Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Ο Δικηγορικός Σύλλογος θα καταγγείλει την ΕΤΑΔ για το Ειρηνοδικείο της Θάσου

Ημέρα:

Σε επίσημες καταγγελίες, σε σχέση με τη στάση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.) στο θέμα του Ειρηνοδικείου Θάσου, θα προχωρήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, Γιώργο Γραμμένο.

Η κίνηση του Δ.Σ.Κ., όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Γραμμένος, θα γίνει πράξη σε περίπτωση που δεν βρεθεί άμεσα λύση για την υπολειτουργία του Ειρηνοδικείου της Θάσου, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία πολιτών, υπαλλήλων και δικηγόρων.

«Τελευταία δεν επικοινωνούν (από την ΕΤ.Α.Δ.) μαζί μας ούτε τηλεφωνικά. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις που έχουμε κάνει απαξιώνουν να επικοινωνήσουν μαζί μας για να μας ενημερώσουν σχετικά με το που βρίσκεται αυτή η υπόθεση…»

 «Εμείς θα προχωρήσουμε σε επίσημες καταγγελίες γι’ αυτά τα οποία βλέπουμε και δεν γίνονται. Ξέρουμε διάφορα πράγματα, έχουμε κάνει επαφές και γνωρίζουμε το παρασκήνιο της ιστορίας. Τελευταία δεν επικοινωνούν (από την ΕΤ.Α.Δ.) μαζί μας ούτε τηλεφωνικά. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις που έχουμε κάνει προς την ΕΤ.Α.Δ. απαξιώνουν να επικοινωνήσουν μαζί μας για να μας ενημερώσουν σχετικά με το που βρίσκεται αυτή η υπόθεση. Ευελπιστούμε ότι με το ενδιαφέρον του δήμου Θάσου θα αλλάξει κι η συμπεριφορά τους. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος όμως. Ούτως ή άλλως θα πρέπει να έχουμε μια απάντηση και αυτήν θα πρέπει να την έχουμε πάρα πολύ σύντομα», ανέφερε σχετικά ο κ. Γραμμένος.

«Δυστυχώς η ΕΤ.Α.Δ. δεν κινεί τις διαδικασίες εκμίσθωσης του ακινήτου στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να στεγαστεί το Ειρηνοδικείο. Έχουν παγώσει αυτές οι διαδικασίες…»

 «Το Ειρηνοδικείο της Θάσου υπολειτουργεί με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι και πολίτες, ενώ παράλληλα το δημόσιο στερείται έσοδα. Δυστυχώς η ΕΤ.Α.Δ. δεν κινεί τις διαδικασίες εκμίσθωσης του ακινήτου στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να στεγαστεί το Ειρηνοδικείο. Έχουν παγώσει αυτές οι διαδικασίες και αναγκαστήκαμε σε μια σύσκεψη που κάναμε με τον δήμαρχο Θάσου, τονίζοντας το πρόβλημα που υπάρχει με τον νυν Ειρηνοδικείο, να υποβάλει αίτημα ο δήμος προς την ΕΤ.Α.Δ. να μισθώσει τον πάνω όροφο του κτηρίου της παλιάς Δ.Ο.Υ. γιατί η δικαιολογία που μας πρόβαλε η ΕΤ.Α.Δ. ήταν ότι το διοικητικό της συμβούλιο δεν συμφωνεί στην παραχώρηση μόνο του ισογείου, αλλά να πάει σε μια συνολική παραχώρηση του κτηρίου. Μας βοήθησε ο δήμος, υπέβαλε σχετικό αίτημα και απώτερος σκοπός είναι να στεγαστεί εκεί το Υποθηκοφυλακείο Θάσου. Περιμένουμε την απάντηση της ΕΤ.Α.Δ. στο αίτημα του δήμου», συμπλήρωσε ακόμη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

 «Αναγκαζόμαστε να βρίσκουμε λύσεις για να μπορούμε να καλύπτουμε τις βασικές λειτουργίες του Ειρηνοδικείου, διότι σε κάθε περίπτωση ένα κλειστό δικαστήριο δεν είναι και ό,τι καλύτερο…»

 «Είμαστε ως Δικηγορικός Σύλλογος πολύ απογοητευμένοι από όλη αυτή την διαδικασία, είτε για το θέμα της μεταστέγασης, είτε για το θέμα της πλήρωσης της κενής οργανικής θέσης του υπαλλήλου. Το Ειρηνοδικείο Θάσου υπολειτουργεί, δημιουργεί πολλά προβλήματα στον κόσμο, στους πολίτες, στους συναδέλφους. Αναγκαζόμαστε να βρίσκουμε λύσεις για να μπορούμε να καλύπτουμε τις βασικές λειτουργίες του Ειρηνοδικείου, διότι σε κάθε περίπτωση ένα κλειστό δικαστήριο δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την περιοχή μας. Είμαστε σε αναμονή αυτών των εξελίξεων. Τα περιθώρια όμως εξαντλούνται», επισήμανε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Γραμμένος.

«Δίνουμε ένα πολύ μικρό περιθώριο ακόμη και στη συνέχεια θα έχουμε να πούμε πολλά πράγματα σε σχέση με την ΕΤ.Α.Δ., η οποία υποτίθεται ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου…»

«Παρά το ότι έχουμε τη βοήθεια του συμπολίτη μας υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, των βουλευτών μας, του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργού, δεν προχωρά τίποτα από τα θέματα που έχουμε θέσει και ενδιαφερόμαστε. Δίνουμε ένα πολύ μικρό περιθώριο ακόμη και στη συνέχεια θα έχουμε να πούμε πολλά πράγματα σε σχέση με την ΕΤ.Α.Δ., η οποία υποτίθεται ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, αξιοποιώντας την περιουσία που της έχει μεταβιβάσει το δημόσιο. Όμως και στο παλιό Πρωτοδικείο Καβάλας, αλλά και στο θέμα του Ειρηνοδικείου Θάσου η κατάσταση παραμένει στάσιμη, χωρίς καμιά εξέλιξη, με αποτέλεσμα το δημόσιο να στερείται έσοδα που θα μπορούσε να έχει εδώ και πάρα πολύ καιρό», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η οικογένεια του άτυχου κυνηγού ευχαριστεί όσους συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του

Η οικογένεια του 86χρονου Γεώργιου Ποταμιάνου, του κυνηγού ο οποίος...

Αναβαθμίζεται σε Ταξιαρχία η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας

Την αναβάθμιση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καβάλας είχαν...

Η πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παληού “Μέγας Αλέξανδρος”

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παληού “Μέγας...

Ματθαίος μέρος 3ο

της Αναστασίας Τερζόγλου Ο Ματθαίος, ανταποκρινόμενος απόλυτα στο όνομά που...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...