Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Αυξήθηκε η κίνηση στο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

Ημέρα:

Αυξημένη σε ποσοστό που αγγίζει το 20% είναι η επιβατική κίνηση στο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο των ετών 2020 και 2021.

Μιλώντας στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, Στράτος Μακρογιαννίδης, υπογράμμισε με έμφαση ότι η αύξηση στην επιβατική κίνηση δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με το τουριστικό ρεύμα που καταγράφεται στην περιοχή μας, αλλά κυρίως με τα δρομολόγια από και προς το νοσοκομείο, καθώς και αυτό προς την ακτή του «Μπάτη».

«Ειδικά τώρα με την εκ νέου έξαρση των κρουσμάτων πολύς κόσμος ανεβοκατεβαίνει στο νοσοκομείο για να κάνει τεστ, για εξετάσεις κλπ. Μη ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη γραμμή περιλαμβάνει και το Περιγιάλι, οπότε πιάνει την πόλη απ’ άκρη σ’ άκρη…»

 «Οπωσδήποτε η εικόνα που έχουμε όσον αφορά την επιβατική κίνηση από τα καλοκαίρια του 2020 και του 2021 είναι αρκετά καλύτερη φέτος. Η επιβατική κίνηση στο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας δεν έχει σχέση με τον τουρισμό, αφού όλοι οι τουρίστες που βρίσκονται στην περιοχή μας μετακινούνται με τα δικά τους αυτοκίνητα. Η γραμμή που κρατά τα σκήπτρα είναι αυτή από και προς το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Ειδικά τώρα με την εκ νέου έξαρση των κρουσμάτων πολύς κόσμος ανεβοκατεβαίνει στο νοσοκομείο για να κάνει τεστ, για εξετάσεις κλπ. Μη ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη γραμμή περιλαμβάνει και το Περιγιάλι, οπότε πιάνει την πόλη απ’ άκρη σ’ άκρη. Η δεύτερη σε κίνηση γραμμή μετά από αυτήν του νοσοκομείου είναι αυτή προς «Μπάτη» που καταγράφει μια σημαντική κίνηση τώρα το καλοκαίρι», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ.

Σημαντική η επιβατική κίνηση πρωί και μεσημέρι – Κοντά στο 50% η πληρότητα στα δρομολόγια στη διάρκεια της ημέρας – Παραμένει μείζον πρόβλημα αυτό της υψηλής τιμής των καυσίμων

Οι ώρες αιχμής της επιβατικής κίνησης, σύμφωνα πάντα με τον Στράτο Μακρογιαννίδη, παραμένουν οι ίδιες, δηλαδή νωρίς το πρωί που ο κόσμος κατεβαίνει για τη δουλειά και τα καταστήματα και αργά το μεσημέρι όταν κλείνει η αγορά.

Στη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας τα αστικά λεωφορεία κινούνται με πληρότητα που διαμορφώνεται λίγο πάνω ή κάτω από το 50%.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας αναφέρθηκε και στο μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο μεταφορικός οργανισμός και δεν είναι άλλο από τις υψηλές τιμές των καυσίμων. Όπως τόνισε με έμφαση παρά τις υποσχέσεις ότι θα λάμβαναν μια επιδότηση ανά λίτρο, εντούτοις κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής, με τον κ. Μακρογιαννίδη πάντως να μην χάνει την αισιοδοξία του ότι εν τέλει η επιδότηση θα δοθεί, δίνοντας αντίστοιχα ανάσα στο Αστικό ΚΤΕΛ.

Αρκετοί οι οδηγοί και οι υπάλληλοι του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας που έχουν κολλήσει COVID – Μερικοί μάλιστα δυο και τρεις φορές…

 Όσον αφορά τη χρήση μάσκας η οποία συνεχίζει να είναι υποχρεωτική στα αστικά λεωφορεία, ο κ. Μακρογιαννίδης σημείωσε: «Έχουμε κάποια μικροπροβλήματα στην εφαρμογή του μέτρου από κάποιους που δεν την φορούν. Βέβαια έχω δώσει εντολή να δίνουν οι οδηγοί μάσκες σε όσους δεν τις έχουν για να μην μαλώνουμε χωρίς λόγο».

Σε σχέση με το αν έχουν κολλήσει οδηγοί COVID όλο αυτό το διάστημα και ειδικά την τελευταία περίοδο, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ ανέφερε: «Βεβαίως και έχουν κολλήσει υπάλληλοι και οδηγοί μας. Κι εγώ προσωπικά κόλλησα δυο φορές. Υπάρχουν κι αυτή τη στιγμή άτομα που νοσούν, βγαίνουν εκτός υπηρεσίας φυσικά και αντικαθίστανται άμεσα. Γενικά κόλλησαν πολλοί συνάδελφοι και μερικοί δυο και τρεις φορές. Είναι η επαφή μεγάλη με το επιβατικό κοινό κι εκεί αποδίδω το γεγονός αυτό, συν την χρήση του κλιματιστικού».

«Βασικά περιμένουμε τον Σεπτέμβριο για να ανοίξουν τα σχολεία για τη μεταφορά των μαθητών»

 Τέλος, για το αν περιμένει περαιτέρω αύξηση της επιβατικής κίνησης μέσα στον Αύγουστο, ο κ. Μακρογιαννίδης δήλωσε: «Δεν περιμένουμε κάτι το ιδιαίτερο αυτόν τον μήνα. Εμείς βασικά περιμένουμε τον Σεπτέμβριο για να ανοίξουν τα σχολεία για τη μεταφορά των μαθητών».

Μάλιστα ο κ. Μακρογιαννίδης ανέφερε ότι το Αστικό ΚΤΕΛ αγόρασε νέο λεωφορείο, στο οποίο τα παιδιά δημοτικού που θα μεταφέρει θα μπορούν να είναι δεμένα με ζώνη ασφαλείας, όπως άλλωστε προβλέπει η νομοθεσία.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η οικογένεια του άτυχου κυνηγού ευχαριστεί όσους συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του

Η οικογένεια του 86χρονου Γεώργιου Ποταμιάνου, του κυνηγού ο οποίος...

Αναβαθμίζεται σε Ταξιαρχία η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας

Την αναβάθμιση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καβάλας είχαν...

Η πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παληού “Μέγας Αλέξανδρος”

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παληού “Μέγας...

Ματθαίος μέρος 3ο

της Αναστασίας Τερζόγλου Ο Ματθαίος, ανταποκρινόμενος απόλυτα στο όνομά που...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...