Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Αστυνομία, η εύκολη λύση για όλες τις δουλειές

Νίκος Ίμβρος: Η κατάσταση έχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια, θέλουν Αστυνομία δίπλα στον πολίτη, ή να ασχολείται με τον αντικαπνιστικό νόμο, με τις μάσκες, με τον αιγιαλό…

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Το θέμα των πολλών αρμοδιοτήτων που ανατίθενται συνεχώς στην Ελληνική Αστυνομία, σχολίασε δηκτικά με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Νίκος Ίμβρος.

«Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η Πολιτεία αντιμετωπίζει την Αστυνομία πραγματικά δια πάσα νόσο! Μπορεί να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, αυτό όμως δεν είναι θέμα που θα το λύσει η ΕΛ.ΑΣ., αλλά οφείλει να το αντιμετωπίσει η ίδια η Πολιτεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ίμβρος.

«Δεν μπορεί η Πολιτεία να βρίσκει την εύκολη λύση και να φορτώνει στην ΕΛ.ΑΣ. οποιοδήποτε πάρεργο δεν μπορεί να εκτελέσει κάποια άλλη υπηρεσία…»

«Διάβαζα πρόσφατα ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να αναλαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. τη φύλαξη των ασυνόδευτων παιδιών φυλακισμένων ή κρατουμένων σε φυλακές και αστυνομικά τμήματα, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία σχετικά με την αποφυλάκιση ή την περαιτέρω παραμονή των γονιών τους στις φυλακές. Υπάρχουν υπηρεσίες Δήμων, κοινωνικές υπηρεσίες, εισαγγελείς ανηλίκων. Με επίσημη δήλωση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή, δεν είναι πληροφορία, υπάρχει η πρόθεση είναι να επωμιστεί αυτό το έργο η ΕΛ.ΑΣ. Πραγματικά η κατάσταση έχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορεί η Πολιτεία να βρίσκει την εύκολη λύση και να φορτώνει στην ΕΛ.ΑΣ. οποιοδήποτε πάρεργο δεν μπορεί να εκτελέσει κάποια άλλη υπηρεσία», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας.

«Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να ζητάμε όλα αυτά τα χρόνια επιτέλους η Πολιτεία να αποφασίσει τι Αστυνομία θέλει…»

«Πρόκειται για μια σειρά αποφάσεων που ενώ δεν είναι αρμοδιότητες της ΕΛ.ΑΣ., η Πολιτεία τις δίνει σε αυτήν, χωρίς να έχουμε το προσωπικό, αλλά και χωρίς να είναι ο ρόλος της. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να ζητάμε όλα αυτά τα χρόνια επιτέλους η Πολιτεία να αποφασίσει τι Αστυνομία θέλει. Αστυνομία δίπλα στον πολίτη, για τον ρόλο που έχει δημιουργηθεί, δηλαδή για την προστασία της περιουσίας και της ζωής των Ελλήνων ή για να ασχολείται με τον αντικαπνιστικό νόμο, με τις μάσκες, με τον αιγιαλό, με ελέγχους πολεοδομίας, με τα γήπεδα, τους ελέγχους καταστημάτων, που εν τέλει δεν είναι δουλειά της ΕΛ.ΑΣ.», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Ίμβρος για το θέμα των αρμοδιοτήτων που ανατίθενται στην ΕΛ.ΑΣ.

«Είμαστε 55.000 αστυνομικοί σε όλη τη χώρα. Όλα τα δάχτυλα του χεριού δεν είναι ίδια. Κάποιοι που δουλεύουν έξω θα κάνουν και λάθη…»

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας κλήθηκε να σχολιάσει τα πρόσφατα γεγονότα με συναδέλφους του, η συμπεριφορά των οποίων προκάλεσε συζητήσεις στην κοινή γνώμη (περιστατικά Νέας Σμύρνης και τροχονόμου στο δυστύχημα έξω από τη Βουλή).

«Είμαστε 55.000 αστυνομικοί σε όλη τη χώρα. Όλα τα δάχτυλα του χεριού δεν είναι ίδια. Κάποιοι που δουλεύουν έξω θα κάνουν και λάθη. Όταν αυτά τα λάθη είναι προκλητικά επιλαμβάνεται αμέσως το φάσμα των θεσμών που υπάρχει για να αποδοθούν οι ποινές που προβλέπονται. Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία υπάρχουν θεσμοί. Όταν υπάρχει παραβατική συμπεριφορά είτε πολίτη, είτε αστυνομικού, οφείλουν αυτοί οι θεσμοί να λειτουργούν. Στον δικό μας κλάδο οι θεσμοί αυτοί λειτουργούν. Άλλες φορές με κάποια καθυστέρηση, που εμείς οι ίδιοι βγαίνουμε μπροστά και την καταγγέλλουμε κι άλλες φορές άμεσα, γιατί αυτό που εμείς θέλουμε είναι να μην κουκουλώνεται τίποτα κι όλοι οι συνάδελφοι από απλές περιπτώσεις μέχρι σημαντικές με επίορκους, να τιμωρούνται κι όσοι πρέπει να οδηγούνται εκτός Σώματος αυτό να συμβαίνει», ανέφερε σχετικά ο Νίκος Ίμβρος.

«Δεν μπορεί η εικόνα του ενός να αμαυρώσει την προσφορά της ΕΛ.ΑΣ. διαχρονικά στο κράτος – Οι πολιτικοί ή η πολιτική, διαχρονικά κάνουν το παιχνίδι τους στην πλάτη της Αστυνομίας, ανάλογα με την ιδεολογική τους ταυτότητα…»

«Όμως δεν έχει το δικαίωμα κανένας να καταδικάζει χωρίς αυτοί όλοι οι θεσμοί να αποδώσουν δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να κατηγορούμαστε συλλήβδην. Δεν μπορεί η εικόνα του ενός να αμαυρώσει την προσφορά της ΕΛ.ΑΣ. διαχρονικά στο κράτος. Οι πολιτικοί ή η πολιτική, διαχρονικά κάνουν το παιχνίδι τους στην πλάτη της Αστυνομίας, ανάλογα με την ιδεολογική τους ταυτότητα. Άλλες φορές είμαστε καλοί κι άλλες απέναντί τους. Η ΕΛ.ΑΣ. διέπεται από κανονισμούς, έχουμε δώσει όρκο στο σύνταγμα και τους νόμους, υπάρχουν για όλες τις μορφές δράσης μας οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται. Αν υπάρχει υπέρβαση ή παραβατική συμπεριφορά κάποιων συναδέλφων επιλαμβάνονται οι θεσμοί, αλλά δεν μπορεί κανείς να μας κουνά το δάχτυλο γενικευμένα και να προσπαθεί να τσουβαλιάσει μια προσπάθεια που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας.

spot_img

Διαφημίσεις