Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, 2025
Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, 2025

Χ. Παπαδόπουλος: Εντατικά συνεχίζονται οι αντικαπνιστικοί έλεγχοι

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Εντατικά συνεχίζονται οι έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από την Διεύθυνση Υγείας Καβάλας, αναφορικά με την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

«Οι έλεγχοι ήταν και είναι εντατικοί, προσπαθούμε να τους επεκτείνουμε σε όλη την περιφερειακή ενότητα. Θα ήταν καλό να λειτουργούσε η εφαρμογή του σε όλη την Ελλάδα για να μην υπάρχουν αυτές οι φωνές που λένε αλλού εφαρμόζεται κι αλλού όχι», ανέφερε μιλώντας στον «Ενήμερο» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος.

Δεν είναι ένας άδικος νόμος που χτυπά τους επαγγελματίες

«Έχω πει πολλές φορές ότι αν από την αρχή όλοι το παίρναμε ζεστά, θα τον εφαρμόζαμε το νόμο, δεν θα ήταν δύσκολο. Όταν δεν συμβαίνει παντού όμως, μετά διαμαρτύρονται κι εκεί που τηρείται ο νόμος κι αυτό είναι λογικό. Από την άλλη δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ένας νόμος άδικος που χτυπά τους επαγγελματίες. Έγινε για να προστατέψει τη δημόσια υγεία και το δικαίωμα του μη καπνιστή να αναπνέει ένα καθαρό περιβάλλον. Όπως απαιτούμε να είναι καθαρή η ατμόσφαιρα που αναπνέουμε από καυσαέρια ή από ρυπάνσεις βιομηχανιών ή το νερό που πίνουμε, το ίδιο συμβαίνει και με το παθητικό κάπνισμα. Όπως είναι δικαίωμα του καπνιστή να καπνίζει, έτσι είναι δικαίωμα και του μη καπνιστή να μην αναπνέει τον καπνό του άλλου. Αυτό θα πρέπει να το σκεφτούμε και μόνοι μας ως πολίτες. Δεν χρειάζεται να μας το επιβάλλει κάποιος», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Αρκετά τα πρόστιμα στην Π.Ε. Καβάλας – Γενικότερα πάντως οι περισσότεροι επαγγελματίες τηρούν το νόμο

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας τόνισε ότι σε γενικές γραμμές οι επαγγελματίες τηρούν τον αντικαπνιστικό λόγο, ενώ υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις στις οποίες επιβάλλονται και πρόστιμα.

«Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι αρκετός κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι κακή νοοτροπία το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους και πολύς κόσμος αρχίζει και διεκδικεί τα δικαιώματά του και καλά κάνει. Πολλοί επαγγελματίες πάντως προσπαθούν να το τηρήσουν, άλλοι όμως όχι, οπότε κι έχουμε την επιβολή προστίμων. Σε όλη την Π.Ε. Καβάλας αρκετά είναι τα πρόστιμα, υπάρχουν λίγες περιπτώσεις που έχουν κλείσει καταστήματα και πρόκειται για κλείσιμο με προσωρινή αναστολή. Μεμονωμένες όμως περιπτώσεις», ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

«Η Καβάλα δεν είναι μπροστά, απλά κάνει το αυτονόητο, εφαρμόζει το νόμο…»

Ερωτηθείς καταληκτικά για το αν η Π.Ε. Καβάλας πρωτοπορεί για άλλη μια χρονιά στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας απάντησε: «Δεν είναι μπροστά η Καβάλα, απλά κάνει το αυτονόητο, αυτό που πρέπει, εφαρμόζει το νόμο.  Δεν είμαστε οι καλύτεροι. Ούτε διεκδικούμε δάφνες, ούτε ότι έχουμε τα πρωτεία κάπου. Θα έλεγα όμως ότι τα πράγματα καλυτερεύουν χρόνο με το χρόνο, όσον αφορά την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέοι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Εν αναμονή των νέων εργαζομένων οκτάμηνης απασχόλησης βρίσκεται η...

Δωρεά τροχήλατων καροτσιών στον δήμο Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου, παρουσία του...

Νέος τοπικός σύμβουλος της Δ. Κ. Κρυονερίου ορκίστηκε ο Αναστάσιος Παπαδόπουλος

Ορκίστηκε την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025, ενώπιον του δημάρχου...

Τιμητικές πλακέτες σε υπαλλήλους που συνταξιοδοτήθηκαν

Στο πλαίσιο μιας σύντομης εκδήλωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ....

Υποχρεωτικές αλυσίδες στο ορεινό και ημιορεινό δίκτυο του νομού Καβάλας

Με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας ορίζονται τα εξής: Αποφασίζουμε τον...

«Αυτή η νύχτα μένει» του Θάνου Αλεξανδρή από το ΚΘΒΕ

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή Νυχτερινό κέντρο το «Όνειρο». Γυροβολιές...

Ηλίας Καλανταρίδης: Εμείς θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και αντικειμενικοί

«Και την κριτική μας ασκούμε, αλλά και όταν βλέπουμε...

Μάρκος Δέμπας: Το 2025 περιμέναμε κάτι καλύτερο

«Το 2025 φεύγει με ανάμεικτα συναισθήματα. Περιμέναμε κάτι καλύτερο...