Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023

Ορατό το ενδεχόμενο περικοπής δρομολογίων του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας

Ημέρα:

Ορατό είναι το ενδεχόμενο της περικοπής δρομολογίων του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κώστας Πανταζής.

Η σημαντική μείωση της επιβατικής κίνησης, σε συνδυασμό με την κατάργηση της επιδότησης των 15 λεπτών ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης, είναι οι δυο βασικοί παράγοντες που θα οδηγήσουν το Κ.Τ.Ε.Υ.Λ. στην απόφαση αυτή που μάλλον μοιάζει αναπόφευκτη.

«Αυτή η απόφαση για την κατάργηση της επιδότησης των 15 λεπτών το λίτρο, μπορεί να είναι και εξοντωτική για εμάς, γιατί συμπίπτει με την μείωση της κίνησης. Το πετρέλαιο κίνησης μετατράπηκε πλέον σε βενζίνη…»

 «Βρισκόμασταν ήδη σε δύσκολη θέση και τώρα με την απόφαση της κατάργησης της επιδότησης των 15 λεπτών στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης, θα βρεθούμε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Αυτή η απόφαση μπορεί να είναι και εξοντωτική για εμάς, γιατί συμπίπτει με την μείωση της επιβατικής κίνησης. Το πετρέλαιο κίνησης μετατράπηκε πλέον σε βενζίνη κι ίσως την ξεπεράσει κιόλας. Δεν ξέρω πως θα αντεπεξέλθουμε. Θα αναγκαστούμε να περικόψουμε δρομολόγια. Εξετάζουμε τα στοιχεία με τις πληρότητες στα δρομολόγια και αναγκαστικά θα προχωρήσουμε στο μέτρο των περικοπών που κι αυτές δεν ξέρω αν θα είναι αρκετές. Είμαστε κάθε μέρα και χειρότερα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

«Δυστυχώς, το μείγμα είναι εκρηκτικό. Τα πάντα έχουν αυξηθεί υπερβολικά εκτός από το βασικό μας έσοδο που είναι το εισιτήριο…»

 Παράλληλα, ο κ. Πανταζής στάθηκε και στο γεγονός ότι από το 2010 και μετά δεν έχει υπάρξει καμιά απολύτως αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, όταν όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, στη συνέχεια της πανδημίας και τώρα της ενεργειακής κρίσης, τα έξοδα για το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. έχουν εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη.

«Δυστυχώς, το μείγμα είναι εκρηκτικό. Τα πάντα έχουν αυξηθεί υπερβολικά εκτός από το βασικό μας έσοδο που είναι το εισιτήριο. Αυτή η κατάσταση και ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ακόμη πιο δύσκολος και από την διετία της πανδημίας που είχαμε υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά», επισήμανε σχετικά ο Κώστας Πανταζής.

«Η κίνηση μειώθηκε γενικά σε όλα τα δρομολόγια, ακόμη και στις γραμμές Καβάλας – Θεσσαλονίκης και Καβάλας – Αθήνας»

 Αναφερόμενος ειδικότερα στην μείωση της επιβατικής κίνησης, ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας υπογράμμισε ότι πλέον αυτή είναι εμφανής.

Η κίνηση μειώθηκε γενικά σε όλα τα δρομολόγια, ακόμη και στις γραμμές Καβάλας – Θεσσαλονίκης και Καβάλας – Αθήνας, ιδιαίτερα δε, όπως ήταν φυσιολογικό, σε αυτά προς τις παραλίες της Π.Ε. Καβάλας.

«Ο κόσμος έχει φοβηθεί. Ακόμη δεν έχει βιώσει αυτό που θα έρθει τον χειμώνα με τα έξοδα της θέρμανσης. Η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη δυστυχώς, όσον αφορά την επιβατική κίνηση στο Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας»,  ανέφερε ακόμη ο κ. Πανταζής.

«Δυστυχώς για ακόμη μια χρονιά δεν έγινε πράξη από την κυβέρνηση αυτό που ζητάμε, δηλαδή μείωση του Ε.Φ.Κ. και του Φ.Π.Α. στα καύσιμα – Όσον αφορά την ενίσχυση μας, ακόμη περιμένουμε…»

Σχετικά τέλος με το αίτημα των αυτοκινητιστών για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του Φ.Π.Α. στο πετρέλαιο κίνησης, αλλά και για το αν υπάρχουν νεότερα σχετικά με την ενίσχυση που αναμένει εδώ και μήνες ο μεταφορικός οργανισμός, ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.ΕΛ. Καβάλας δήλωσε: «Δυστυχώς για ακόμη μια χρονιά δεν έγινε πράξη από την κυβέρνηση αυτό που ζητάμε. Είναι το πρώτο που ζητάμε. Εμείς δεν θέλουμε να αυξηθεί το εισιτήριο, γιατί ξέρουμε τη δυσκολία που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Αλλά ζητάμε σε αντιστάθμισμα κάποια πράγματα. Αυτά είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του Φ.Π.Α. στα καύσιμα. Δεν μας ακούν δυστυχώς. Όσον αφορά την ενίσχυση μας, ακόμη περιμένουμε. Θα ήταν μια εν μέρει αποζημίωση, αλλά καθυστερεί υπερβολικά και αυτή. Φαίνεται πως για άλλη μια φορά μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΠΕ Καβάλας στο πλευρό των πληγέντων από τους σεισμούς της Τουρκίας

Σε συνέχεια προηγούμενου Δελτίου Τύπου, με το οποίο ο...

Ν. Μπαλατσούκας: Αναβάθμιση σημαίνει περισσότερο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή

Η σημαντική ενίσχυση του προσωπικού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της...

Το «δίλημμα Μαλάκκα»

Γράφει ο Θάνος Σεραλίδης Η Ασία, εδώ και μερικές δεκαετίες,...

Τα προβλήματα του Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοχωρίου εξέτασε ο Αλέξης Πολίτης

Στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Τοπικού Οργανισμού...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...