Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Παράσταση διαμαρτυρίας από μέλη του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Ημέρα:

spot_img

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων στην Καβάλα, πραγματοποίησαν το πρωί μέλη του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με αίτημα τους την άμεση απόσυρση του άρθρου 11 του πολυνομοσχεδίου, με το οποίο αποσύρονται δυο ευεργετικές διατάξεις που αφορούν το ασφαλιστικό τους.

«Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο δυο ευεργετικές διατάξεις, οι οποίες ωφελούν και τους ασφαλισμένους, αλλά και το ταμείο μας, τρεις μήνες μετά την ψήφισή τους, αποσύρονται, δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση στους κλάδους του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α.). Μιλάμε για τα άρθρα 38 και 39 του νόμου 4331/2015, τα οποία μετά από αγώνα τριετούς διάρκειας και περισσότερο, κατάφεραν οι μηχανικοί να πείσουν την πρώτη κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., να τα θεσμοθετήσει», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ., Δημήτρης Κυριαζίδης.

Με τις διατάξεις αυτές αυξήθηκε κατά 20% η δυνατότητα των μηχανικών να ανταποκριθούν στις εισφορές και να καταστούν ασφαλιστικά ενήμεροι

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην συνέχεια ο κ. Κυριαζίδης, με τις προαναφερθείσες διατάξεις, δινόταν η δυνατότητα σε ασφαλισμένους στο όριο της συνταξιοδότησης να συμψηφίσουν οφειλόμενες εισφορές τους με αναμενόμενες συντάξεις και στους νέους ασφαλισμένους, μετά το 1993, να κατέλθουν ασφαλιστική κατηγορία, προκειμένου να μπορέσουν να πληρώσουν τις εισφορές τους και να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.

«Ήδη, οι διατάξεις αυτές έφεραν τα αποτελέσματά τους και ξέρουμε από τα στοιχεία του Ε.Τ.Α.Α. ότι αυξήθηκε η δυνατότητα των συναδέλφων, κατά 20%, να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις εισφορές και να καταστούν ενήμεροι ασφαλιστικά και αντίστοιχα να εισρεύσουν στα ταμεία του ασφαλιστικού μας φορέα επιπλέον 9 εκατομμύρια ευρώ από το προηγούμενο εξάμηνο, αύξηση δηλαδή κατά 15%», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.

Το «μπαλάκι» στους βουλευτές πετούν οι μηχανικοί – Μεγάλη η ανεργία που μαστίζει τον κλάδο

«Ζητάμε την απόσυρση του άρθρου 11 του πολυνομοσχεδίου, με το οποίο καταργούνται οι διατάξεις που προανέφερα και στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν το αποσύρει, ζητάμε από τους βουλευτές Καβάλας και Δράμας, αλλά και από όλους τους βουλευτές, ειδικά από μηχανικούς και υγειονομικούς να καταψηφίσουν το άρθρο 11 του πολυνομοσχεδίου. Οι μηχανικοί εδώ και πέντε χρόνια ζητάμε την επίλυση σοβαρών θεμάτων που μας απασχολούν. Πέρα από την μεγάλη ανεργία που μαστίζει τον κλάδο μας και συνδέεται με την μετανάστευση των επιστημόνων, το άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι οι πολύ υψηλές ασφαλιστικές εισφορές που αυξήθηκαν το 2011 κατά 30%. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο καταργούνται αυτές οι διατάξεις. Οι μηχανικοί πάντοτε καταθέτουν προτάσεις και λύσεις για το ασφαλιστικό τους, διεκδικώντας φυσικά τα δίκαια αιτήματα του κλάδου και πέρα από αυτό που ζητάμε τώρα, είμαστε σε ετοιμότητα για να διεκδικήσουμε δυναμικά και αταλάντευτα τα διαχρονικά αιτήματα μας σε σχέση με το ασφαλιστικό», σημείωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...