Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Καβάλας: Όχι στους νοσηλευτές δύο ταχυτήτων

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Την αντίθεσή του στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την σύσταση δύο κλάδων Νοσηλευτικού Προσωπικού που προωθεί το υπουργείο Υγείας, εκφράζει με επιστολή του προς τους βουλευτές το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Συγκεκριμένα το Σωματείο αναφέρει:

Το αίτημα για τη δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Κλάδου αποτελεί διαχρονικό αίτημα σύσσωμης της Νοσηλευτικής Κοινότητας της χώρας. Ωστόσο, από τους 15.000 περίπου Νοσηλευτές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν στο ΕΣΥ η Ελληνική Νοσηλευτική Κοινότητα απαρτίζεται επιπλέον από 17.000 Νοσηλευτές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 2500 Μαίες-τές και 2000 Επισκέπτριες-ες Υγείας.

Όπως εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό, από την στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την δημιουργία δύο κλάδων Νοσηλευτικής, στην καρδιά της υγειονομικής κρίσης, επικρατεί τεράστια αναστάτωση, ανησυχία και αβεβαιότητα διότι η τυχόν υλοποίηση θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα λειτουργικά προβλήματα σε όλες ανεξαιρέτως τις δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, ιδιαιτέρως δε σε Νοσοκομεία της Περιφέρειας όπου οι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νοσηλευτές υπερέχουν αριθμητικά σε μεγάλο βαθμό, εδώ και δεκαετίες παρέχουν υπηρεσίες αντικαθιστώντας και υποκαθιστώντας τους Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Νοσηλευτές στην 24ωρη εφημέρευση των Νοσοκομείων διότι, αριθμητικά, είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν στην κάλυψη όλων των βαρδιών.

Η σύσταση Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικής με ένταξη όλων των Νοσηλευτών ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ είναι αναγκαία νομικά και ηθικά με σεβασμό στις διακριτές εκπαιδευτικές διαφορές.

Βάση των στοιχείων του ΟΟΣΑ η έλλειψη Νοσηλευτών στα Νοσοκομεία ανέρχεται στο 45% και οι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νοσηλευτές επιτελούν το 70% του πραγματικού νοσηλευτικού έργου υπό τις παρούσες συνθήκες.

Κύριοι-Κυρία

Είναι οξύμωρο, μετά τα χειροκροτήματα, και άδικο, άνθρωποι με ομοειδή επαγγελματική σχέση να βρίσκονται σε διαδικασία αντιπαράθεσης εξαιτίας της προχειρότητας και της επιπολαιότητας που κάποιοι αντιμετωπίζουν διαχρονικά προβλήματα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει με τις αποφάσεις τους.

Σας καλούμε με παρέμβαση σας στην ηγεσία του Υπουργείου να αποτρέψετε την δημιουργία δύο κλάδων νοσηλευτικής που μόνο διχασμό στους Νοσηλευτές και λειτουργικά προβλήματα στις υγειονομικές μονάδες θα επιφέρει.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Διαφημίσεις