Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

Απαιτητικό το καλοκαίρι για την Τροχαία Καβάλας

Ημέρα:

Την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας με επιπλέον προσωπικό, τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, Νίκος Ίμβρος.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, η μεγάλη τουριστική κίνηση που καταγράφηκε το φετινό καλοκαίρι στην περιοχή μας, ανέδειξε, δυστυχώς, τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στο εν λόγω τμήμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, ειδικά τις ώρες αιχμής, κατά τις οποίες στο οδικό δίκτυο γινόταν το αδιαχώρητο.

«Από τη μεριά μας ανταποκριθήκαμε στο μέτρο του δυνατού…»

«Πραγματικά ήταν ένα πολύ απαιτητικό καλοκαίρι για την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, όπως άλλωστε περιμέναμε. Ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο σοβαρό συμβάν που θα μας έκανε «γνωστούς» εντός κι εκτός Ελλάδας. Από τη μεριά μας ανταποκριθήκαμε στο μέτρο του δυνατού. Είναι δεδομένο ότι κάποιες υπηρεσίες έχουν τέτοιες ελλείψεις προσωπικού, που εκ των πραγμάτων φαίνονται ιδιαίτερα όταν οι ανάγκες αυξάνονται. Η χαρακτηριστικότερη υπηρεσία είναι το Τμήμα Τροχαίας, που φαίνεται σε περιόδους αιχμής, τόσο από άποψης ρύθμισης κυκλοφορίας όταν έχει μεγάλη κίνηση, όσο και σε πολλές εκδηλώσεις. Ταλαιπωρήθηκαν πολλές φορές οι συμπολίτες μας κι αυτή είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί κανείς να την κρύψει εδώ και πολλά χρόνια», ανέφερε σχετικά ο Νίκος Ίμβρος.

«Θεωρώ ότι τα φετινά μηνύματα θα διαβαστούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς και θα μας βρουν έτοιμους στην έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου…»

 «Όσο αυξάνεται το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή μας, τόσο οι ελλείψεις σε αυτή την υπηρεσία θα είναι φανερές. Ήταν ένα καμπανάκι φέτος ότι για τα επόμενα καλοκαίρια θα χρειαστεί πολύ μεγάλη ενίσχυση το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας. Θεωρώ ότι τα φετινά μηνύματα θα διαβαστούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς και θα μας βρουν έτοιμους στην έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου, ίσως και νωρίτερα, γιατί το πρόβλημα με την τροχαία έχει να κάνει και με τους μόνιμους κατοίκους της Π.Ε. Καβάλας και ιδίως της πόλης, η οποία είναι μια δύσκολη πόλη», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας.

Ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό και στους αστυνομικούς σταθμούς Νέας Περάμου και Δ.Ε. Ορφανού

 Πέραν των προβλημάτων με τις ελλείψεις προσωπικού στην τροχαία, ο Νίκος Ίμβρος μίλησε και για την ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών σταθμών σε Νέα Πέραμο και Ορφάνι.

«Όσον αφορά την ενίσχυση προσωπικού σε αεροδρόμιο και Θάσο ήταν σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, γι’ αυτό και τα πράγματα κύλησαν πολύ καλύτερα. Όμως παραμένει το πρόβλημα στο παραλιακό μέτωπο της Π.Ε. Καβάλας, από Ν. Πέραμο μέχρι και την Δ.Ε. Ορφανού. Είναι περιοχές που αστυνομικά θα τις βρούμε μπροστά μας. Δυστυχώς είχαμε κάποια καμπανάκια με περιστατικά σε εκείνες τις περιοχές που δεν τις έλαβαν σοβαρά υπόψη στο αρχηγείο, δεν υπήρξε η ενίσχυση για το καλοκαίρι. Απαιτείται πραγματική ενίσχυση, καθώς οι υπάρχουσες δυνάμεις δεν επαρκούν. Η αύξηση του τουρισμού εκεί είναι τέτοια που πραγματικά θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε. Μαζί με την τροχαία είναι τα δυο σημεία που το αρχηγείο και η τοπική διεύθυνση πρέπει να δουν για το επόμενο διάστημα», επισήμανε σχετικά ο κ. Ίμβρος.

Τέλη Σεπτεμβρίου ανακοινώνονται οι έκτακτες μεταθέσεις, οπότε και αναμένεται ενίσχυση σε προσωπικό – Τέλη Ιανουαρίου του 2023 θα ανακοινωθούν οι τακτικές μεταθέσεις

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο αναμένονται ενισχύσεις όσον αφορά το προσωπικό, ο κ. Ίμβρος απάντησε: «Το πρώτο βήμα θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και ανακοινώνονται οι έκτακτες μεταθέσεις. Εκεί περιμένουμε να έχουμε μια συνέχεια στον ικανοποιητικό αριθμό που πήραμε τα δυο τρία τελευταία χρόνια και ελπίζω να μην γυρίσουμε σε εποχές του…μηδέν συν μηδέν. Έχουν γίνει οι παρεμβάσεις συνδικαλιστικά, έχουν γίνει συναντήσεις, υπάρχει ακόμη μια διαδικασία επικοινωνίας μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης που ελπίζω να έχει και τα ίδια αποτελέσματα με αυτά του προηγούμενου διαστήματος. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι στα τέλη Ιανουαρίου, οπότε και ανακοινώνονται οι τακτικές μεταθέσεις του 2023. Είναι δυο κομβικά σημεία που θα φανεί πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση μέσα στο 2023. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε έναν σημαντικό αριθμό συναδέλφων που φτάνουν στην συνταξιοδότηση και πρέπει αυτό το ισοζύγιο να μην βγει αρνητικό».

Καλή η εικόνα στην Π.Ε. Καβάλας την συγκεκριμένη χρονική περίοδο όσον αφορά το μεταναστευτικό

 Τέλος, ερωτηθείς για την εικόνα που υπάρχει αυτήν την περίοδο στην Π.Ε. Καβάλας, όσον αφορά τις διελεύσεις παράνομων μεταναστών, ο κ. Ίμβρος απάντησε: «Είναι θέμα καθαρά πολιτικό και αγγίζει καταστάσεις που ξεπερνούν την Αστυνομία. Έχει να κάνουν με την απέναντι χώρα που έχει το μεταναστευτικό σαν εργαλείο για να μας πιέζει σε πολλά θέματα. Δεν μπορεί κανείς να κάνει εκτιμήσεις σχετικά με το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Η εικόνα αυτήν την περίοδο στην περιοχή μας είναι πάρα πολύ καλή από άποψη διακινήσεων, πεζών ανθρώπων στην Εγνατία κλπ. Έχουν γίνει καλές προσπάθειες στον Έβρο, προσλήψεις, έχουν αναπτυχθεί συστήματα παρακολούθησης μέσω προγραμμάτων που έτρεξαν πρόσφατα. Επειδή όμως τα ποσά για τους διακινητές είναι τεράστια, όπως και η αδιαφορία τους για την ανθρώπινη ζωή, θεωρώ ότι δεν θα σταματήσουν τελείως. Ήδη το τελευταίο διάστημα στην Π.Ε.Κ. διαπιστώνουμε έξαρση σε κλοπές σε φορτηγάκια. Δεν είναι τυχαία γεγονότα και δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν έχουν σχέση με τις διακινήσεις. Πράγμα που σημαίνει ότι όλοι αυτοί που θησαυρίζουν με τον ανθρώπινο πόνο δεν πρόκειται να σταματήσουν».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Προτεραιότητα ο αθλητισμός για τη διοίκηση της Περιφέρειας

Στέλιος Ιγνατιάδης: Είμαστε δίπλα σε κάθε δήμο που ζητά...

Δεν είναι και στα καλύτερά της η κίνηση στον κλάδο της εστίασης

«Δεν θα έλεγα ότι είναι και στα καλύτερά της...

«ΑΜΛΕΤ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από την «5η Εποχή» στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο « Άμλετ», κορυφαίο έργο...

Εξώδικο της ΔΕΥΑΑΠ στον ΔΕΔΔΗΕ για τις συχνές διακοπές ρεύματος

Γιώργος Καλλινικίδης: Δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια, τεράστια η ζημία...

Ενοικίαση ακινήτου στην Καβάλα

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πρώην φαρμακείο σε κεντρικό σημείο της Καβάλας. Πληροφορίες τηλ:...

ΚΥΠΡΟΣ 1974: Μαύρη επέτειος 50 χρόνων από την τραγωδία

Γράφει ο Αθανάσιος Πάσχου Ξημέρωμα Σαββάτου 20 Ιουλίου 1974, γιορτή...

Διαμαρτυρία των επαγγελματιών της Περάμου για τις διακοπές ρεύματος

Την διαμαρτυρία του για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος εκφράζει...