Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025

Στο ναδίρ η οικοδομική δραστηριότητα στην Π. Ε. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Στο ναδίρ συνεχίζει να βρίσκεται η οικοδομική δραστηριότητα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένα σχετικό ενδιαφέρον στη Θάσο, αλλά και στον δήμο Παγγαίου, για ανέγερση οικοδομών, κυρίως από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

Τροχοπέδη στο όποιο ενδιαφέρον υπάρχει είναι και πάλι η αδυναμία έκδοσης οικοδομικών αδειών από την Πολεοδομία, κάτι που επισημαίνει με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Δημήτρης Κυριαζίδης.

Δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι σύντομα…

«Η κατάσταση που αφορά την οικοδομική δραστηριότητα, πράγματι είναι στη χειρότερη φάση της. Δεν βλέπουμε ότι μπορεί να αλλάξει κάτι σύντομα, καθώς η οικονομική κατάσταση των πολιτών επιδεινώνεται. Το επενδυτικό κλίμα δεν είναι ευνοϊκό, αλλά μάλλον θα έλεγα ασαφές. Στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας εντούτοις υπάρχει κάτι που την διαφοροποιεί σε σχέση με τις άλλες περιοχές κι αυτό είναι το ενδιαφέρον, κυρίως σε τουριστικές περιοχές, όπως στη Θάσο και στον δήμο Παγγαίου. Όμως δυστυχώς υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την αδυναμία της υπηρεσίας δόμησης να εκδώσει άδειες. Εκεί που έχουμε ένα πλεονέκτημα για επενδύσεις λόγω του τουριστικού ενδιαφέροντος αλλά και για μικρότερες δράσεις, έχουμε αυτήν την καθυστέρηση που κάνει την κατάσταση στάσιμη», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.

Η ηλεκτρονική έκδοση αδειών θα έλυνε το πρόβλημα, αλλά…

«Δυστυχώς δεν στελεχώθηκαν επαρκώς και με ικανοποιητικό τρόπο, οι συγκεκριμένες υπηρεσίες και παρά το ότι είναι γνωστό το πρόβλημα δεν πάρθηκαν μέτρα από τις κυβερνήσεις για να διευκολύνουν την κατάσταση. Έμεινε λίγο το προσωπικό, έχει φύγει κόσμος με συντάξεις και καθυστερεί πολύ το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική έκδοση αδειών. Το αίτημα για ηλεκτρονική έκδοση αδειών από το Τ.Ε.Ε. ήταν έτοιμο για υλοποίηση από το 2014, υπήρχαν πλατφόρμες και σχεδιασμός, αυτό ενδεχόμενα θα βοηθήσει διότι οι άδειες θα εκδίδονται με μια πιο γρήγορη διαδικασία, αυτόματα, αλλά μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο, το πρόβλημα θα συνεχίζει να υφίσταται», συμπλήρωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Κυριαζίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δοκιμαστική ήχηση σειρήνων του Δήμου Καβάλας

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025, στις 11:00, θα ηχήσουν...

Ο Μάκης Παπαδόπουλος δηλώνει παρών στις δημοτικές εκλογές του 2028

Δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την ανάρτηση – δήλωση...

Η Άντζελα Γκερέκου Στρατηγική Σύμβουλος της Διοίκησης της Kourtidis Group

Στο 4ο Συνέδριο της Remax Choice του Ομίλου Κουρτίδη...

Άνοιξε η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας “Αστερούπολη 2025”

Εντυπωσιακή και απόλυτα επιτυχημένη ήταν η πρεμιέρα των χριστουγεννιάτικων...

Προσοχή! Νέα απάτη με δήθεν e-mail του ΥΠ.ΑΝ. για «ΔΩΡΕΑΝ πακέτο γιορτών»

Ακόμη ένα παραπλανητικό e-mail εντοπίστηκε να διακινείται τις τελευταίες...

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι μια ευκαιρία να ξεχωρίσει «η ήρα από το στάρι» 

Μακάριος Λαζαρίδης: Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα λάβουν...

Συμφωνία για αποθήκη διοξειδίου του άνθρακα σε χερσαία περιοχή της Βουλγαρίας

Για την καταρχήν συμφωνία της Heidelberg Materials με την...

Πόσο διαρκούν τα εμφυτεύματα δοντιών; Μύθοι & αλήθειες

Τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν καθιερωθεί ως μία από τις...