Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
spot_img

Πρόγραμμα ημιαυτόνομης διαβίωσης στην Παιδόπολη Καβάλας

Ημέρα:

Τα εγκαίνια των δυο ανακαινισμένων διαμερισμάτων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, στα οποία θα φιλοξενηθούν για τρία χρόνια, τέσσερα 18χρονα κορίτσια, στο πλαίσιο του προγράμματος ημιαυτόνομης διαβίωσης, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στον Άγιο Λουκά.

”Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ημιαυτόνομης διαβίωσης για παιδιά άνω των 18, τα οποία προέρχονται από τις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και συγκεκριμένα από τα παραρτήματα Προστασίας Παιδιού Καβάλας και Δράμας. Αυτό το πρόγραμμα θα λειτουργήσει σαν ένα εργαλείο, για μια μεταβατική περίοδο για αυτά τα τέσσερα κορίτσια, που θα είναι οι πρώτες ωφελούμενες του προγράμματος, η διάρκεια του οποίου είναι τριετής. Αυτά τα παιδιά θα εκπαιδευτούν για το πως θα μπορέσουν τα ίδια να πατήσουν στα πόδια τους, μετά από την εκπαίδευση που θα τους παρασχεθεί στο εν λόγω πρόγραμμα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, μια χαρούμενη στιγμή μετά από αρκετούς μήνες σκληρής προσπάθειας και δουλειάς, με την πολύτιμη προσφορά του Ομίλου Ρόταρυ Νεάπολις, αλλά και ροταριανών από την Αγγλία που παρέστησαν στα εγκαίνια, καθώς με χρήματα δικά τους έχει γίνει η ανακαίνιση των διαμερισμάτων, ενώ κι εμείς ως Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας έχουμε βάλει ένα ποσό και δεσμευόμαστε ότι όχι μόνο θα διατηρήσουμε αυτά τα διαμερίσματα τόσο όμορφα και αξιοπρεπή, αλλά να κάνουμε ακόμη καλύτερα και να αναλάβουμε το κόστος για την περαιτέρω βελτίωσή τους”, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Σωτήρης Σωτηριάδης, πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Στις 113.000 δολάρια ανέρχεται το κόστος του προγράμματος

Η Άννα Παυλίδου, μέλος Ροταριανού Ομίλου Καβάλας Νεάπολις και πρόεδρος επιτροπής υλοποίησης του ροταριανού προγράμματος, δήλωσε από τη μεριά της: ”Το πρόγραμμα το έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου οι ροταριανοί όμιλοι, οι περιφέρειες και το διεθνές  Ρόταρυ. Είναι της τάξης των 113.000 δολαρίων και ευελπιστούμε να συνεχιστεί. Το πρόγραμμα αφορά την εκπαίδευση των παιδιών στην ημιαυτόνομη διαβίωση. Τους προσφέρουμε τις κατοικίες, θα μένουν μόνες, θα σπουδάζουν στις τεχνικές σχολές της επιλογής τους. Θα τους προσφέρουμε κάθε μήνα τη χρηματοδότηση που θα φροντίζουμε διακριτικά για τη σωστή διαχείρισή της. Τα μέλη του ομίλου μας και εξειδικευμένοι εθελοντές θα φροντίζουμε για επιπλέον δεξιότητες των παιδιών”.

Τέλος, η Μαρίνα Φιλιππίδου, πρώην πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, υπογράμμισε στις δηλώσεις της: ”Η πρόταση έγινε από το Ροταριανό Όμιλο Νεάπολις, στον οποίο είμαι μέλος. Το 2013 αποφασίστηκε να ανακαινιστούν δυο διαμερίσματα, με σκοπό να φιλοξενηθούν τέσσερα 18χρονα κορίτσια και να επωφελούνται οικονομικά και να ζουν ημιαυτόνομα. Φυσικά και δεχτήκαμε την πρόταση και συνεργαστήκαμε. Εύχομαι μετά από τρία χρόνια, αυτά τα τέσσερα κορίτσια να είναι πιο ώριμα και υπεύθυνα για να αντιμετωπίσουν τη ζωή. Είμαι πολύ περήφανη που ξεκινήσαμε αυτό το έργο, που συνεχίστηκε και υλοποιήθηκε”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αποφεύγουν τα πρατήρια καυσίμων

Φώτης Πούλος: Η Ελλάδα είναι μια χώρα παραγωγής φόρων,...

Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ σχετικά με δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr

Σχετικά με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε και δημοσιεύτηκε στο site...

Τιμή και Δόξα στον Ήρωα Δ. Τσαμκιράνη

Του Κωνσταντίνου Π. Παπακοσμά* Τιμή και δόξα στον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό...

ΑΟΚ: Ξεκινά η προπώληση των εισιτηρίων διαρκείας

Ήρθε η ώρα να δείξουμε ποιος πραγματικά είναι ο...

Δημοπρατείται η ΒΙΙ φάση των έργων του Νέστου – Θα αρδευθούν 56.000 στρέμματα

Ύστερα από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Cosmopolis Festival 2024

Το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην...