παρέχει υγεία,

Αν προϋπήρχαν οι ανωτέρω προϋποθέσεις, τότε και μόνο τότε, θα μιλούσαμε για γιορτή…

Μέχρι τότε όμως, η 12η Μαΐου θα αποτελεί ορόσημο προβληματισμού και όχι εορτής…

Υπέρ υγείας των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας την Τετάρτη 12 Μαΐου στις 11:00π.μ ,στον υπαίθριο χώρο, μπροστά στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου θα τελεστεί Αρτοκλασία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανου, καθώς επίσης και Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεων των ψυχών των συναδέλφων μας που έχασαν την ζωή τους στη μάχη κατά της πανδημίας την ώρα του καθήκοντος.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

spot_img

Διαφημίσεις