Το 3ο ΓΕΛ στη Γερμανία: Αντάλλαξαν απόψεις για θέματα ανεργίας

Ημέρα:

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ομάδα καθηγητών και μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Καβάλας επισκέφθηκε το Γκέπινγκεν της Γερμανίας από 2/3/2016 ως 5/3/2016.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μαθητές από Λύκεια της Πολωνίας, Ιταλίας, Τουρκίας και Ισπανίας. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η ενασχόληση και η ερευνητική εργασία των μαθητών πάνω στο οξύ κοινωνικό θέμα της ανεργίας και η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και εργασιών σχετικών με το θέμα της ανεργίας. Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση των μαθητών του διετούς αυτού προγράμματος κατά την οποία οι μαθητές παρουσίασαν συγκεκριμένα στοιχεία και ποσοστά που αφορούν την εργασία και την ανεργία τόσο στη χώρα τους όσο και στην περιοχή τους. Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για το εργασιακό τοπίο των υπόλοιπων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ακόμη οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε μια σημαντική βιομηχανική μονάδα της πόλης που κατασκευάζει μηχανές και είχαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν για όλα τα ζητήματα αυτά με τον υπεύθυνο εργασιακών θεμάτων της κυβέρνησης της Βάδης Βυτεμβέργης. Τέλος επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο μουσείο της Mercedes στην πόλη της Στουτγάρδης.

Αποφασίστηκε η επόμενη συνάντηση των μαθητών να γίνει στην πόλη της Καβάλας τον Απρίλιο του 2016.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τουλάχιστον να διορθωθούν κάποια λάθη και αστοχίες στο φορολογικό ν/σ

Μάρκος Δέμπας: Θεωρώ ότι είναι απλώς μία ρύθμιση για...

Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος στην Κεραμωτή

Χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε ένας άνδρας, από ΙΧΕ όχημα, έπειτα...

Σύστημα ειδοποίησης για επιθέσεις στο προσωπικού του Νοσοκομείου

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εγκατασταθεί στο Γενικό...

Κόβεται στο μισό για όλους τους επαγγελματίες το Τέλος Επιτηδεύματος

Στο μισό περικόπτεται το Τέλος Επιτηδεύματος για όλους από...

Η μετανάστευση και η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

του Σπύρου Μ. Κύρου Η νίκη του δεξιού Κόμματος της...

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου για το θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέστου, με την αναγγελία...

Οι εργαζόμενοι ΚΟΜΥ/ΕΟΔΥ Καβάλας ευχαριστούν τον Μακάριο Λαζαρίδη

Οι εργαζόμενοι στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ εδώ...

Συλλυπητήρια του Δημάρχου Καβάλας για τον θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για το γεγονός ότι...