Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου: «Δεν ήταν τυχαία η κινητοποίηση της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., κάτι συμβαίνει…»

Ημέρα:

«Αιτία πολέμου» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Καβάλας, Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, το ενδεχόμενο κατάργησης του καθεστώτος βαρέων και ανθυγιεινών για τους εργαζόμενους στους τομείς καθαριότητας. 

Χθες, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, πραγματοποίησαν συνδικαλιστές της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., αντιδρώντας στις αλλαγές στο ασφαλιστικό του Δημοσίου. Οι εργαζόμενοι στην στην τοπική αυτοδιοίκηση αντιδρούν στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη και Εργασίας Γιώργου Κατρουγκαλου, για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στο δημόσιο. Η εν λόγω Κ.Υ.Α., όπως υποστηρίζει η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., ανοίγει τον δρόμο για την κατάργηση του καθεστώτος βαρέων και ανθυγιεινών των υπαλλήλων στην καθαριότητα των δήμων.

«Δεν ήταν τυχαία η κινητοποίηση της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., κάτι συμβαίνει…»

«Σύμφωνα με όσα αναφέρει το τρίτο μνημόνιο προβλέπονται μεγάλες αλλαγές, όσον αφορά τους Ο.Τ.Α. Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι με τις αμοιβές, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Από τις πληροφορίες που είχαμε, αναφορικά με το καθεστώς των Β.Α.Ε., επίκειται κατάργηση, τόσο όσον αφορά το επίδομα που παίρνουν οι εργαζόμενοι, όσο και τα συνταξιοδοτικά τους. Υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση ότι τα Β.Α.Ε. δεν θα πειραχθούν κι όντως δεν υπήρχε κάποια αναφορά. Σήμερα (χθες) έκπληκτοι είδαμε την κινητοποίηση της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., για την οποία εμείς δεν είχαμε κάποια ενημέρωση. Δεν ήταν τυχαία αυτή η κινητοποίηση, κάτι συμβαίνει. Πρέπει να ενημερωθούμε για να ενημερώσουμε με την σειρά μας τους συναδέλφους μας και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις, αν όντως συμβαίνει κάτι», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ε» ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Καβάλας, Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου.

Στον αέρα οι εργαζόμενοι που πλήρωναν το επασφάλιστρο για τα Β.Α.Ε.;

«Σαφώς και αν καταργηθούν τα Β.Α.Ε. θα είναι «αιτία πολέμου» για εμάς. Αυτό διότι όσοι εργαζόμενοι εντάσσονται στα Β.Α.Ε. πληρώνουν ένα έξτρα επασφάλιστρο. Αν λοιπόν καταργηθούν τα βαρέα και ανθυγιεινά τι θα γίνει με αυτό το επασφάλιστρο που πλήρωναν τόσο καιρό για να κατοχυρώσουν τα Β.Α.Ε.; Το πλήρωσαν αναδρομικά και συνεχίζουν να το πληρώνουν, άρα θα είναι στο αέρα αυτοί οι εργαζόμενοι. Πέρα από τα Β.Α.Ε. όμως προβλέπεται κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας και των υπηρεσιών των δήμων με ιδιωτικοποιήσεις, διότι δεν υπάρχουν προσλήψεις. Όποιος φεύγει δεν αναπληρώνεται το κενό του με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν αυτές οι υπηρεσίες, άρα πάμε σε ιδιωτικοποιήσεις. Το πνεύμα του τρίτου μνημονίου είναι οι δήμοι να έχουν έναν επιτελικό χαρακτήρα και να ασκούν διοικητικές και μόνο αρμοδιότητες», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Καβάλας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...