Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Όσο βοηθάει ο καιρός όλα βαίνουν καλώς στην εστίαση

Ημέρα:

Γιώργος Βαφείδης: Ήταν σίγουρα καλύτερη η χρονιά από πέρσι όσον αφορά τον αριθμό των επισκεπτών, ωστόσο στις εισπράξεις ήμασταν χαμηλότερα / Δεν «αφήνουν» χρήματα στα καταστήματα εστίασης οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων

«Είναι γεγονός ότι από τη στιγμή που ο καιρός αποτελεί σύμμαχο του κλάδου μας, σίγουρα το αποτύπωμα που μένει είναι θετικό. Ο καιρός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς μας κι όσο βοηθάει τόσο όλα βαίνουν καλώς. Σε αντίθετη περίπτωση περιορίζεται ο κόσμος, δεν μπορεί να βγει από τα σπίτια του, δεν μπορεί να κινηθεί, οπότε προβληματιζόμαστε κι εμείς και αυτός ο προβληματισμός σίγουρα είναι οικονομικός».

Τα παραπάνω υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης, ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι το αποτύπωμα από την θερινή περίοδο και τους δύο πρώτους τους μήνες του φθινοπώρου ήταν θετικό αναμφισβήτητα, ωστόσο με χαμηλότερους τζίρους από πέρυσι, λόγω της οικονομικής στενότητας που υπάρχει γενικότερα εντός και εκτός συνόρων.

«Ήταν σίγουρα καλύτερη η χρονιά από πέρσι όσον αφορά τον αριθμό των επισκεπτών, ωστόσο θα έλεγα ότι όσον αφορά τις εισπράξεις ήμασταν χαμηλότερα…»

«Καταγράφηκε μία πολύ καλή κίνηση στην περιοχή μας το καλοκαίρι και τους δυο πρώτους μήνες του φθινοπώρου, αν και από την κίνηση αυτή ευνοήθηκαν κυρίως τα καταστήματα του παραλιακού μετώπου της Π.Ε. Καβάλας από την Κεραμωτή μέχρι και την παραλία Οφρυνίου. Δούλεψε όμως και η πόλη μας, δεν μπορούμε να πούμε το αντίθετο, ίσα ίσα, επωφελήθηκαν και τα καταστήματά μας. Ήταν σίγουρα καλύτερη η χρονιά από πέρυσι όσον αφορά τον αριθμό των επισκεπτών, ωστόσο θα έλεγα ότι όσον αφορά τις εισπράξεις ήμασταν χαμηλότερα, γιατί η αγοραστική δύναμη τόσο των ξένων επισκεπτών, όσο και των Ελλήνων ήταν ελαφρώς περιορισμένη, ήταν πιο κάτω από πέρυσι κι αυτό είναι σίγουρα απότοκο της μεγάλης ακρίβειας που μαστίζει, όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι επισκέπτες της περιοχής μας. Η οικονομική αυτή κρίση είναι παγκόσμιο φαινόμενο, δεν αφορά μόνο τη χώρα μας ή την περιοχή μας κι αυτό αποτυπώθηκε δυστυχώς στους τζίρους», σημείωσε σχετικά ο κ. Βαφείδης.

«Υπάρχει μία σχετική τουριστική κίνηση που έχει να κάνει καθαρά με τις καιρικές συνθήκες…»

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν ακόμη ξένοι επισκέπτες στην περιοχή μας ο Γιώργος Βαφείδης απάντησε: «Όντως υπάρχουν ακόμη οι ξένοι επισκέπτες, υπάρχει μία σχετική τουριστική κίνηση που έχει να κάνει καθαρά με τις καιρικές συνθήκες. Όσο βοηθάει ο καιρός οι επισκέπτες έρχονται στην περιοχή μας, κυρίως από κοντινές αποστάσεις από γειτονικές χώρες, αλλά πιστεύω ότι από τη στιγμή που θα αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες οι επισκέπτες αυτοί σίγουρα θα εξαφανιστούν από την περιοχή μας».

Δεν «αφήνουν» χρήματα στα καταστήματα εστίασης οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων

Αναφορικά με το αν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που φτάνουν στην Καβάλα «αφήνουν» χρήματα στα καταστήματα εστίασης ο κ. Βαφείδης απάντησε: «Είναι ελάχιστοι αυτοί που επισκέπτονται τα καταστήματα μας. Βλέπουμε θηριώδη πλοία που μπορεί να έχουν ακόμα και 2.000 άτομα μέσα κι ως εκ τούτου θα έπρεπε η αγορά να σφύζει από αυτούς, όμως δεν συμβαίνει. Κάποιοι μένουν μέσα στο πλοίο κάποιοι επιλέγουν να κάνουν κοντινές εκδρομές και άλλοι απλά κάνουν βόλτες στην πόλη αγοράζοντας ίσως κάποια πράγματα από εμπορικά καταστήματα. Το οικονομικό αποτύπωμα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο από την κρουαζιέρα για εμάς, αλλά και πάλι είναι καλό που έρχονται. Και μόνο η «σκόνη» όπως λέμε που αφήνει ο πελάτης είναι σημαντική».

«Η χειμερινή περίοδος πάντα είναι δύσκολη για τα καταστήματα εστίασης της Καβάλας με τα έξοδα να αυξάνονται κατακόρυφα…»

Τέλος όσον αφορά την επόμενη περίοδο, ο Γιώργος Βαφείδης τόνισε ότι «η χειμερινή περίοδος πάντα είναι δύσκολη για τα καταστήματα εστίασης της Καβάλας με τα έξοδα να αυξάνονται κατακόρυφα. Προσπαθούμε λόγω του αντικαπνιστικού νόμου για να μην αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τους εξωτερικούς χώρους, να έχουμε τη θέρμανση που χρειάζεται κλπ. Όπως και να έχει περιορίζεται η κίνηση γενικότερα και περιμένουμε εκεί προς τα Χριστούγεννα να έχουμε μία μεγάλη ανάκαμψη, όπως γίνεται κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη περίοδο. Από εκεί και μετά περνάμε και πάλι στα δύσκολα μέχρι και την άνοιξη που ευελπιστούμε ότι θα ξεκινήσει ξανά μία μεγάλη τουριστική κίνηση στην περιοχή μας, ώστε να κινηθούν ακόμη καλύτερα και τα καταστήματά μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...