Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, 2025
Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, 2025

Ένα ευρώ ανά επιβεβαίωση ημερομηνίας εμβολιασμού στους φαρμακοποιούς

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας, ορίζεται η αμοιβή των φαρμακοποιών για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ενημέρωσης και επιβεβαίωσης της προγραμματισμένης ημερομηνίας εμβολιασμού, μέσω της ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού κατά της COVID-19, που λειτουργεί μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ). Η αμοιβή ορίζεται στο ποσό του ενός ευρώ πλέον ΦΠΑ ανά επιβεβαίωση ημερομηνίας εμβολιασμού, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Οι φαρμακοποιοί, εντός των πέντε πρώτων εργασίμων ημερών κάθε μήνα, θα υποβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ, σε ξεχωριστό φάκελο μαζί με την υποβολή των λογαριασμών φαρμάκων, συγκεντρωτική κατάσταση των επιβεβαιώσεων ημερομηνίας εμβολιασμού που έχουν διενεργηθεί στο φαρμακείο τους κατά τον προηγούμενο μήνα, εξαγόμενη εκ της ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού κατά του νέου κορωνοϊού, με διακριτό τιμολόγιο, που θα περιλαμβάνει το αιτούμενο ποσό. Αντίστοιχες καταστάσεις αποστέλλονται ηλεκτρονικά μέσω διασύνδεσης στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να γίνει διασταύρωση των στοιχείων υποβολής. Μαζί με την πρώτη υποβολή από τη δημοσίευση της παρούσας, οι φαρμακοποιοί θα υποβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ συγκεντρωτική κατάσταση των επιβεβαιώσεων ημερομηνίας εμβολιασμού που έχουν διενεργηθεί στο φαρμακείο τους καθ’ όλο το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2021, μαζί με διακριτό τιμολόγιο, που περιλαμβάνει το αιτούμενο ποσό.

Η καταβολή της αμοιβής από τον ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς θα λαμβάνει χώρα εντός της προθεσμίας των εξήντα ημερών από της παραλαβής της συγκεντρωτικής κατάστασης των επιβεβαιώσεων ημερομηνίας εμβολιασμού.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέοι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Εν αναμονή των νέων εργαζομένων οκτάμηνης απασχόλησης βρίσκεται η...

Δωρεά τροχήλατων καροτσιών στον δήμο Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου, παρουσία του...

Νέος τοπικός σύμβουλος της Δ. Κ. Κρυονερίου ορκίστηκε ο Αναστάσιος Παπαδόπουλος

Ορκίστηκε την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025, ενώπιον του δημάρχου...

Τιμητικές πλακέτες σε υπαλλήλους που συνταξιοδοτήθηκαν

Στο πλαίσιο μιας σύντομης εκδήλωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ....

Υποχρεωτικές αλυσίδες στο ορεινό και ημιορεινό δίκτυο του νομού Καβάλας

Με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας ορίζονται τα εξής: Αποφασίζουμε τον...

«Αυτή η νύχτα μένει» του Θάνου Αλεξανδρή από το ΚΘΒΕ

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή Νυχτερινό κέντρο το «Όνειρο». Γυροβολιές...

Ηλίας Καλανταρίδης: Εμείς θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και αντικειμενικοί

«Και την κριτική μας ασκούμε, αλλά και όταν βλέπουμε...

Μάρκος Δέμπας: Το 2025 περιμέναμε κάτι καλύτερο

«Το 2025 φεύγει με ανάμεικτα συναισθήματα. Περιμέναμε κάτι καλύτερο...