Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Αυξήθηκε η κίνηση στο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Αυξημένη σε ποσοστό που αγγίζει το 20% είναι η επιβατική κίνηση στο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο των ετών 2020 και 2021.

Μιλώντας στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, Στράτος Μακρογιαννίδης, υπογράμμισε με έμφαση ότι η αύξηση στην επιβατική κίνηση δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με το τουριστικό ρεύμα που καταγράφεται στην περιοχή μας, αλλά κυρίως με τα δρομολόγια από και προς το νοσοκομείο, καθώς και αυτό προς την ακτή του «Μπάτη».

«Ειδικά τώρα με την εκ νέου έξαρση των κρουσμάτων πολύς κόσμος ανεβοκατεβαίνει στο νοσοκομείο για να κάνει τεστ, για εξετάσεις κλπ. Μη ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη γραμμή περιλαμβάνει και το Περιγιάλι, οπότε πιάνει την πόλη απ’ άκρη σ’ άκρη…»

 «Οπωσδήποτε η εικόνα που έχουμε όσον αφορά την επιβατική κίνηση από τα καλοκαίρια του 2020 και του 2021 είναι αρκετά καλύτερη φέτος. Η επιβατική κίνηση στο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας δεν έχει σχέση με τον τουρισμό, αφού όλοι οι τουρίστες που βρίσκονται στην περιοχή μας μετακινούνται με τα δικά τους αυτοκίνητα. Η γραμμή που κρατά τα σκήπτρα είναι αυτή από και προς το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Ειδικά τώρα με την εκ νέου έξαρση των κρουσμάτων πολύς κόσμος ανεβοκατεβαίνει στο νοσοκομείο για να κάνει τεστ, για εξετάσεις κλπ. Μη ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη γραμμή περιλαμβάνει και το Περιγιάλι, οπότε πιάνει την πόλη απ’ άκρη σ’ άκρη. Η δεύτερη σε κίνηση γραμμή μετά από αυτήν του νοσοκομείου είναι αυτή προς «Μπάτη» που καταγράφει μια σημαντική κίνηση τώρα το καλοκαίρι», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ.

Σημαντική η επιβατική κίνηση πρωί και μεσημέρι – Κοντά στο 50% η πληρότητα στα δρομολόγια στη διάρκεια της ημέρας – Παραμένει μείζον πρόβλημα αυτό της υψηλής τιμής των καυσίμων

Οι ώρες αιχμής της επιβατικής κίνησης, σύμφωνα πάντα με τον Στράτο Μακρογιαννίδη, παραμένουν οι ίδιες, δηλαδή νωρίς το πρωί που ο κόσμος κατεβαίνει για τη δουλειά και τα καταστήματα και αργά το μεσημέρι όταν κλείνει η αγορά.

Στη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας τα αστικά λεωφορεία κινούνται με πληρότητα που διαμορφώνεται λίγο πάνω ή κάτω από το 50%.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας αναφέρθηκε και στο μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο μεταφορικός οργανισμός και δεν είναι άλλο από τις υψηλές τιμές των καυσίμων. Όπως τόνισε με έμφαση παρά τις υποσχέσεις ότι θα λάμβαναν μια επιδότηση ανά λίτρο, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής, με τον κ. Μακρογιαννίδη πάντως να μην χάνει την αισιοδοξία του ότι εν τέλει η επιδότηση θα δοθεί, δίνοντας αντίστοιχα ανάσα στο Αστικό ΚΤΕΛ.

Αρκετοί οι οδηγοί και οι υπάλληλοι του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας που έχουν κολλήσει COVID – Μερικοί μάλιστα δυο και τρεις φορές…

 Όσον αφορά τη χρήση μάσκας η οποία συνεχίζει να είναι υποχρεωτική στα αστικά λεωφορεία, ο κ. Μακρογιαννίδης σημείωσε: «Έχουμε κάποια μικροπροβλήματα στην εφαρμογή του μέτρου από κάποιους που δεν την φορούν. Βέβαια έχω δώσει εντολή να δίνουν οι οδηγοί μάσκες σε όσους δεν τις έχουν για να μην μαλώνουμε χωρίς λόγο».

Σε σχέση με το αν έχουν κολλήσει οδηγοί COVID όλο αυτό το διάστημα και ειδικά την τελευταία περίοδο, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ ανέφερε: «Βεβαίως και έχουν κολλήσει υπάλληλοι και οδηγοί μας. Κι εγώ προσωπικά κόλλησα δυο φορές. Υπάρχουν κι αυτή τη στιγμή άτομα που νοσούν, βγαίνουν εκτός υπηρεσίας φυσικά και αντικαθίστανται άμεσα. Γενικά κόλλησαν πολλοί συνάδελφοι και μερικοί δυο και τρεις φορές. Είναι η επαφή μεγάλη με το επιβατικό κοινό κι εκεί αποδίδω το γεγονός αυτό, συν την χρήση του κλιματιστικού».

«Βασικά περιμένουμε τον Σεπτέμβριο για να ανοίξουν τα σχολεία για τη μεταφορά των μαθητών»

 Τέλος, για το αν περιμένει περαιτέρω αύξηση της επιβατικής κίνησης μέσα στον Αύγουστο, ο κ. Μακρογιαννίδης δήλωσε: «Δεν περιμένουμε κάτι το ιδιαίτερο αυτόν τον μήνα. Εμείς βασικά περιμένουμε τον Σεπτέμβριο για να ανοίξουν τα σχολεία για τη μεταφορά των μαθητών».

Μάλιστα ο κ. Μακρογιαννίδης ανέφερε ότι το Αστικό ΚΤΕΛ αγόρασε νέο λεωφορείο, στο οποίο τα παιδιά δημοτικού που θα μεταφέρει θα μπορούν να είναι δεμένα με ζώνη ασφαλείας, όπως άλλωστε προβλέπει η νομοθεσία.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκλογές ΤΕΕ: Ζητούμενο είναι η μεγάλη συμμετοχή

Απόστολος Παυλίδης: Τη συμμετοχή τη θέλουμε και μετά τις...

Μ. Λαζαρίδης: Ισχυρή Ελλάδα στις Βρυξέλες και πολιτική σταθερότητα

«Οι επικείμενες ευρωεκλογές έχουν δύο διαστάσεις, οι οποίες είναι...

Πόνος και Δικαίωση: Η ιστορία ενός πατέρα που κατηγορήθηκε ψευδώς

Σήμερα θα πούμε μια σύντομη ιστορία με ένα πατέρα...

Ίδια γεύση με πέρυσι αφήνει η σχολική χρονιά

Αργύρης Μυστακίδης: Στις πανελλαδικές εξετάσεις κανείς δεν προσέρχεται έχοντας...

Ενημέρωσαν τον Θ. Μαρκόπουλο για τα θέματα του Αμυγδαλεώνα

Τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα του Αμυγδαλεώνα και...

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν

Το Παληό 3on3 επιστρέφει για την 6η του σαιζόν...

Στους 20 δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη η Θάσος

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Θάσος...