Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Πανταζής: Εμείς πλέον σηκώνουμε τα χέρια ψηλά

Ημέρα:

spot_img

«Η κατάσταση μόνο ως δραματική μπορεί να περιγραφεί. Δεν υπάρχουν λόγια γι’ αυτό που συμβαίνει με τις αυξήσεις στα καύσιμα. Κοιμηθήκαμε με το πετρέλαιο κίνησης στα 1,70 ευρώ το λίτρο και ξυπνήσαμε με τιμή σχεδόν στα 2 ευρώ. Εμείς πλέον σηκώνουμε τα χέρια ψηλά».

Τα παραπάνω τόνισε, στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, Κώστας Πανταζής, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περικοπής ορισμένων δρομολογίων, καθώς οι συνεχείς αυξήσεις στα καύσιμα προκαλούν ασφυξία στον μεταφορικό οργανισμό.

«Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τέτοιες τιμές, δεν τις έχουμε δει ποτέ ξανά – Η τελευταία μας ελπίδα είναι να τύχουν ανταπόκρισης τα αιτήματα που έχουμε κάνει προς την κυβέρνηση, μήπως και μειωθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα, ο Φ.Π.Α.»

 «Δεν έχουμε πλέον τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε τα δρομολόγια. Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τέτοιες τιμές, δεν τις έχουμε δει ποτέ ξανά. Ό,τι προγραμματισμό και να κάνουμε πέφτουμε δυστυχώς έξω. Έχουμε γίνει γραφικοί να μιλάμε για την οικονομική ζημιά που έχουμε υποστεί δυο χρόνια τώρα με την πανδημία, συν δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης και τώρα ήρθε κι ένας πόλεμος. Η τελευταία μας ελπίδα είναι να τύχουν ανταπόκρισης τα αιτήματα που έχουμε κάνει προς την κυβέρνηση, μήπως και μειωθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα, ο Φ.Π.Α. για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Πανταζής.

«Τα καύσιμα για εμάς είναι η κινητήριος δύναμη μας – Με αυτές τις αυξήσεις σε καθημερινή βάση, είναι αδύνατο να συνεχίσουμε…»

 «Θέλουμε φθηνότερα καύσιμα για να μπορούμε να εξυπηρετούμε το επιβατικό κοινό και να προσφέρουμε απρόσκοπτα τις υπηρεσίες μας. Τα καύσιμα για εμάς είναι η κινητήριος δύναμη μας. Επηρεάζονται όμως και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα, όπως τα ανταλλακτικά, τα ελαστικά κλπ. Ακόμη κρατάμε, όμως με αυτές τις αυξήσεις σε καθημερινή βάση στα καύσιμα, είναι αδύνατο να συνεχίσουμε», συμπλήρωσε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας.

«Αυξήσεις εισιτηρίων δεν θα δούμε. Δεν είναι αυτή η πρόθεση μας και δεν είναι και απόφαση δική μας – Όσον αφορά τις περικοπές δρομολογίων, αυτές ναι είναι πιθανές»

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο αυξήσεων στις τιμές των εισιτηρίων, αλλά και για το αν έχει αποφασιστεί περικοπή δρομολογίων, ο κ. Πανταζής απάντησε: «Αυξήσεις εισιτηρίων δεν θα δούμε. Δεν είναι αυτή η πρόθεση μας και δεν είναι και απόφαση δική μας. Το κόμιστρο προκύπτει από το αρμόδιο υπουργείο. Δεν έχουμε κάνει κάποιο αίτημα για αύξηση εισιτηρίων, δεν θέλουμε να γίνει αυτό. Ξέρουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, είμαστε κι εμείς κομμάτι της κοινωνίας. Όσον αφορά τις περικοπές δρομολογίων, αυτές ναι είναι πιθανές. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι διαφορετικό εκτός από περικοπές στα δρομολόγια».

«Πρέπει να υπάρξει παρέμβαση της πολιτείας, ώστε να στηρίξει τις συγκοινωνίες της επαρχίας, όπως το κάνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μάλιστα με επιτυχία…»

 Παράλληλα, ο πρόεδρος του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. επισήμανε ότι η πολιτεία θα πρέπει να σταθεί αρωγός στα Υπεραστικά Κ.Τ.Ε.Λ. της επαρχίας, αναφέροντας σχετικά: «Έχουμε επίσης ζητήσει από την πολιτεία να δει με άλλο μάτι την συγκοινωνία γενικώς. Σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της επαρχίας η συγκοινωνία είναι ελλειμματική. Πρέπει να υπάρξει παρέμβαση της πολιτείας, ώστε να στηρίξει τις συγκοινωνίες της επαρχίας, όπως το κάνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μάλιστα με επιτυχία. Κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει και για εμάς, ώστε να μπορούμε να πηγαίνουμε στα απομακρυσμένα χωριά της Π.Ε. Καβάλας. Μέχρι στιγμής καλύπτουμε αυτές τις περιοχές με δικό μας κόστος. Πλέον είναι αδύνατο να το συνεχίσουμε».

«Είμαστε 200 οικογένειες, κάθε μήνα αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πληρωθούν και να πάνε μεροκάματο στο σπίτι. Έχουμε φτάσει σε απόγνωση…»

 Σε ερώτηση τέλος για το αν θεωρεί ότι η αύξηση στα καύσιμα μπορεί να στρέψει συμπολίτες μας προς το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ., ώστε να μη χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά τους οχήματα, λόγω της εκτίναξης της τιμής της αμόλυβδης, ο κ. Πανταζής απάντησε: «Ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα στραφούν στο υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Το κέρδος θα είναι πολύ μικρό για εμάς. Δεν θα μπορέσει μια πιθανή τέτοια αύξηση να αντισταθμίσει τις ζημιές που έχουμε. Η απώλεια μας στο επιβατικό κοινό είναι ούτως ή άλλως μεγάλη. Στην καλύτερη περίπτωση έχουμε 50% πληρότητα σε κάποια δρομολόγια. Δεν βγαίνει με τέτοιες πληρότητες. Δεν μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδα. Είμαστε 200 οικογένειες, κάθε μήνα αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πληρωθούν και να πάνε μεροκάματο στο σπίτι. Έχουμε φτάσει σε απόγνωση. Από εκεί που θέλαμε 500 ευρώ για να γεμίσει το ρεζερβουάρ ενός λεωφορείου, τώρα χρειάζονται 1.000 ευρώ. Δεν μπορούμε με τέτοια νούμερα να συνεχίσουμε. Θέλω να πιστεύω ότι θα σταματήσει όλο αυτό κάποια στιγμή, αλλιώς θα σταματήσουμε εμείς».

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...

Απορρίφθηκε μία ακόμη αγωγή πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια

Το Πρωτοδικείο Καβάλας με την υπ’ αριθμ. 65/24 απόφασή...