Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ασφαλείς είναι οι επιβάτες ­­του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας

Ημέρα:

Στράτος Μακρογιαννίδης: Δεν κινδυνεύει κανείς από ατύχημα, οι αποστάσεις που κάνουμε είναι μικρές και οι ταχύτητες των οχημάτων χαμηλές / Δεν μπορούμε να πάμε στο Παληό ή στον Σταυρό, «πρωτοτυπούμε» εμείς δυστυχώς

Καλοσυντηρημένα και με τους απαραίτητους ετήσιους τεχνικούς ελέγχους είναι τα αστικά λεωφορεία της Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, Στράτος Μακρογιαννίδης.

«Όπως συμβαίνει με τα λεωφορεία του Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ., έτσι και τα λεωφορεία του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας υποβάλλονται σε ετήσιο τεχνικό έλεγχο από το Κ.Τ.Ε.Ο. Τα λεωφορεία μας δεν αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, κινούνται εντός του αστικού ιστού με 30 χλμ. την ώρα. Δεν κινδυνεύει κανείς από ατύχημα, οι αποστάσεις που κάνουμε είναι μικρές και κάθε λίγα μέτρα έχουμε στάση. Δεν υπάρχει καμιά επικινδυνότητα, οι επιβάτες μας είναι ασφαλείς», σημείωσε σχετικά ο κ. Μακρογιαννίδης, μ’ αφορμή τη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει για την ασφάλεια των μέσων μαζικής μεταφοράς, ύστερα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Ένα καινούργιο όχημα κοστίζει 300.000 ευρώ και αδυνατούμε να διαθέσουμε ένα τόσο μεγάλο ποσό. Όμως τα οχήματά μας, που είναι ελαφρώς μεταχειρισμένα, είναι καλοσυντηρημένα και ασφαλή, αφού κάθε χρόνο ελέγχονται από τεχνικό έλεγχο…»

 «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από κανέναν έλεγχο ως επιχείρηση, όπως άλλωστε και οι επιβάτες μας δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο. Μπορούμε να διατηρήσουμε στον στόλο μας ένα λεωφορείο μέχρι 27 χρόνια. Εκ του νόμου δεν μπορούμε ούτε μια μέρα παραπάνω. Δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ούτε λεπτό παραπάνω. Την επομένη πρέπει να έχουμε νέο όχημα για να το βγάλουμε στην κυκλοφορία. Τα λεωφορεία μας είναι ελαφρώς μεταχειρισμένα κι όταν τα παραλαμβάνουμε τα περνάμε ειδικό διάδρομο, στην ουσία τα «κοσκινίζουμε» και πρέπει να έχουν και ανοιγόμενα παράθυρα. Ένα καινούργιο όχημα κοστίζει 300.000 ευρώ και αδυνατούμε να διαθέσουμε ένα τόσο μεγάλο ποσό. Όμως τα οχήματά μας είναι καλοσυντηρημένα και ασφαλή, αφού κάθε χρόνο ελέγχονται από τεχνικό έλεγχο. Η διαδικασία είναι αυστηρή. Όπου χρειάζεται, γίνονται οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Ο στόλος μας αριθμεί 41 λεωφορεία. Δεν βλέπουμε καμιά ανησυχία στους επιβάτες μας, διότι οι ταχύτητες μας είναι πολύ χαμηλές και δεν συντρέχει λόγους ανησυχίας», επισήμανε σχετικά ο κ. Μακρογιαννίδης.

«Δεν μπορούμε να πάμε στο Παληό ή στον Σταυρό, που είναι κομμάτια της πόλης, όπως πηγαίνουν όλα τα Αστικά ΚΤΕΛ της χώρας σε αντίστοιχα προάστια. «Πρωτοτυπούμε» εμείς δυστυχώς…»

 Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, εξέφρασε το παράπονο του για το γεγονός ότι το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. δεν μπορεί να επεκτείνει τα δρομολόγια του για τα προάστια της Καβάλας, όπως για παράδειγμα για το Παληό, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να πάμε στο Παληό ή στον Σταυρό, που είναι κομμάτια της πόλης, όπως πηγαίνουν όλα τα Αστικά ΚΤΕΛ της χώρας σε αντίστοιχα προάστια. «Πρωτοτυπούμε» εμείς δυστυχώς. Θέλουμε να καλύψουμε αυτές τις περιοχές, γιατί έχουμε οχλήσεις από τους πολίτες μας που μας ζητάνε συνεχώς δρομολόγια, γιατί δεν τους εξυπηρετεί κάθε μια ώρα το υπεραστικό. Για να προχωρήσει αυτό το θέμα πρέπει να γίνουν συζητήσεις πρώτα με τον Δήμο και μετά με την Περιφέρεια».

Ικανοποιητική η επιβατική κίνηση την τρέχουσα χρονική περίοδο

 Όσον αφορά τέλος την επιβατική κίνηση στο Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας στην τρέχουσα χρονική περίοδο, ο κ. Μακρογιαννίδης υπογράμμισε ότι αυτή είναι σχετικά ικανοποιητική, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς δουλεύουμε με μαθητές, φοιτητές και ηλικιωμένους. Οι επιβάτες μας είναι συγκεκριμένοι. Αφού υπάρχουν φοιτητές στην πόλη μας, είμαστε λίγο καλύτερα αυτήν την περίοδο. Υπάρχει μια καλή επιβατική κίνηση, ενώ και η κυκλοφορία των λεωφορείων μας γίνεται πιο εύκολα, αφού σε πολλά σημεία τα έργα έχουν ολοκληρωθεί και οι δρόμοι έχουν αποκατασταθεί. Βέβαια ακούμε τώρα για νέα έργα επί της οδού Ομονοίας, που ίσως μας δυσκολέψουν πάλι, αλλά μένει να δούμε τις όποιες αλλαγές γίνουν».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...