Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

Κοντά στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας βρίσκονται ΟΤΕ και ΟΜΕ ΟΤΕ

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Πολύ κοντά στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) βρίσκονται ΟΤΕ και ΟΜΕ ΟΤΕ, έπειτα από μια μαραθώνια διαπραγμάτευση που ολοκληρώθηκε μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης (21/1).

Επί της ουσίας οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε κείμενο και πλέον απομένει η έγκρισή του από την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της ΟΜΕ ΟΤΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης (21/1).

Στο άκουσμα της πρότασης οι εργαζόμενοι εμφανίζονται ικανοποιημένοι με τους γενικούς όρους, περιμένοντας ωστόσο να τους γίνει γνωστό το πλήρες κείμενο της τελικής συμφωνίας. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ βρίσκονταν επί 20 ημέρες σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υπολογίζεται να είναι 19 + 3 μηνών και περιλαμβάνει αυξήσεις που διεκδικούσαν παλιοί και νέοι εργαζόμενοι. Στο σύνολό της η νέα ΣΣΕ δίνει αυξήσεις από 7 έως 8,5% στην ολοκλήρωσή της σε δυο δόσεις, ενώ παραπέμπονται να εξεταστούν από διαπραγματευτική ομάδα του ΟΤΕ και της ΟΜΕ ΟΤΕ, κάποια άλλα θέματα, όπως επιδόματα και ειδικές παροχές.

Οι εργαζόμενοι είχαν στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς την εργοδοσία ότι δεν θα υποχωρήσουν, αν δεν δικαιωθούν και στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους διεκδικούσαν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την άρση της διάκρισης μεταξύ παλιών και νέων εργαζόμενων.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων έχουν σταματήσει, δεν εξετάζονται νέες για το μέλλον και πλέον έχει επέλθει εργασιακή ειρήνη.

Διαφημίσεις