Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023

Περισσότεροι καταναλωτές, λιγότερες όμως οι αγορές στα βιβλιοπωλεία της Καβάλας

Ημέρα:

Περισσότεροι καταναλωτές, λιγότερες όμως αγορές, είναι η εικόνα που αφήνει στα βιβλιοπωλεία της Καβάλας ο μήνας Σεπτέμβριος, ο οποίος κατ’ εξοχήν παρουσιάζει και τη μεγαλύτερη κίνηση, λόγω του ανοίγματος των σχολείων.

Μιλώντας στον «Ενήμερο», ο ιδιοκτήτης του γνωστού βιβλιοπωλείου της Καβάλας «Κύβος», Γιώργος Ζοπόγλου, τόνισε ότι οι προσδοκίες για καλύτερους τζίρους από πέρυσι τελικά δεν επαληθεύτηκαν.

«Οι κάπως αυξημένες τιμές, έως ενοχλητικές σε ένα σημείο, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να κρατηθούμε σχεδόν στα περσινά επίπεδα, παρά το ότι στα καταστήματά μας μπήκαν περισσότεροι…»

«Το γεγονός ότι περισσότερος κόσμος μπήκε στα βιβλιοπωλεία της Καβάλας σε σχέση με πέρυσι στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, δυστυχώς, δεν φάνηκε στα ταμεία μας. Οι κάπως αυξημένες τιμές, έως ενοχλητικές σε ένα σημείο, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να κρατηθούμε σχεδόν στα περσινά επίπεδα, παρά το ότι στα καταστήματά μας μπήκαν περισσότεροι. Κάνοντας έναν απολογισμό για τον Σεπτέμβριο, μπορούμε να πούμε ότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλαμε, γιατί σίγουρα περιμέναμε το κάτι παραπάνω. Οι τιμές στις οποίες αγοράσαμε προϊόντα ήταν αυξημένες και ως εκ τούτου οι εισπράξεις μας θα έπρεπε να είναι περισσότερες για να ξεπεράσουμε τη ζημιά από αυτές τις αυξήσεις, όμως δεν τα καταφέραμε», επισήμανε σχετικά ο κ. Ζοπόγλου.

«Είχαμε ίδια ταμεία, με πολλαπλάσια έξοδα για το ρεύμα, περισσότερους υπαλλήλους και πολλά άλλα. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά, είναι δυσοίωνα»

«Εκείνο που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι είχαμε ίδια ταμεία, με πολλαπλάσια έξοδα για το ρεύμα, περισσότερους υπαλλήλους και πολλά άλλα. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά, είναι δυσοίωνα και για τους άλλους κλάδους τον χειμώνα. Τα βιβλιοπωλεία είναι το πρώτο σκαλοπάτι για τον χειμώνα, καθώς εκεί φαίνεται η αγοραστική δύναμη των πολιτών και νομίζω ότι θα δυσκολέψουν περισσότερο ειδικά για ένδυση και υπόδηση. Απεύχομαι να συμβεί κάτι ανάλογο και σε αυτούς τους συναδέλφους, αλλά φοβάμαι ότι θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες», ανέφερε ακόμη ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Κύβος».

«Το βιβλιοπωλείο δουλεύει όλο τον χρόνο. Θέλω να πιστεύω ότι θα εξομαλυνθεί η κατάσταση παρά τις δυσκολίες…»

 Αναφορικά με την περίοδο που ακολουθεί από τον Σεπτέμβριο και μέχρι την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, ο κ. Ζοπόγλου ανέφερε: «Είμαστε ένας χώρος όπου συχνάζει ο κόσμος, έρχεται στα μαγαζιά μας, δεν μπορούμε να πούμε ότι δουλεύουμε περιστασιακά, μόνο τώρα. Πάντα κάποιος κάτι θα χρειαστεί από εμάς. Το βιβλιοπωλείο δουλεύει όλο τον χρόνο. Θέλω να πιστεύω ότι θα εξομαλυνθεί η κατάσταση παρά τις δυσκολίες μέχρι τα Χριστούγεννα, οπότε και θα «ανεβούμε» λίγο περισσότερο, λόγω των δώρων, όμως δεν θα σταματήσουμε απότομα μέχρι τότε».

«Είχαμε διαρροές και πιστεύω μεγάλες διαρροές. Και το διαδίκτυο μας δημιουργεί προβλήματα και τα πολυκαταστήματα επίσης…»

 Στο ερώτημα για το αν οι καταναλωτές προτίμησαν τα τοπικά βιβλιοπωλεία ή τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, ο κ. Ζοπόγλου απάντησε: «Είχαμε διαρροές και πιστεύω μεγάλες διαρροές. Και το διαδίκτυο μας δημιουργεί προβλήματα και τα πολυκαταστήματα επίσης. Θα πει κανείς, ο καθένας κοιτά την τσέπη του και καλά κάνει. Συμφωνώ εν μέρει με αυτό, απλώς καλό είναι αυτό που λέμε κάθε φορά και ίσως δεν το εκμεταλλευόμαστε σωστά, να τονίζουμε ότι στα τοπικά καταστήματα υπάρχουν ποιοτικά προϊόντα, αλλά και οι προσωπικές σχέσεις καταστηματάρχη – καταναλωτή».

Σταθεροποίηση στις τιμές των προϊόντων αυτήν την περίοδο

Αναφορικά τέλος με το αν συνεχίζονται οι αυξήσεις στα προϊόντα που παραλαμβάνουν τα βιβλιοπωλεία της Καβάλας ή αν έχει υπάρξει σταθεροποίηση ο Γιώργος Ζοπόγλου επισήμανε: «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μια σταθεροποίηση αυτήν την περίοδο στις τιμές. Νομίζω ότι δεν θα έχουμε μεγαλύτερες αυξήσεις τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, γιατί πιάσαμε ταβάνι κι αυτό γιατί το πετρέλαιο έχει πέσει αρκετά. Μη ξεχνάμε ότι σε πολλά είδη την περασμένη άνοιξη οι αυξήσεις έφτασαν ακόμη και στο 100%».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Ο Δήμος Καβάλας στηρίζει εμπράκτως τους πολίτες της Τουρκίας...

Σεισμός στη Χαλκιδική, έγινε αισθητός στην Καβάλα

Σεισμός μεγέθους 4,4 Ρίχτερ, σε εστιακό βάθος 10 χλμ.,...

Μακάριος Λαζαρίδης: Πραγματικά έχουμε «τρέξει» την στήριξη των αγροτών

Μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...