Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025

ΕΓΕΣΥΚ: Διαφωνίες για το νομοσχέδιο για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Από την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ με αφορμή την κατάθεση προς διαβούλευση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη θέλει να εκφράσει την αντίθεση του στο πνεύμα και σε διατάξεις του Νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο θα επιτρέπει στους γιατρούς του ΕΣΥ να δραστηριοποιούνται και στον Ιδιωτικό Τομέα είτε σε Ιατρείο είτε σε Ιδιωτικές Κλινικές. Με τον τρόπο αυτό καταργείται η δημόσια δωρεάν Υγεία που παρέχονταν ισότιμα σε όλους τους πολίτες καθώς οι έχοντες θα αξιοποιούν τα Ιδιωτικά Ιατρεία των Ιατρών του ΕΣΥ παρακάμπτοντας νόμιμα πλέον αναμονές σε Ιατρεία και Χειρουργεία των Δημόσιων Νοσοκομείων εις βάρος των πολιτών που δεν έχουν να πληρώσουν.

Επίσης η δραστηριοποίηση Ιατρών του ΕΣΥ στον Ιδιωτικό Τομέα, όσων θα αντέχουν δηλαδή το λιγοστό ελεύθερο χρόνο τους να τον εξαντλούν δουλεύοντας και εκτός Νοσοκομείου, ανοίγει διάπλατα το παράθυρο της κατάργησης της αποκλειστικής και μόνιμης απασχόλησής τους στο ΕΣΥ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης δίνει την ευκαιρία σε Ιδιώτες Ιατρούς να εισέλθουν σε κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διατηρούν παράλληλα το Ιατρείο τους,με την ίδια κατάληξη, οι έχοντες ασθενείς να χρησιμοποιούν τις Νοσοκομειακές δομές εις βάρος των μη εχόντων. Ακόμη και η δωρεάν επιστροφή με μέσα του Νοσοκομείου στην οικία τους ασθενών που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν, δίνεται πιά σε ιδιώτες αναγκάζοντας τον ασθενή ακόμη και για αυτό να βάλει το χέρι στην τσέπη.

Εκτός από την αντιπαλότητα που σπέρνει το νομοσχέδιο ανάμεσα σε Νοσοκομειακούς Ιατρούς και Ιδιώτες, επιχειρεί να δημιουργήσει αντιπαλότητα και μέσα στα Νοσοκομεία καθώς εξακολουθεί να ακολουθεί τη λανθασμένη πολιτική επίδοσης επιδομάτων σε κάποιες Ειδικότητες αγνοώντας τους υπόλοιπους Ιατρούς, δημιουργώντας Ειδικότητες δύο μισθολογικών ταχυτήτων. Τα επιδόματα και οι αυξήσεις κοινά σε όλους.

Επίσης μονιμοποιεί το απαράδεκτο καθεστώς των περιπλανώμενων Ιατρών καθώς προβλέπει μετακινήσεις Ειδικευομένων Ιατρών μεταξύ όμορων Νοσοκομείων.

Θα περιμέναμε το Νομοσχέδιο να στηρίξει το δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ, να προβλέψει διορισμούς για την κάλυψη των τεραστίων αναγκών, γενναίες αυξήσεις των μισθών των Υγειονομικών καθιστώντας το ελκυστικό επαγγελματικό προορισμό. Ένα νοσοκομείο πλήρες σε προσωπικό που αμείβεται όπως του αξίζει, είναι εγγύηση για την παροχή Υπηρεσιών Υγείας που αξίζουν να έχουν οι ασθενείς και όχι των Υπηρεσιών Υγείας που επιβάλλει η κατάρρευση του ΕΣΥ.

Δυστυχώς το «εγώ σε πληρώνω» που εκτοξεύουν κατά καιρούς απειλητικά διάφοροι συμπολίτες μας μέσα στα Δημόσια Νοσοκομεία πολύ σύντομα θα γίνει εφιαλτική πραγματικότητα για αυτούς και για όλους μας αν δεν αντιδράσουμε σε αυτό που έρχεται.

Ο Πρόεδρος Τεπελόπουλος Γιώργος

Η Γραμματέας Βέλκου Ζωγραφιά

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πρόσκληση στον Άδωνι Γεωργιάδη να επισκεφτεί το νοσοκομείο της Δράμας

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την παρακάτω ανάρτηση: Μετά...

Ένταξη της Θάσου στον μειωμένο ΦΠΑ ζητούν οι επαγγελματίες του νησιού

Ο Πανθασιακός Σύλλογος Επαγγελματιών της Θάσου με επιστολή του...

Πρώτα η ασφάλεια των πολιτών και μετά θα «σφυρίξει» το τρένο

Με απόφαση του ΣτΕ «παγώνει» το θέμα της σιδηροδρομικής...

Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: Ο Πρωθυπουργός «ξέχασε» τις μικρές επιχειρήσεις

Την δυσαρέσκειά του για την παντελή απουσία αναφοράς σε...

Επαναλειτουργεί το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΔΕΔΔΗΕ στη Θάσο

Ο δήμαχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης έκανε την παρακάτω δήλωση: Έγκυρες...

Αναστασία Ιωσηφίδου: Φτάνει πια η κοροϊδία

Η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου έκανε την παρακάτω δήλωση: Οι...