Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου, 2025
Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου, 2025

«Οι Έλληνες αυτοκινητιστές είμαστε ξένοι στη χώρα μας»

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

«Τα μέτρα που σχεδιάζει να πάρει η κυβέρνηση μέσω της τροπολογίας είναι στη σωστή κατεύθυνση, αρκεί να μην καταλήξουν να έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα. Περιμένουμε να δούμε τι θα ισχύσει με τις χρεώσεις», δήλωσε στον «Ενήμερο», ο Ανέστης Τσουρουκίδης, σχολιάζοντας την τροπολογία που πέρασε την Πέμπτη από τη Βουλή για τη θέσπιση αναλογικών διοδίων στην Εγνατία Οδό και γενικότερα τους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.  

«Αν δηλαδή, υπάρχει μια διαφορετική τιμολογιακή πολιτική προς τους επαγγελματίες, που είναι και οι πιο σταθεροί χρήστες των εθνικών οδικών αρτηριών, καλώς. Αν είναι όμως εισπρακτικό το μέτρο, τότε θα είναι μια καταστροφή για τον κλάδο μας», ανέφερε σχετικά ο κ. Τσουρουκίδης.

Να σημειωθεί επίσης, ότι ψηφίστηκε η απαγόρευση της χρήσης του παράπλευρου οδικού δικτύου από φορτηγά και άλλα βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων, ενώ με την ίδια ρύθμιση επαναφέρεται η εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων στις εθνικές οδούς με χρήση κάρτας ή άλλου μέσου, αλλά και η δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας οδικών τελών, στην οποία θα υπάγεται το σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας.

«Κάνουμε ένα σωρό προτάσεις, αλλά καμιά δεν έχει ληφθεί υπόψη, ειδικά στο θέμα των παράπλευρων οδών»

«Αν για ένα Ι.Χ. το πήγαινε – έλα στη Θεσσαλονίκη θα ανέβει στα 25 ευρώ, τότε σήμερα για ένα φορτηγό όχημα που είναι στα 37 ευρώ, θα ανέβει αυτομάτως στα 50 ευρώ. Η κυβέρνηση πρέπει να καθίσει να συζητήσει με τους επαγγελματικούς φορείς, ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες και να κινούμαστε σε καλύτερους δρόμους», δήλωσε σχετικά ο Ανέστης Τσουρουκίδης, επαγγελματίας αυτοκινητιστής και πρώην συνδικαλιστής.

Αναφορικά με τις παρεμβάσεις που κατά καιρούς κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών για το θέμα της διέλευσης βαρέων οχημάτων από τις παράπλευρες οδούς για την αποφυγή των διοδίων κι αν αυτές έχουν εισακουστεί από την κυβέρνηση, ο Ανέστης Τσουρουκίδης υπογράμμισε: «Έχουμε κάνει ένα σωρό προτάσεις, όμως καμιά εξ αυτών δεν έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη, ειδικά στο θέμα των παράπλευρων οδών. Επισημάναμε που υπάρχει επικινδυνότητα στο οδικό δίκτυο και ειδικά στην Εγνατία Οδό και δη στον Άγιο Σίλα για το όριο ταχύτητας των 70 χλμ, που κι αυτό δεν έχει εισακουστεί. Πουθενά στην Ευρώπη για δρόμο αυτών των προδιαγραφών δεν υπάρχουν τέτοια όρια. Πρέπει να δουν τις προτάσεις μας και πως θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των επαγγελματιών αυτοκινητιστών».

«Καταλήγουμε να μην πηγαίνουμε δεκάρα τσακιστή στα σπίτια μας…»

«Έχουμε απομείνει οι πλέον ρομαντικοί αυτοκινητιστές στην Ελλάδα, για να μη χρησιμοποιήσω μια πιο βαριά κουβέντα. Είμαστε αυτοί που πληρώνουμε, πληρώνουμε, πληρώνουμε. Θέλουμε να είμαστε τυπικοί απέναντι στο κράτος, όμως καταλήγουμε να μην πηγαίνουμε δεκάρα τσακιστή στα σπίτια μας. Πως να επιβιώσει ο αυτοκινητιστής στην Ελλάδα, όταν για παράδειγμα ένας οδηγός στη Βουλγαρία κοστίζει μαζί με τα ένσημά του 250 ευρώ και στη χώρα μας πάνω από 1.000 ευρώ. Όλοι όσοι έκαναν εταιρεία στη Βουλγαρία έχουν κατεβάσει και το κόμιστρο, διότι δεν υπάρχει το υψηλό Φ.Π.Α. Όλα είναι ενιαία. Με λίγα λόγια, και μας παίρνουν τη δουλειά, και δεν πληρώνουν εφορία στο ελληνικό κράτος, αλλά και δεν τους γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος από την Τροχαία. Οι Έλληνες αυτοκινητιστές είμαστε ξένοι στη χώρα μας. Αυτή η κυβέρνηση μας μιλά για ανάπτυξη, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ανάπτυξη έρχεται, όταν η Πολιτεία έχει σχεδιάσει ένα σωστό σταθερό φορολογικό σύστημα, όταν ελέγχει τα σύνορά της κι όταν τους ανθρώπους που προσφέρουν στην παραγωγική διαδικασία τους δίνει κίνητρα και την απαιτούμενη προσοχή. Με βάση όσα ψηφίζονται σήμερα, δεν μπορεί να αντέξει ο ελεύθερος επαγγελματίας. Άλλωστε και το καινούργιο ασφαλιστικό, όπως έρχεται, είναι ουσιαστικά και φορολογικό, το οποίο θα είναι ταφόπλακα για όλους τους επαγγελματίες. Η Βουλγαρία, όμως, είναι κοντά. Οψόμεθα! Εύχομαι στο τέλος να μην αναγκαστούμε να μεταφερθούμε όλοι εκεί», απάντησε τέλος σε ερώτηση για το φαινόμενο της μαζικής φυγής μεταφορικών εταιρειών στη Βουλγαρία.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Θα πρέπει να δούμε συνολικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Ηλίας Καλανταρίδης: Αν χρειάζεται ένα ή δύο πάρκινγκ να...

Παναγιώτης Αρχοντής: Το καλοκαίρι απέδωσε στην Περιφέρειά μας

«Σαφώς και το κερδίσαμε το στοίχημα όλοι μαζί σε...

Καβάλα: Εξαρθρώθηκε 3μελής σπείρα απατεώνων – Οι δύο ανήλικοι

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης...

Νίκος Μωυσίδης: Κάτι φαίνεται να αλλάζει με την ακτή της Καλαμίτσας

Την πεποίθησή του ότι κάτι φαίνεται να αλλάζει στο...

Η «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη σε εμπνευσμένη σκηνοθεσία Μαρίας Πρωτόπαππα ήρθε και στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Όταν η ανθρώπινη δικαιοσύνη αποτυγχάνει,...

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών στον νομό Καβάλας

Η Νέα Δημοκρατία διοργανώνει μια σειρά επισκέψεων στις Περιφερειακές...

Ξενοφών Κροκίδης: Θα επιμένουμε αν δεν λαμβάνουμε ικανοποιητικές απαντήσεις…

«Θα επανερχόμαστε στα ίδια θέματα όταν κάτι επιδεινώθηκε, όπως...

Οι 4 αποτυχημένοι πρωθυπουργοί που πρέπει να μείνουν σπίτι τους

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Καραμανλής και Σαμαράς είναι στην επικαιρότητα...