Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πέφτει πάλι η κίνηση στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Μειούμενη βαίνει σε καθημερινή βάση η επιβατική κίνηση στο υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του οργανισμού, Κώστας Πανταζής.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η διαρκής αύξηση των κρουσμάτων και ο φόβος που επικρατεί για τον ιό, σε συνδυασμό με τα επιπλέον μέτρα που λαμβάνονται κάθε φορά, έχουν ως συνεπακόλουθο τη σημαντική μείωση της επιβατικής κίνησης.

«Δυστυχώς ο χειμώνας που ακολουθεί θα είναι πολύ δύσκολος» – Προς κατάργηση οδεύει το πρωινό δρομολόγιο Καβάλας – Αθήνας

Εκείνο που σώζει κάπως την κατάσταση, σύμφωνα πάντα με τον Κώστα Πανταζή, είναι το γεγονός ότι παραμένουν ανοικτά τα πανεπιστήμια και τα σχολεία.

«Υπάρχει μια μεγαλύτερη κινητικότητα, είναι μια μικρή ανάσα για εμάς, αλλά γενικότερα διαπιστώνω ότι υπάρχει ένας φόβος στον κόσμο κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σε καθημερινή βάση να μειώνεται το επιβατικό κοινό. Δυστυχώς ο χειμώνας που ακολουθεί θα είναι πολύ δύσκολος», επισήμανε ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

Από τη μεγάλη μείωση της επιβατικής κίνησης δεν μπορεί να ξεφύγει τα τελευταία δυο χρόνια η άλλοτε «ναυαρχίδα» του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ., η γραμμή Καβάλας – Θεσσαλονίκης που διαρκώς δοκιμάζεται, ενώ προς κατάργηση οδεύει και το πρωινό δρομολόγιο Καβάλας – Αθήνας.

Μόνο Παρασκευή και Κυριακή «δουλεύει» η γραμμή Καβάλας – Θεσσαλονίκης

«Η γραμμή της Θεσσαλονίκης έχει μια ικανοποιητική κίνηση μόνο την Παρασκευή και την Κυριακή που έρχονται και φεύγουν οι λίγοι πλέον φοιτητές. Η δε γραμμή Καβάλας – Αθήνας, με βάση τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, μας οδηγεί στην απόφαση μάλλον να διακόψουμε το πρωινό δρομολόγιο. Η επιβατική κίνηση προς και από την πρωτεύουσα είναι ελάχιστη», υπογράμμισε ο κ. Πανταζής.

Μάλιστα δίνοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε ότι «ένα λεωφορείο για να κάνει 1.300 χιλιόμετρα πήγαινε έλα στην Αθήνα και να μεταφέρει 4 ανθρώπους είναι καταστροφή! Μόνο 200 ευρώ κοστίζουν τα διόδια για ένα λεωφορείο να πάει στην Αθήνα. Είναι απίστευτα τα νούμερα».

Δεν αποκλείονται περικοπές σε δρομολόγια προς τη συμπρωτεύουσα, αλλά και σε τοπικό επίπεδο

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει πιθανότητα περικοπών και στα δρομολόγια από και προς Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. απάντησε: «Όλα είναι στο πρόγραμμα. Μακάρι να μην γίνει αυτό. Για Θεσσαλονίκη για παράδειγμα, πήγαινε έλα χρειάζονται 200 ευρώ μόνο για το πετρέλαιο. Θέλει τουλάχιστον 20 άτομα για να βγει το δρομολόγιο κι αυτό χωρίς να βάλουμε το κέρδος. Αυτό δεν υπάρχει. Όσον αφορά τα δρομολόγια για Θεσσαλονίκη αυτά προς το παρόν είναι αρκετά, αλλά ο μέσος όρος επιβατών σε κάθε λεωφορείο είναι 20 με 22 άτομα. Με αυτά τα νούμερα δεν βγαίνει. Ίσα ίσα κρατάμε τη γραμμή ζωντανή για να πούμε ότι έχουμε μια σχετική κίνηση».

«Κίνηση έχουν τα τοπικά δρομολόγια μόνο το πρωί και το μεσημέρι που οι μαθητές πηγαίνουν και φεύγουν από το σχολείο τους. Τα υπόλοιπα δρομολόγια έχουν ελάχιστους επιβάτες. Πολλές φορές κάτω και από 10!»

Στα δε δρομολόγια εντός της Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Πανταζής δήλωσε ότι τα πράγματα επίσης δεν είναι καθόλου καλά.

«Κίνηση έχουν τα τοπικά δρομολόγια μόνο το πρωί και το μεσημέρι που οι μαθητές πηγαίνουν και φεύγουν από το σχολείο τους. Τα υπόλοιπα δρομολόγια έχουν ελάχιστους επιβάτες. Πολλές φορές κάτω και από 10! Τα έξοδα και η ακρίβεια μας έχουν διαλύσει. Το πετρέλαιο έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Βάζουμε συνεχώς από την τσέπη μας. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Είναι πολύ δύσκολο για έναν αυτοκινητιστή να έχει επενδύσει τόσα πολλά και για μια διετία να μην πηγαίνει μισό ευρώ στο σπίτι του! Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια και άγχος σε όλους μας. Πέσαμε σε μια δύσκολη στιγμή την ώρα που ανανεώθηκε ο στόλος μας με υπερσύγχρονα λεωφορεία. Όλο αυτό μας ταρακούνησε».

«Γενικότερα δεν έχουμε ενισχυθεί όπως θα έπρεπε. Εμείς δεν κλείσαμε την επιχείρηση μας, όπως συνέβη με άλλους κλάδους που ενισχύθηκαν. Εμείς δουλεύαμε και δημιουργούσαμε ζημία…»

 Τέλος, σε ερώτηση για το αν έχει ενισχυθεί το υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας από το κράτος ή αν υπάρχει κάποια ενίσχυση ενόψει, ο Κώστας Πανταζής απάντησε: «Περιμένουμε κάποια χρήματα, αλλά γενικότερα δεν έχουμε ενισχυθεί όπως θα έπρεπε. Εμείς δεν κλείσαμε την επιχείρηση μας, όπως συνέβη με άλλους κλάδους που ενισχύθηκαν. Εμείς δουλεύαμε και δημιουργούσαμε ζημία. Μόνο έξοδα, ενώ άλλοι κλάδοι στηρίχθηκαν εμείς όχι, αυτό είναι το παράπονο μας. Είμαστε αδικημένοι και το βλέπουμε ξεκάθαρα. Ανεβάζαμε τη ζημία μας και τίποτα άλλο. Ζητάμε την στήριξη της πολιτείας για να αντεπεξέλθουμε στα προβλήματα που έχουν ανακύψει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...