Σάββατο, 15 Μαρτίου, 2025
Σάββατο, 15 Μαρτίου, 2025
Περισσότερα

    Σε ποσοστό κάτω του 20% η παραγωγή στο εργοστάσιο λιπασμάτων

    Ημέρα:

    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Σε ποσοστό κάτω του 20%, κάτι που στην ουσία σημαίνει σταμάτημα της παραγωγικής του διαδικασίας, δουλεύει πλέον το εργοστάσιο λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη.

    «Η κατάσταση στο εργοστάσιο είναι δραματική, με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης της εταιρείας. Έχει σταματήσει η παραγωγική διαδικασία, καθώς δουλεύει κάτω από το 20% της δραστηριότητας του εργοστασίου κι αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε ως εργαζόμενοι, είναι για ποιο λόγο έχει φέρει η εταιρεία το εργοστάσιο σε αυτήν την κατάσταση. Όπως μπορεί και ο πιο άσχετος να αντιληφθεί, εδώ δεν μιλάμε για ανάπτυξη, αλλά για κλείσιμο και σταμάτημα των δραστηριοτήτων της λιπασματοβιομηχανίας», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (6/6) στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο λιπασμάτων, Νίκος Βογιατζίδης.

    «Δε θα αφήσουμε το εργοστάσιο στο έλεος του Θεού…»
    Παράλληλα, ο κ. Βογιατζίδης υπογράμμισε με έμφαση ότι από την Τετάρτη (8/6) και μετά τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα, καθώς σε επικίνδυνα τμήματα του εργοστασίου δεν περιλαμβάνεται εξειδικευμένο προσωπικό!

    «Το πιο εξοργιστικό δε, είναι ότι από την Τετάρτη και μετά σε πολύ επικίνδυνα τμήματα του εργοστασίου δεν περιλαμβάνεται στο ημερήσιο πρόγραμμα το εξειδικευμένο προσωπικό και υπάρχει τεράστιο θέμα ασφάλειας για την λειτουργία και την φύλαξη του εργοστασίου. Αυτό δεν είμαστε διατεθειμένοι να το αποδεχτούμε και δεν θα αφήσουμε το εργοστάσιο στο έλεος του Θεού», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βογιατζίδης.

    Εντατικοποίηση των δράσεων από τους εργαζόμενους σε νομικό και συνδικαλιστικό επίπεδο ενόψει νέας τριμερούς

    Ερωτηθείς τέλος, για το πώς θα κινηθούν το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι κι αν υπάρχουν συναντήσεις με την διοίκηση, ο κ. Βογιατζίδης απάντησε: «Οι δράσεις μας θα εντατικοποιηθούν τόσο σε νομικό, όσο και σε συνδικαλιστικό επίπεδο. Δεν θα εγκαταλείψουμε το δίκαιο αγώνα που δίνουμε ως εργαζόμενοι και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούμε. Δικαίωση για εμάς θα είναι όταν το εργοστάσιο μπει σε πλήρη λειτουργία με το εξειδικευμένο προσωπικό.

    Περιμένουμε μια ακόμη τριμερή με το υπουργείο Εργασίας, η οποία όμως δεν έχει οριστεί μέχρι στιγμής».

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

    H εποχική γρίπη ταλαιπωρεί πολλούς συμπολίτες μας

    Αλέξης Πολίτης: Περιμέναμε ότι θα υποχωρούσε το κύμα στα...

    Αμυγδαλεώνας: Πήραν υποσχέσεις για άμεσες παρεμβάσεις και μία μελέτη

    Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (12/3) η συγκέντρωση διαμαρτυρίας...

    Δημήτρης Τριανταφύλλου: «Ναι» στο τρένο, αλλά χωρίς να καταστρέψουμε το ΒΙΟΠΑ

    Περισσότερες επιλογές θα έχουν οι οικοπεδούχοι και οι επιχειρηματίες Για...

    Ενισχύονται οι κοινωνικές δομές της Περιφέρειας ΑΜΘ

    11 νέες αποφάσεις για χρηματοδότηση υποδομών και δράσεων Με το...

    Η Ν.Ε. Καβάλας του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει τον ανασχηματισμό

    Από την Ν.Ε Καβάλας του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε το παρακάτω...

    Συνελήφθη στην Καβάλα αλλοδαπή που κατηγορείται για θανατηφόρα βλάβη από αμέλεια

    Από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κοζάνης σχηματίσθηκε...

    Ανασχηματισμός: Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

    Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: Κωστής Χατζηδάκης   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ...

    Ημερίδα για την Βία των ανηλίκων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

    Ημερίδα με θέμα «Βία των ανηλίκων και η πρόληψή...