Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Καμία πρόοδος στο θέμα των απολυμένων των λιπασμάτων

Ημέρα:

Να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει λύση στο θέμα των απολυμένων της ELFE, ζήτησαν από την κυβέρνηση, ο οργανωτικός γραμματέας της Γ.Σ.Ε.Ε., Βαγγέλης Μουτάφης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, Ευθύμης Μακρογιάννης.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (16/11) στο Εργατικό Κέντρο, οι δυο άνδρες ρωτήθηκαν για το αν υπάρχουν εξελίξεις γύρω από το θέμα που εδώ και μήνες ταλανίζει τους απολυμένους των λιπασμάτων.

Εργαζόμενοι και Γ.Σ.Ε.Ε. ζητούν οριστική λύση στο πρόβλημα…

«Υπάρχουν εκατοντάδες οικογένειες, οι οποίες ζουν ένα δράμα. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμιά πρόοδος, ούτε από τη μεριά της εργοδοσίας, που μάλλον απ’ ό,τι φαίνεται εντείνει την αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους με την σκληρότητα της πολιτικής της, πολύ δε περισσότερο απ’ την κυβέρνηση που στη χειρότερη περίπτωση θα έπρεπε να δει το θέμα ξεχωριστά, για να δούμε πως βοηθά αυτές τις οικογένειες. Πάνω απ’ όλα αυτό που ζητάνε οι εργαζόμενοι και η Γ.Σ.Ε.Ε. είναι μια οριστική λύση στο πρόβλημά τους, με την επαναπρόσληψη τους και τη σωστή λειτουργία του εργοστασίου», σημείωσε στην απάντησή του ο οργανωτικός γραμματέας της Γ.Σ.Ε.Ε.

«Έχουμε μείνει μόνο στο κομμάτι των υποσχέσεων – Μας τρομάζει αυτή η αναμονή»

«Είμαστε σε μια φάση, στην οποία δεχόμαστε μόνο υποσχέσεις από την μεριά της κυβέρνησης. Έχουν γίνει αλλεπάλληλες συναντήσεις, όμως έχουμε μείνει μόνο στο κομμάτι των υποσχέσεων. Είναι φοβερό ότι αυτά τα 1.000 ευρώ που θα ήταν μια ανάσα γι’ αυτούς τους ανθρώπους, ακόμη δεν έχουν δοθεί και βέβαια από την τελευταία συνάντηση που έγινε με τον κ. Φλαμπουράρη στην Αθήνα, περιμένει το σωματείο, βάσει της υπόσχεσης που δόθηκε, ότι θα βρεθεί μια λύση, θα ασκηθεί έντονη πίεση από την πλευρά της κυβέρνησης προς τον Λαυρεντιάδη και τη διοίκηση του εργοστασίου, για να μπορέσει να βρεθεί λύση. Δυστυχώς ακόμη είμαστε στην αναμονή. Μας τρομάζει αυτή η αναμονή. Εγώ είμαι προετοιμασμένος και για τα δύσκολα για να είμαι ξεκάθαρος. Από εκεί και πέρα το μόνο σίγουρο είναι πως οι μοναδικοί σύμμαχοι σε αυτούς τους ανθρώπους είναι το σωματείο τους, το Εργατικό Κέντρο και η Γ.Σ.Ε.Ε.», επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

«Κάποια στιγμή η ανοχή θα τελειώσει…»

«Έχω μιλήσει με τους εργαζόμενους και τους έχω προετοιμάσει ακόμη και για τα χειρότερα. Κανένας αγώνας όμως δεν είναι χαμένος. Αυτό δεν δείχνει ηττοπάθεια, αλλά ρεαλισμό. Περιμένουμε να αναλάβει την ευθύνη της η κυβέρνηση, διότι οι τοπικοί βουλευτές είχαν πει «θα μας κουνήσετε το δάχτυλο όταν δεν θα δοθεί λύση». Περιμένουμε να δούμε και μακάρι να μη χρειαστεί να κουνήσουμε το δάχτυλο.

Δεχτήκαμε από τους τοπικούς βουλευτές τοποθετήσεις τόσο ισχυρές που έλεγαν ότι το θέμα θα λυθεί. Παρά ταύτα έχουμε μάθει να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις με ειρηνικό τρόπο. Οι εργαζόμενοι που είναι έξω συνεχίζουν να δείχνουν τεράστια ανοχή απέναντι και στην κυβέρνηση. Κάποια στιγμή η ανοχή αυτή θα τελειώσει, γιατί εδώ μιλάμε πια για βιοποριστικούς λόγους. Δεν είναι πολιτικοί λόγοι, αλλά βιοποριστικοί και μετά ηθικοί», συμπλήρωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Ευθύμης Μακρογιάννης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...