Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Καβάλα: Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο ανατράπηκε στην περιοχή της...

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Παραμένει υποτονική η κίνηση στο υπεραστικό ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Η οικονομική ενίσχυση που λάβαμε ήταν μια μόνο φορά από Ιούλιο μέχρι Αύγουστο πέρυσι, οι μέτοχοι είναι αυτοί που πληρώνουν τα έξοδα από την τσέπη τους

Ακολούθησε μας

Σε αύξηση της επιβατικής κίνησης και αλλαγή της υποτονικής εικόνας που μέχρι και σήμερα υπάρχει, ελπίζει ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, Κώστας Πανταζής, από τις 15 Μαΐου και μετά, οπότε και αναμένεται να επιτραπούν εκ νέου οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Η ενός έτους και πλέον παρουσία της πανδημίας, έχει επιφέρει τεράστιο οικονομικό πλήγμα στο Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, μια από τις μεγαλύτερες τοπικές εταιρείες, που τα τελευταία χρόνια είχε καταφέρει να εκσυγχρονίσει σε μεγάλο ποσοστό τον στόλο, αλλά και τις εγκαταστάσεις της.

«Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε επί της ουσίας να κάνουμε τη δική μας επανεκκίνηση, την οποία περιμένουμε σχεδόν εδώ και έναν χρόνο…»

«Δυστυχώς, συνεχίζεται η δύσκολη κατάσταση που περνάει το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ., αλλά ωστόσο πιστεύω ότι είμαστε προς το τέλος. Από τα μέσα Μαΐου και μετά, όταν και θα ανοίξει ο τουρισμός και θα επιτραπούν οι μετακινήσεις των πολιτών μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε επί της ουσίας να κάνουμε τη δική μας επανεκκίνηση, την οποία περιμένουμε σχεδόν εδώ και έναν χρόνο. Ελπίζω να ανέβει η κίνηση, αλλιώς θα υπάρξει θέμα βιωσιμότητας της εταιρείας μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Πανταζής.

«Ειδικά στις διαπεριφερειακές γραμμές η πτώση στην επιβατική κίνηση αγγίζει το 90%, λόγω της απαγόρευσης μετακίνησης των πολιτών»

 «Η κίνηση όλο αυτό το διάστημα είναι υποτονική. Ειδικά στις διαπεριφερειακές γραμμές η πτώση στην επιβατική κίνηση αγγίζει το 90%, λόγω της απαγόρευσης μετακίνησης των πολιτών και φυσικά της απουσίας των φοιτητών. Το Πάσχα ήταν μια περίοδος, στην οποία ποντάραμε πολλά, θα θέλαμε να είχαν αρθεί τα μέτρα, αλλά δυστυχώς, είχαμε αυξημένα μέτρα απαγόρευσης, περιορίστηκαν ακόμη περισσότερο οι μετακινήσεις, οπότε μας κόστισε όλο αυτό. Περιμέναμε μια ανάσα στην περίοδο του Πάσχα, αλλά δυστυχώς δεν ήρθε ποτέ αυτή κι είχαμε ένα ακόμη πλήγμα. Τοπικά μόνο υπάρχει μια σχετική κίνηση ειδικά το πρωί και το μεσημέρι που οι πολίτες πηγαίνουν και φεύγουν από τις δουλειές τους. Μέχρι εκεί όμως. Πιστεύω όμως ότι σταδιακά θα αλλάξει η κατάσταση, από τη στιγμή που θα ανοίξει και η εστίαση το επόμενο διάστημα», τόνισε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

«Η οικονομική ενίσχυση που λάβαμε ήταν μια μόνο φορά από Ιούλιο μέχρι Αύγουστο πέρυσι – Είμαστε ένας κλάδος που δεν σταμάτησε να λειτουργεί, με αποτέλεσμα η οικονομική ζημιά να αυξάνει μέρα με τη μέρα»

 Ερωτηθείς σχετικά με το αν έχει υπάρξει κάποια επιπλέον οικονομική ενίσχυση προς το Κ.Τ.Ε.Λ. από την κυβέρνηση, ο Κώστας Πανταζής απάντησε: «Η οικονομική ενίσχυση που λάβαμε ήταν μια μόνο φορά από Ιούλιο μέχρι Αύγουστο πέρυσι. Δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτό. Δεν πήραμε τίποτα περισσότερο, ενώ από την άλλη οι ζημιές μας μεγαλώνουν ολοένα και περισσότερο. Περιμένουμε από την κεντρική διοίκηση να ενισχυθούμε εκ νέου. Αυτά που πήραμε τότε δεν επαρκούν σε καμιά περίπτωση. Είμαστε ένας κλάδος που δεν σταμάτησε να λειτουργεί, με αποτέλεσμα η οικονομική ζημιά να αυξάνει μέρα με τη μέρα».

Μεγάλη η θέληση για να εμβολιαστούν στους ανθρώπους του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ., ειδικά στις ηλικίες 50 με 60

Σχετικά με το αν υπάρχει επιθυμία των ανθρώπων του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, να κάνουν το εμβόλιο κατά του COVID, ο κ. Πανταζής ανέφερε: «Όντως υπάρχει μεγάλη θέληση, ειδικά στις ηλικίες 50 με 60 και μιλώντας με συναδέλφους,  όλοι έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν κατά του ιού. Έχουμε άμεση επαφή με τους πολίτες, οπότε πρέπει να είμαστε θωρακισμένοι».

«Επί της ουσίας έχουμε ρίξει όλο το βάρος στους μετόχους – αυτοκινητιστές, οι οποίοι είναι αυτοί που πληρώνουν τα έξοδα από την τσέπη τους…»

Τέλος, σε ερώτηση για το πως καταφέρνουν να κρατούν το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. ζωντανό, όλο αυτό το διάστημα, παρά την οικονομική δυσπραγία, ο Κώστας Πανταζής απάντησε: «Τα χρέη τρέχουν καθημερινά, τόσο της ίδιας της εταιρείας, όσο και τα προσωπικά των μετόχων. Επί της ουσίας έχουμε ρίξει όλο το βάρος στους μετόχους – αυτοκινητιστές, οι οποίοι είναι αυτοί που πληρώνουν τα έξοδα από την τσέπη τους, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα