Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Ανεπίλυτα παραμένουν σημαντικά εργασιακά ζητήματα στην λιπασματοβιομηχανία “ELFE”

Ακολούθησε μας

spot_img
Ανεπίλυτα παραμένουν σημαντικά εργασιακά ζητήματα στην λιπασματοβιομηχανία “ELFE”, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης, Γιώργος Τσιμενίδης.

«Το εργοστάσιο δουλεύει ικανοποιητικά, σχεδόν με όλη την δυναμικότητά του κι αυτό συνεπάγεται ότι έχουμε καλές πωλήσεις. Όμως εκείνα που είναι ανεπίλυτα και λιμνάζουν είναι τα εργασιακά θέματα. Είμαστε σε περίοδο διαβούλευσης και έχουμε αλλεπάλληλες επαφές με την διοίκηση, προκειμένου, μέσα από συζητήσεις, να βρούμε την χρυσή τομή που να επιλύει αυτές τις διαφορές.
Είναι σοβαρά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν κι ευελπιστώ ότι όλοι θα σταθούν στο ύψος των
περιστάσεων, προκειμένου να δοθεί μια διέξοδος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο
Γιώργος Τσιμενίδης.
Επιβάλλεται να γίνουν προσλήψεις προσωπικού στο εργοστάσιο
Όπως τόνισε στην συνέχεια ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της λιπασματοβιομηχανίας “ELFE”, στο πλαίσιο των εργατικών διαφορών εντάσσονται και οι προσλήψεις προσωπικού που, όπως σημείωσε, επιβάλλεται να γίνουν.
«Έχει γίνει παραδεκτό και από την πλευρά της εταιρείας, ότι υπάρχουν ανάγκες, καθώς το προσωπικό αναγκάζεται και δουλεύει υπερωριακά, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Ελπίζουμε σύντομα η διοίκηση να προβεί σε αναγκαίες προσλήψεις».
Σε σχέση με το πότε εκτιμά ότι θα ολοκληρωθεί η διαβούλευση με την διοίκηση για τα εργασιακά ζητήματα, ο Γιώργος Τσιμενίδης, απάντησε: «Συμφέρον και των δυο πλευρών είναι να έχει σύντομο χρονικό ορίζοντα αυτή η διαβούλευση. Να μην περάσουμε δηλαδή στην νέα χρονιά. Η μισθολογική σύμβαση που καθορίζει τους όρους και τις απαιτήσεις εργασίας του προσωπικού λήγει στο τέλος του χρόνου.
Ακολουθεί το τρίμηνο στάδιο της μετενέργειας μέχρι και το τέλος Μαρτίου και για αυτό επιδιώκουμε να δοθεί λύση εντός των ημερών». Ο τρόπος καταβολής της μισθοδοσίας θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί.
Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με το αν οφείλονται δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του εργοστασίου της Νέας Καρβάλης, ο κ. Τσιμενίδης απάντησε: «Δεν έχουμε λαμβάνειν δεδουλευμένα, καθώς η εργοδοσία την προηγούμενη εβδομάδα κατέβαλε τους μισθούς του προηγούμενου μήνα. Όμως και ο τρόπος καταβολής της μισθοδοσίας είναι ζήτημα που πρέπει να ρυθμίσουμε. Η σύμβαση προβλέπει ότι θα γίνεται δυο φορές το μήνα, η εταιρεία πληρώνει μια φορά, κάτι που μας βρίσκει
ασύμφωνους κι ελπίζω κι αυτό το θέμα να διευθετηθεί»
Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα