Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Πέτρος Ταχματζίδης: «Σε λίγα χρόνια οι συντάξεις θα είναι πια ένα επίδομα, ένα βοήθημα…»

Ημέρα:

Περικοπές δίχως σταματημό στις συντάξεις, προβλέπει ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας, Πέτρος Ταχματζίδης. Ήδη, ψαλιδισμένες, λόγω της αύξησης της παρακράτησης υπέρ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. θα είναι οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου για τους συνταξιούχους Ι.Κ.Α. και δημοσίου (πιστώθηκαν από το βράδυ της Πέμπτης), ενώ ανάλογες περικοπές θα υποστούν οι συντάξεις του Ο.Α.Ε.Ε. που θα καταβληθούν ερχόμενη Τρίτη.

Η εισφορά των συνταξιούχων υπέρ του κλάδου υγείας αυξάνεται από το 4% στο 6% στις κύριες συντάξεις, όπως προβλέπουν οι μνημονιακές διατάξεις, ενώ άμεση θα είναι η μείωση και στις επικουρικές συντάξεις μέσω της επιβολής της εισφοράς υπέρ υγείας 6%. Οι μειώσεις θα επιβληθούν αναδρομικά από 1η Ιουλίου, ενώ τα επιπλέον ποσά που υπολογίζονται από την αναδρομική μείωση  επί των συντάξεων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2015, θα παρακρατούνται ισόποσα από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015 και θα αποδίδονται στον ΕΟΠΥΥ.

«Σε λίγα χρόνια οι συντάξεις θα είναι πια ένα επίδομα, ένα βοήθημα…»

«Όλα αυτά εμείς τα είχαμε προβλέψει. Δυστυχώς, πρέπει να περιμένουμε κι άλλες περικοπές. Το θέμα δεν τελειώνει εδώ. Από τον Οκτώβριο με το νέο ασφαλιστικό και ιδιαίτερα με την επιβολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, στο τέλος η επικουρική σύνταξη θα καταργηθεί πλήρως, μέσα σε ένα με ενάμιση χρόνο, κανένας δεν θα λαμβάνει επικουρική σύνταξη. Γενικότερα σε λίγα χρόνια οι συντάξεις θα είναι πια ένα επίδομα, ένα βοήθημα. Θα παίρνουμε ψίχουλα, που δεν θα αρκούν ούτε για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος των συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας, Πέτρος Ταχματζίδης.

Παραδείγματα αναφορικά με τις μειώσεις στις συντάξεις

Συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 1.250  θα υποστεί μείωση  35,6 ευρώ το μήνα, καθώς η παρακράτηση  υπολογίζεται στο μικτό ποσό  των 1.780 ευρώ που λάμβανε ο συνταξιούχος  πριν αφαιρεθούν οι μνημονιακές περικοπές. Έτσι τον ερχόμενο μήνα η μείωση της σύνταξης θα φτάσει τα 59,3 ευρώ, καθώς θα προστεθεί και η πρώτη δόση των αναδρομικών.

Δικαιούχος με αρχική σύνταξη 3.000 ευρώ το 2010, σήμερα λαμβάνει 1.772 ευρώ κύρια σύνταξη και θα επιβαρυνθεί μηνιαίως κατά 60 ευρώ λόγω της αύξησης της εισφοράς.
Τους τρεις ερχόμενους μήνες, λόγω της επιβάρυνσης των αναδρομικών, η σύνταξη του θα μειωθεί κατά 120 ευρώ. Επίσης, ένας συνταξιούχος με επικουρική ύψους 200 ευρώ θα υποστεί μείωση 12 ευρώ, ενώ τον ερχόμενο μήνα  η απώλεια θα φτάσει τα 20 ευρώ.

Στο συλλαλητήριο της Δ.Ε.Θ. και οι συνταξιούχοι της Καβάλας

Ο κ. Ταχματζίδης σημείωσε καταληκτικά ότι οι συνταξιούχοι για άλλη μια φορά θα δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο της Δ.Ε.Θ. για να διαμαρτυρηθούν και παράλληλα θα εξετάσουν το πώς θα οργανωθούν καλύτερα για να αντιμετωπίσουν καλύτερα την λαίλαπα, όπως την χαρακτήρισε, που τους πλήττει.

«Αυτά που μας έλεγε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας, ότι είναι αντιμνημονιακός, απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι άλλα εννοούσε. Δυστυχώς, όλα αυτά ήταν λόγια. Το τρίτο μνημόνιο προβλέπει έλεγχο κάθε τρεις μήνες από το κουαρτέτο και καταλαβαίνει κανείς που τελικά θα οδηγηθούμε».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συλλυπητήρια του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για τον Θόδωρο Ταβλαρίδη

Τη βαθύτατη του θλίψη για τον θάνατο του χειρούργου...

Ο Χρήστος Χαραλαμπίδης υποψήφιος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κορυφών με τον Γιάννη Εριφυλλίδη

Ο Χρήστος Χαραλαμπίδης συστρατεύεται ως υποψήφιος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας...

Το πρόγραμμα των τελικών αγώνων του 34ου Πρωταθλήματος Μίνι Μπάσκετ Δημ. Σχολείων Δήμου Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας...

Θάνατος κτηνοτρόφου Ποδοχώρι: Επίθεση από το κριάρι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση

Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας στην υπόθεση θανάτου της...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...