Σπύρος Κετζετζής: «Θα κλείσουν επιχειρήσεις, θα απολυθούν υπάλληλοι…»

Ημέρα:

Την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών φροντιστηρίων συνεχίζει να προκαλεί η επιβολή Φ.Π.Α. στο 23%, μέτρο που ψηφίστηκε στο πλαίσιο των προαπαιτουμένων της συμφωνίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές.

Με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών της περιφερειακής ενότητας Καβάλας και πρώτος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδας, Σπύρος Κετζετζής, τόνισε ότι οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους, μέχρις ότου ανατραπεί αυτή η απόφαση, η οποία στην ουσία θα επιφέρει το κλείσιμο πολλών φροντιστηρίων.

Καμιά ελληνική οικογένεια δεν θα μπορεί να πληρώσει τα επιπλέον χρήματα από την επιβολή φόρου 23%

«Ο φόρος 23% αφορά το σύνολο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Να θυμίσω ότι υπάρχει κοινοτική οδηγία, η οποία τηρείτο όλα αυτά τα χρόνια που εγώ είμαι στον χώρο, που προβλέπει απαλλαγή Φ.Π.Α. στην εκπαίδευση. Ξαφνικά πήγαμε από το 0 στο 23%. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι ένας άνθρωπος, ο οποίος πλήρωνε π.χ. 300 ευρώ το μήνα, τώρα θα πρέπει να πληρώσει 370 ευρώ! Καταλαβαίνετε ότι με την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μέση και μικρομεσαία ελληνική οικογένεια, το όποιο ποσό παραπάνω είναι αδύνατο να καταβληθεί. Η πλειονότητα των ελλήνων γονέων δεν μπορεί να πληρώσει αυτά τα χρήματα. Οπότε δημιουργείται τεράστιο ένα  πρόβλημα. Ποιος θα απορροφήσει τον Φ.Π.Α. Ο επιχειρηματίας; Αδύνατο, στην εποχή που είμαστε και με τις εκπτώσεις που έχουμε κάνει τόσα χρόνια και με τις επισφάλιες που έχουμε, το να απορροφήσει 23% Φ.Π.Α. εξ ολοκλήρου μια επιχείρηση. Δεν είμαστε ούτε σούπερ μάρκετ, ούτε πολυεθνικές. Οπότε υπάρχει αδιέξοδο για το τι θα κάνουμε», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Κετζετζής.

«Θα κλείσουν επιχειρήσεις, θα απολυθούν υπάλληλοι…»

Μάλιστα ο πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών της Π.Ε. Καβάλας, προέβλεψε ότι με αυτήν την απόφαση της κυβέρνησης θα ενισχυθεί η παραοικονομία!

«Προβλέπω ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του κλάδου μας θα στραφεί στην «μαύρη» οικονομία, στην παραοικονομία, θα κλείσουν επιχειρήσεις, θα απολυθούν υπάλληλοι! Υπήρχαν νύξεις στο παρελθόν κάτι να γίνει με τον Φ.Π.Α. Επειδή όμως υπήρξε αντίδραση, αλλά και η κοινοτική οδηγία το πήραν πίσω. Σε αυτήν την απόφαση αντιδράσαμε, υπήρξε καθολική αντίδραση επίσης από όλα τα κόμματα, ακόμη και μέσα από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πενήντα και πλέον βουλευτές, από όλα τα κόμματα, έχουν κάνει ερώτηση για το θέμα. Όσους συναντήσαμε, υπουργούς κλπ, μας έλεγαν ότι έχουμε δίκιο κι όλοι απορούν πως έγινε αυτή η επιβολή φόρου. Το έκαναν χωρίς μελέτη, χωρίς να υπολογίζουν τις επιπτώσεις. Θα πάρουν λιγότερα χρήματα από πέρυσι κι αυτό είναι σίγουρο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κετζετζής.

Προσφυγή ακόμη και στην ευρωπαϊκή επιτροπή!

Τέλος, ερωτηθείς για το πώς θα κινηθούν εφεξής οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, ώστε να αλλάξουν αυτήν την απόφαση, ο Σπύρος Κετζετζής, απάντησε: «Δεν έχουμε σταματήσει να κινούμαστε. Παλεύουμε, στο διάστημα που ακολουθεί, ώστε να φανεί ότι δεν έχει απόδοση αυτή η επιβολή φόρου. Ελπίζουμε να το πάρουν πίσω και να βρεθεί κάποιο ισοδύναμο. Έχουμε ήδη ετοιμαστεί για προσφυγή στην ευρωπαϊκή επιτροπή για το θέμα, νομικά, επειδή θεωρούμε ότι είναι παράτυπο και ήδη έχουν γίνει επιστολές στην Ε.Ε. Πρέπει να βρούμε κάποιο τρόπο να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να το ανατρέψουμε».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Δεσποινίς Μαργαρίτα» στο θέατρο «Αμαλία» Θεσσαλονίκης

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο Ρομπέρτο Ατάϋντε γεννήθηκε το...

Καβάλα: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας σε τροχαίο

Την 2-12-2023 και ώρα 21.45΄, στην επαρχιακή οδό  Κεραμωτής...

Η αγορά της Καβάλας βάζει τα γιορτινά της

Γιάννης Τσίρλης: Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου το «Pre Christmas...

Απόστολος Χρόνης: Προάγγελος ιδιωτικοποίησης οι συνενώσεις των ΔΕΥΑ;

Την έντονη ανησυχία του για την πιθανή ιδιωτικοποίηση του...

Γονική αποξένωση: Το έγκλημα που δεν τιμωρείται!

Καλησπέρα φίλες και φίλοι. Σήμερα είναι μια μεγάλη ευκαιρία...

«Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα» σε σκηνοθεσία Παύλου Λεμοντζή

Την θεατρική παράσταση «Κλυταιμνήστρα η (ε)κλυτή βασίλισσα», που ανεβαίνει...

Ξενοφών Κροκίδης: Θα εξηγήσουμε τι είναι, αλλά και τι δεν είναι εθελοντισμός

Ξενοφών Κροκίδης: Όταν υπάρχει ένα μεγάλο κίνημα εθελοντισμού σημαίνει...

Θέμης Καλπακίδης: Απ’ το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η αγροτική παραγωγή

«Πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο», επισημαίνει για την...