Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

ΚΑΒΑΛΑ: Μαγείρεψαν με αφορμή την ημέρα ατόμων με αναπηρία

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καβάλας, μαζί με τον γνωστό σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου, μαγείρεψαν το μεσημέρι στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης, στην διάρκεια εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής ημέρας ατόμων με αναπηρία, που είναι η 3η Δεκεμβρίου.

Ιδιαίτερα χαρούμενος για το γεγονός ότι δέχθηκε την πρόσκληση αυτή, που του έδωσε την ευκαιρία να μαγειρέψει μαζί με τα παιδιά, δήλωσε ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, λέγοντας χαρακτηριστικά «αφήστε τα παιδιά να εκφραστούν».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση, δεν σχετίζεται με την επαγγελματική κουζίνα.

«Το βασικό δεν είναι η συνταγή, αλλά η επαφή με αυτά τα παιδιά. Θα πρέπει να περάσουμε το μήνυμα και να καταλάβει ο κόσμος ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να ζήσουν μαζί μας», επισήμανε στις δηλώσεις του ο Αλέξανδρος Παπανδρέου.

Σειρά εκδηλώσεων και τις επόμενες ημέρες

Να σημειωθεί ότι και τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στην πόλη μας και από άλλους φορείς εκπροσώπησης ατόμων με αναπηρία. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το 6ο Γυμνάσιο Καβάλας, με την υποστήριξη του Συλλόγου «Περπατώ» και του παραολυμπιονίκη Αλέξανδρου Ταξιλδάρη, συνδιοργανώνουν παρουσίαση παραολυμπιακής ημέρας στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί αγώνας μεταξύ ενηλίκων στελεχών προσκόπων της Καβάλας και των αθλητών του Αθλητικού Συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. «ΙΡΙΣ» Καβάλας σε αμαξίδια.

Το Σάββατο επίσης, θα πραγματοποιηθεί από την Π.Ε Καβάλας, σε συνεργασία με τον νομαρχιακό σύλλογο Α.Μ.Ε.Α., διάλεξη στο αρχαιολογικό μουσείο από την επίκουρο καθηγήτρια αρχαιολογίας την κ. Κεφαλίδου με θέμα: «Ασθένεια, αναπηρία και δυσμορφία στην τέχνη της αρχαϊκής και κλασσικής εποχής», με ελεύθερη είσοδο και διερμηνεία νοηματικής γλώσσας.

Τέλος, την Κυριακή το απόγευμα στο «Αμφιθέατρο Δημοκρατίας» στην Ελευθερούπολη, το Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων, θα παρουσιάσει θεατρική παράσταση «Η κυρά μας η μαμή» από τη θεατρική του ομάδα, «Τα φτερά του ονείρου».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

Διαφημίσεις