Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

ΚΑΒΑΛΑ: Σειρά δράσεων με ηχηρό μήνυμα, όχι στη βία κατά των γυναικών

Ημέρα:

spot_img

Σειρά δράσεων ενημέρωσης και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών, αναφορικά με το θέμα της κακοποίησης των γυναικών, πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Καβάλας, στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Την διοργάνωση των εκδηλώσεων ανέλαβαν από κοινού ο δήμος Καβάλας, η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., το Ινστιτούτο Πρόληψης και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων «ΒΙΑ STOP», καθώς και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του δήμου Καβάλας.

«Οι γυναίκες που υφίστανται βία να βγουν προς τα έξω και να πουν το πρόβλημά τους»

«Στις δράσεις αυτές μετέχουν συνολικά 18 φορείς της πόλης μας. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη που τόσοι φορείς πραγματοποιούν αυτήν την δράση φέτος. Οι γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί στην χώρα μας δεν είναι λίγες. Είναι μια στις τρεις περίπου! Τα στατιστικά λένε ότι οι γυναίκες που κακοποιούνται δεν είναι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, αλλά από δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πάνω, αλλά και οι άνδρες που κακοποιούν τις γυναίκες τους δεν είναι επίσης χαμηλού μορφωτικού επιπέδου. Μόνο ένας στους δέκα είναι άνεργος. Αυτές οι γυναίκες χρειάζονται συμπαράσταση, να βγουν προς τα έξω και να πουν το πρόβλημά τους. Υπάρχουν μηχανισμοί που μπορούν να τις βοηθήσουν. Η βία απέναντι στις γυναίκες είναι έγκλημα που πρέπει να εκλείψει», επισήμανε στις δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Πολιτισμού του δήμου Καβάλας, Κορίνα Πρασσά.

«Δίνουμε το ηχηρό μήνυμα: «Όχι» στην βία κατά των γυναικών»

«Διοργανώνουμε όλες αυτές τις εκδηλώσεις, με αφορμή την διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών που τιμάται κάθε χρόνο αυτή την ημέρα, την οποία καθιέρωσε ο Ο.Η.Ε. με αφορμή την δολοφονία των τριών αδελφών Μιραμπάλ στην Δομινικανή Δημοκρατία. Υπό την αιγίδα του δήμου Καβάλας, πραγματοποιούμε ενημερωτικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές δράσεις, ενώ ενημερώνουμε με έντυπο υλικό τους συμπολίτες μας για τις δομές που στηρίζουν τις κακοποιημένες γυναίκες. Δίνουμε το ηχηρό μήνυμα: «Όχι στη βία κατά των γυναικών», παρουσιάζοντας βίντεο με σχετικό υλικό. Επίσης, κάναμε και σύνδεση, μέσω Skype, με την πρώην Scotland Yard και νυν Metropolitan Police Service στο Λονδίνο. Είμαστε χαρούμενοι που υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας, αλλά και συμμετοχή σχολείων, ενώ στην δημοτική βιβλιοθήκη μέλη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών των λυκείων για την βία κατά των γυναικών», δήλωσε στον «Ενήμερο» από την πλευρά της η ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του δήμου Καβάλας, Μαρία Στεργίδου.

Τις εκδηλώσεις που έγιναν χθες το πρωί στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ., έναντι της κεντρικής πλατείας, παρακολούθησε και η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα. Να σημειωθεί τέλος ότι σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σιωπηλή πορεία στους δρόμους της Καβάλας, πάντα με το ίδιο μήνυμα κατά της βίας εναντίον των γυναικών.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δημήτρης Πιπεργιάς: Κινούμαστε με σοβαρότητα, συνέπεια και εργατικότητα

«Η «Ελληνική Λύση» παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό ευρωψηφοδέλτιο /...

Κουτοπονηριές με τις κάρτες στάθμευσης στην Παναγία

Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων σπιτιών τις δίνουν στους πελάτες...

Πολιτισμένος πολιτικός διάλογος για κρίσιμα θέματα της ελληνικής κοινωνίας

Ενδιαφέρουσα πολιτική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας Τα μείζονα θέματα...

9η Λευκή Νύχτα: Η βροχή δεν πτόησε τους Καβαλιώτες

Μέχρι αργά τα μεσάνυχτα κράτησαν οι εκδηλώσεις της Λευκής...

15 Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες του νομού Καβάλας

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή...

Τάκης Αγγελίδης: Μην μηδενίζουμε τα οφέλη από τα κρουαζιερόπλοια

«Την περασμένη Τρίτη (21/5) εγκαινιάστηκε η τουριστική περίοδος της...

Η αποχή από τις κάλπες δεν στέλνει κανένα μήνυμα

Κώστας Μορφίδης: Ακόμη και στις δημοσκοπήσεις έχει παγιωθεί μία...

Δωρεά τεσσάρων φορητών φαρμακείων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας

Στο πλαίσιο υποστήριξης και υποβοήθησης του αστυνομικού έργου, η...