Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
spot_img

Η αντιποίηση επαγγέλματος απασχόλησε την Γ. Σ. των φυσικοθεραπευτών

Ημέρα:

Την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10.30 π.μ. στο ξενοδοχείο ΩΚΕΑΝΙΣ, πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των φυσικοθεραπευτών της Καβάλας. Σκοπός της Γενικής Συνέλευσης ήταν αφ’ ενός η κοπή της βασιλόπιτας και αφ’ ετέρου η συζήτηση επί διαφόρων θεσμικών θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο των φυσικοθεραπευτών.

Την συγκέντρωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής ΕΟΠΥΥ Καβάλας κ. Αλέξανδρος Λούκος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Ξενοφών Κροκίδης και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κ. Λυμπερίδης Πέτρος. Το φλουρί της βασιλόπιτας κέρδισε η συνάδελφος κ. Φωτεινή Σαββαΐδου.

Ο Διευθυντής ΕΟΠΥΥ Καβάλας κ. Αλέξανδρος Λούκος με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Καβάλας.
Ο Διευθυντής ΕΟΠΥΥ Καβάλας κ. Αλέξανδρος Λούκος με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Καβάλας.

Μετά την τελετή της κοπής της βασιλόπιτας ακολούθησε διεξοδική συζήτηση σχετικά με το καυτό θέμα της φορολογίας και της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των συναδέλφων που ασκούν το επάγγελμα σαν ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς και διάφορες επιστημονικές δραστηριότητες που σκοπεύει να διοργανώσει στο εγγύς μέλλον ο Σύλλογος. Τα μέλη του Συλλόγου συμφώνησαν επίσης να συνεισφέρουν εθελοντικά στο έργο του Κοινωνικού Φαρμακείου – Ιατρείου Καβάλας με παροχή υπηρεσιών φυσικοθεραπείας.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Κροκίδης Ξενοφών, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Καβάλας, κ. Αλμπανίδη Παντελή.
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Κροκίδης Ξενοφών, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Καβάλας, κ. Αλμπανίδη Παντελή.

Ιδιαίτερη έκταση δόθηκε στην αντιμετώπιση και στις κινήσεις που πρόκειται να διενεργηθούν για την αντιμετώπιση των «κρουσμάτων» αντιποίησης του επαγγέλματος του φυσικοθεραπευτή στον νομό μας. Στο σημείο αυτό ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών επιδιώκει να ενημερώσει τους πολίτες ότι το φαινόμενο παροχής «θεραπευτικών» υπηρεσιών από άτομα που «δηλώνουν» φυσικοθεραπευτές παραπλανώντας τους πολίτες, ονομάζεται ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗ του επαγγέλματος του φυσικοθεραπευτή και εκτός από ΠΑΡΑΝΟΜΟ, είναι και εξαιρετικά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για τη δημόσια υγεία. Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), κ. Πέτρος Λυμπερίδης, αναφερόμενος στο πρόβλημα της αντιποίησης του επαγγέλματος, δήλωσε τα εξής:

«Μόνο πιστοποιημένοι φυσικοθεραπευτές – μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών έχουν το νόμιμο δικαίωμα, την επιστημονική κατάρτιση, την ικανότητα και την ευαισθησία να αντιμετωπίσουν υπεύθυνα το πρόβλημα αυτό. Οι πολίτες πρέπει να προστατέψουν τον εαυτό τους από επικίνδυνες και αμφιλεγόμενες πρακτικές άγνωστων “θεραπευτών” και δεν πρέπει να συγχέουν την φυσικοθεραπεία με την ευεξία και την γυμναστική».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τους ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ στην ιστοσελίδα του ΠΣΦ: http://www.psf.org.gr/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου: Έχουμε φτάσει στο σημείο και μέσα στην...

10.000 «έξυπνα» υδρόμετρα έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ

Στις 10.000 ανέρχονται τα νέα «έξυπνα» υδρόμετρα που έχει...

81χρονος σκότωσε την σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, άνδρας 81 ετών τραυμάτισε...