Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Αγώνας επιβίωσης στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

Ημέρα:

«Η κατάσταση, όπως εξελίσσεται με τις συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων, είναι πλέον δραματική. Το πετρέλαιο κίνησης είναι το κύριο μέσο για τη δουλειά μας κι ως εκ τούτου με τις τιμές αυτές αντιμετωπίζουμε πλέον πολύ σοβαρό πρόβλημα».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, Κώστας Πανταζής, ο οποίος παράλληλα ξεκαθάρισε ότι παρά τις τεράστιες αυξήσεις στα καύσιμα, έχει ληφθεί απόφαση να μην γίνουν περικοπές στα δρομολόγια.

«Προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Κρατάμε με νύχια και με δόντια τα δρομολόγια μας ως έχουν…»

«Η τιμή του πετρελαίου κίνησης στην παρούσα φάση είναι περίπου στα 1,87 ευρώ το λίτρο. Έχουμε διαρκώς τρομερές αυξήσεις, αφού πολλές φορές πλησιάζει και τα 2 ευρώ τα λίτρο. Παρ’ όλα αυτά προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Κρατάμε με νύχια και με δόντια τα δρομολόγια μας ως έχουν, καθώς έχει παρθεί η απόφαση να μην γίνουν περικοπές δρομολογίων. Θα στηρίξουμε την απόφαση αυτή με όλες μας τις δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας, συμπληρώνοντας  ότι δεν υπάρχει καμιά απολύτως αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων.

Μεγάλες αυξήσεις και στα ανταλλακτικά, καθώς και στα ελαστικά

Ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας υπογράμμισε επίσης με έμφαση ότι  δεν είναι μόνο οι αυξημένες τιμές των καυσίμων που προκαλούν ασφυξία στον μεταφορικό οργανισμό, αλλά και οι τιμές σε πολλά άλλα προϊόντα που συμπαρασύρονται από τις αυξήσεις στα καύσιμα, όπως είναι τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία, αλλά και τα ελαστικά, οι τιμές των οποίων σχεδόν  διπλασιάστηκαν.

«Δίνουμε τη δυνατότητα στο επιβατικό κοινό να γλιτώσει από έξοδα, αφήνοντας στην άκρη το αυτοκίνητό του…»

Παράλληλα, ο κ. Πανταζής απηύθυνε κάλεσμα στο επιβατικό κοινό να αρχίσει να χρησιμοποιεί περισσότερο τα λεωφορεία του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. σημειώνοντας: «Δίνουμε τη δυνατότητα στο επιβατικό κοινό να γλιτώσει από έξοδα, αφήνοντας στην άκρη το αυτοκίνητό του. Ο πολίτης έχει πλέον μεγάλο πρόβλημα με τη μετακίνηση του και τις τιμές της βενζίνης. Προσπαθούμε λοιπόν να τους δώσουμε την επιλογή να ταξιδέψουν με τα λεωφορεία μας. Οι διαδρομές τους θα είναι πιο οικονομικές, αλλά κι εμείς θα μπορέσουμε να επιζήσουμε σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

«Υπάρχει μια αύξηση στην επιβατική κίνηση του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. λόγω των υψηλών τιμών στα καύσιμα, αλλά είναι μικρή…»

 Ερωτηθείς για το αν οι τιμές – φωτιά της βενζίνης έχουν στρέψει κάποιους από τους πολίτες στη λύση του λεωφορείου, ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας απάντησε: «Υπάρχει μια αύξηση στην επιβατική κίνηση του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. λόγω των υψηλών τιμών στα καύσιμα, αλλά αυτή η αύξηση είναι μικρή. Δεν είναι ανάλογη της κατάστασης. Περιμέναμε πολύ μεγαλύτερη κίνηση. Έχουμε μια αύξηση της τάξης του 5%, αλλά είναι πολύ μικρή. Πάντως δεν έχουμε αλλάξει τίποτα στην πολιτική μας, καθώς απορροφούμε όλους τους κραδασμούς για να κρατηθούμε».

«Η συγκεκριμένη περίοδος από άποψη επιβατικής κίνησης παρουσιάζει μια «κοιλιά»

Αναφορικά με την κίνηση που καταγράφεται στην παρούσα φάση και ποιες είναι οι γραμμές με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, ο Κώστας Πανταζής επισήμανε: «Η συγκεκριμένη περίοδος από άποψη επιβατικής κίνησης παρουσιάζει μια «κοιλιά». Υπήρξε αυξημένη κίνηση στην περίοδο του Πάσχα. Η γραμμή Καβάλας – Θεσσαλονίκης συνεχίζει να είναι η πιο δυνατή για το υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ., όμως είναι ακόμη πολύ πιο κάτω από τα επίπεδα του 2019. Προσπαθούμε να φτάσουμε σε μια κανονικότητα, αλλά χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια και κίνηση».

«Είμαστε αισιόδοξοι για το καλοκαίρι που ακολουθεί. Ελπίζουμε ότι η επιβατική κίνηση θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο…»

 Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με το αν περιμένει αύξηση της επιβατικής κίνησης στη διάρκεια της θερινής περιόδου, ο πρόεδρος του υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Καβάλας απάντησε: «Είμαστε αισιόδοξοι για το καλοκαίρι που ακολουθεί. Ελπίζουμε ότι η επιβατική κίνηση θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Οι γραμμές για τουριστικές περιοχές, όπως για παράδειγμα αυτή των Αμμόλοφων, θα ξεκινήσει μόλις κλείσουν τα σχολεία στα μέσα Ιουνίου. Οπότε αναμένουμε να δούμε περισσότερο κόσμο στα λεωφορεία μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Θάνατος κτηνοτρόφου Ποδοχώρι: Επίθεση από το κριάρι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση

Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας στην υπόθεση θανάτου της...

Εκδήλωση: «Καταπολέμηση της βίας και του εκφοβισμού»

Αλέξης Πολίτης: «Είναι μία δράση για την οποία είμαστε...

Γ. Εριφυλλίδης: Ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης αδέσποτου ζώου στην Καβάλα

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας Γιάννης Εριφυλλίδης, έκανε την παρακάτω...

Ανακοίνωση του 1ου ΕΠΑΛ Καβάλας για τον θάνατο του 17χρονου μαθητή σε τροχαίο

Από το 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Αγαπητοί...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...