Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου: «Δεν ήταν τυχαία η κινητοποίηση της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., κάτι συμβαίνει…»

Ημέρα:

«Αιτία πολέμου» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Καβάλας, Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, το ενδεχόμενο κατάργησης του καθεστώτος βαρέων και ανθυγιεινών για τους εργαζόμενους στους τομείς καθαριότητας. 

Χθες, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, πραγματοποίησαν συνδικαλιστές της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., αντιδρώντας στις αλλαγές στο ασφαλιστικό του Δημοσίου. Οι εργαζόμενοι στην στην τοπική αυτοδιοίκηση αντιδρούν στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη και Εργασίας Γιώργου Κατρουγκαλου, για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στο δημόσιο. Η εν λόγω Κ.Υ.Α., όπως υποστηρίζει η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., ανοίγει τον δρόμο για την κατάργηση του καθεστώτος βαρέων και ανθυγιεινών των υπαλλήλων στην καθαριότητα των δήμων.

«Δεν ήταν τυχαία η κινητοποίηση της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., κάτι συμβαίνει…»

«Σύμφωνα με όσα αναφέρει το τρίτο μνημόνιο προβλέπονται μεγάλες αλλαγές, όσον αφορά τους Ο.Τ.Α. Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι με τις αμοιβές, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Από τις πληροφορίες που είχαμε, αναφορικά με το καθεστώς των Β.Α.Ε., επίκειται κατάργηση, τόσο όσον αφορά το επίδομα που παίρνουν οι εργαζόμενοι, όσο και τα συνταξιοδοτικά τους. Υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση ότι τα Β.Α.Ε. δεν θα πειραχθούν κι όντως δεν υπήρχε κάποια αναφορά. Σήμερα (χθες) έκπληκτοι είδαμε την κινητοποίηση της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., για την οποία εμείς δεν είχαμε κάποια ενημέρωση. Δεν ήταν τυχαία αυτή η κινητοποίηση, κάτι συμβαίνει. Πρέπει να ενημερωθούμε για να ενημερώσουμε με την σειρά μας τους συναδέλφους μας και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις, αν όντως συμβαίνει κάτι», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ε» ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Καβάλας, Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου.

Στον αέρα οι εργαζόμενοι που πλήρωναν το επασφάλιστρο για τα Β.Α.Ε.;

«Σαφώς και αν καταργηθούν τα Β.Α.Ε. θα είναι «αιτία πολέμου» για εμάς. Αυτό διότι όσοι εργαζόμενοι εντάσσονται στα Β.Α.Ε. πληρώνουν ένα έξτρα επασφάλιστρο. Αν λοιπόν καταργηθούν τα βαρέα και ανθυγιεινά τι θα γίνει με αυτό το επασφάλιστρο που πλήρωναν τόσο καιρό για να κατοχυρώσουν τα Β.Α.Ε.; Το πλήρωσαν αναδρομικά και συνεχίζουν να το πληρώνουν, άρα θα είναι στο αέρα αυτοί οι εργαζόμενοι. Πέρα από τα Β.Α.Ε. όμως προβλέπεται κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας και των υπηρεσιών των δήμων με ιδιωτικοποιήσεις, διότι δεν υπάρχουν προσλήψεις. Όποιος φεύγει δεν αναπληρώνεται το κενό του με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν αυτές οι υπηρεσίες, άρα πάμε σε ιδιωτικοποιήσεις. Το πνεύμα του τρίτου μνημονίου είναι οι δήμοι να έχουν έναν επιτελικό χαρακτήρα και να ασκούν διοικητικές και μόνο αρμοδιότητες», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Καβάλας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Τροχαίο ατύχημα στην Τόσκα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2024...

«Από το Εξάστερο της Ανατολικής Θράκης στην Κεραμωτή»

Εκδήλωση του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κεραμωτής «Ο ΝΕΣΤΟΣ» Μεγάλη...

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συντάκτης του ανθελληνικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός έκανε...

Παρουσίαση του βιβλίου της Ρίκας Μπενβενίστε «Οι Ναυαγοί»

Η συγγραφέας - ιστορικός, Ρίκα Μπενβενίστε, παρουσίασε το απόγευμα...

Μεγάλη συμμετοχή στην 19η Αλφαβητοπαρέλαση

Με θέμα τις παροιμίες και ρεκόρ συμμετοχής πραγματοποιήθηκε την...

Νεκρή χελώνα ξέβρασε η θάλασσα στη Νέα Ηρακλείτσα

Άλλη μία νεκρή χελώνα καρέτα - καρέτα βρέθηκε δυστυχώς...

Αλέξης Γούλας: Συνεχείς πιέσεις για έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων

Μέτρα για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος τους θερινούς...