Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Μάσκα σε όλο Δικαστικό Μέγαρο ζητά ο Γ. Γραμμένος

Ανησυχία για τον συνωστισμό, αλλά και την παρουσία διαδίκων από περιοχές ιδιαίτερα επιβαρυμένες με τον κορωνοϊό

Ακολούθησε μας

Την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου κι όχι μόνο στα ακροατήρια, ζητά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δ.Σ.Κ., τα Δικαστήρια είναι ένας από τους χώρους, στους οποίους η προσοχή πρέπει να είναι μεγάλη, καθώς εκεί συνωστίζεται το κοινό, με δεδομένο πλέον ότι έχει ξεκινήσει η πλήρης λειτουργία τους.

«Επειδή στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας έρχονται πολλοί συνάδελφοι από Περιφερειακές Ενότητες που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες με τον κορωνοϊό, θα πρέπει να κινηθούμε προς την κατεύθυνση του να είναι υποχρεωτική η χρήση της προστατευτικής μάσκας»

«Ως Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας έχουμε πιέσει στην κατεύθυνση να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας εντός του Δικαστικού Μεγάρου, παρ’ όλο που από την τελευταία Κ.Υ.Α. κάτι τέτοιο δεν είναι υποχρεωτικό, παρά μόνο μέσα στα ακροατήρια. Νομίζω ότι όπως συμβαίνει στο Εφετείο Κομοτηνής, έτσι θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας και στα Δικαστήρια της Καβάλας για τον κάθε εισερχόμενο σε αυτά. Επειδή στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας έρχονται πολλοί συνάδελφοι από Περιφερειακές Ενότητες που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες με τον κορωνοϊό, θα πρέπει να κινηθούμε προς την κατεύθυνση του να είναι υποχρεωτική η χρήση της προστατευτικής μάσκας», υπογραμμίζει σχετικά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Στα ακροατήρια τα μέτρα τηρούνται ευλαβικά, όμως στους λοιπούς χώρους βλέπω ότι υπάρχει χαλάρωση. Χειραψίες εναγκαλισμοί και φιλιά δίνουν και παίρνουν…»

«Ήδη η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο έχουν καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε όλες τις υπηρεσίες τους. Αυτό πρέπει να γίνει και στους κοινόχρηστους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας, στην αίθουσα των δικηγόρων και γενικότερα παντού. Προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουμε, θα είμαστε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο Πρωτοδικών και νομίζω ότι το αίτημα μας θα γίνει αποδεκτό. Στα ακροατήρια τα μέτρα τηρούνται ευλαβικά, όμως στους λοιπούς χώρους βλέπω ότι υπάρχει χαλάρωση. Χειραψίες εναγκαλισμοί και φιλιά δίνουν και παίρνουν. Με ευκολία γίνονται χειραψίες. Άρα σε όλους τους χώρους πρέπει να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας, προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα από το φθινόπωρο και μετά. Είναι μια ταλαιπωρία, αλλά πρέπει να γίνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε χαλαρώσει πολύ», επισημαίνει καταληκτικά ο κ. Γραμμένος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα