Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025

Καβάλα: Μικρή η συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Αναιμική ήταν η συμμετοχή στις δυο συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα την Πέμπτη (14/12), στο πλαίσιο της πανελλαδικής γενικής απεργίας που κήρυξαν Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Στην πλατεία του Καπνεργάτη πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και του τοπικού τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ενώ στον δημοτικό κήπο έγινε η συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. Καβάλας. Και στις δυο πλατείες οι συγκεντρωμένοι ήταν ελάχιστοι, παρά το κάλεσμα συμμετοχής που είχαν απευθύνει στους εργαζόμενους την Τετάρτη (13/12) και οι δυο πλευρές, μέσω συνεντεύξεων Τύπου.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική…

«Δυστυχώς η συμφωνία με τους δανειστές δεν διασώζει ό,τι έχει απομείνει στην κοινωνία, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά ακόμη χειρότερα, δεν πρόκειται καν να τα επαναφέρει. Με βάση τα παραπάνω το μόνο σίγουρο είναι ότι και η σημερινή κυβέρνηση το έχει… τερματίσει. Συνεχίζει την αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική, η οποία αποτυπώνεται στο νέο προϋπολογισμό και στα νέα μέτρα της συμφωνίας και από την άλλη προσπαθεί, δίνοντας έμφαση στα επιδόματα φτώχειας, να παραπλανήσει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και όλη την κοινωνία για να …χρυσώσει, επικοινωνιακά, το χάπι», επισήμανε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, Ευθύμης Μακρογιάννης.

Πορεία πραγματοποίησαν οι συγκεντρωμένοι του Π.Α.ΜΕ. και της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε.

Ίδια εικόνα με αυτήν του Καπνεργάτη επικράτησε και στον δημοτικό κήπο, όπου συγκεντρώθηκαν οι απεργοί του Π.Α.ΜΕ. και της τοπικής Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε., καθώς επίσης και των σωματείων Οικοδόμων και Συνταξιούχων της Καβάλας.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Επαναλειτουργεί το τμήμα Υπερήχων στο Νοσοκομείο Καβάλας

Από τον Μάιο 2025 επαναλειτουργεί το τμήμα Υπερήχων για...

Ημέρα Καριέρας στη Θάσο

Από το Σωματείο Επαγγελματιών Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Είσαι μια μοναχική φωνή; Συνέχισε να μιλάς

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Χθες μιλούσαμε για την ελληνική γλώσσα...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο Χρήστος Ταμανάς υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια την τοπική κοινωνία της Θάσου»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος – Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας...

Καβάλα: Διέρρηξαν σπίτι και ταξί

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης...

Λιμνιά Καβάλας: Πυροβόλησε τον γείτονά του για προσωπικές διαφορές

Συνελήφθη την Δευτέρα (21-4-2025) το βράδυ σε περιοχή της...

Έφυγε από την ζωή ο Χρήστος Ταμανάς

Έφυγε από την ζωή το πρωί της Τρίτης 22...

Ημέρα της Γης: Μνημόνιο EnEarth – Kavala Solutions για την υπόγεια αποθήκευση CO2 στον Πρίνο

Μια σημαντική συμφωνία με σημαντικά οφέλη για τη βιώσιμη...