Άγνωστο παραμένει ακόμη το αν θα αρχίσουν τελικά την Δευτέρα (4/2) οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Π.Ε. Καβάλας Ανδρέας Κορδύλης.
«Δεν είναι σίγουρο 100% τι θα γίνει από Δευτέρα (4/2). Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή, τη Δευτέρα είναι προς συζήτηση, την Τετάρτη (6/2) για διαβούλευση και σε δυο εβδομάδες, με τις όποιες αλλαγές, προς ψήφιση. Όλα αυτά είναι ρευστά και μετέωρα», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Κορδύλης.
«Ακόμη και να γίνει μια αρχή των εξετάσεων, που δεν φαίνεται, το να ξεκινήσουμε και να δίνουμε για εξέταση ένα άτομο την εβδομάδα δεν έχει κανένα νόημα για εμάς»
«Συνολικά υπάρχουν 14 εξεταστές στην Π.Ε. Καβάλας, οι δυο λόγω ασθενείας ίσως να μη μπορούν να μετέχουν, ενώ άλλοι τρεις κατέθεσαν αιτήσεις εξαίρεσης στην υπηρεσία για τον επόμενο μήνα. Άρα, μειώνεται ο αριθμός τους στα εννιά άτομα, κάτι που μεταφράζεται σε τέσσερις επιτροπές, πέντε στην καλύτερη περίπτωση. Ακόμη και να γίνει μια αρχή των εξετάσεων, που δεν φαίνεται, το να ξεκινήσουμε και να δίνουμε για εξέταση ένα άτομο την εβδομάδα δεν έχει κανένα νόημα για εμάς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Κορδύλης.
Το συζητούν πανελλαδικά και οι εξεταστές
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Π.Ε. Καβάλας τόνισε ότι την Τετάρτη (30/1) επισκέφθηκε την Καβάλα και την Κομοτηνή η κ. Πανουτσάκου, η οποία συζήτησε με τους συναδέλφους της υπαλλήλους εξεταστές για το θέμα, ενώ την Πέμπτη (31/1) το απόγευμα έγινε στην Αθήνα συνέλευση για να εξετάσουν ποια θα είναι η στάση τους από εδώ και πέρα, με βάση και τα όσα αναφέρονται στο νομοσχέδιο.
«Αν τυχόν γίνει μια αρχή, ζητάμε σε κάθε επιτροπή να εξετάζονται οκτώ άτομα, οπωσδήποτε»
Συνολικά ο αριθμός των υποψηφίων οδηγών που δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις στην Π.Ε. Καβάλας μετά από τέσσερις μήνες απραγίας, είναι πάνω από 1.500 άτομα!
«Αν τυχόν γίνει μια αρχή, ζητάμε σε κάθε επιτροπή να εξετάζονται οκτώ άτομα, οπωσδήποτε, για να δούμε πως θα συνεχίσουμε, αν και ξαναλέω δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει η αρχή. Σε κάποιες πόλεις, για παράδειγμα στη Δράμα, έγιναν κάποιες εξετάσεις, μικροί αριθμοί βέβαια, με το παλιό καθεστώς, δηλαδή εκτός ωραρίου. Χάθηκαν τέσσερις ολόκληροι μήνες άδικα», τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Ανδρέας Κορδύλης.
«Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη αγανάκτηση στους συναδέλφους μου, καθώς όσοι εξ αυτών δεν έχουν από αλλού κάποιο επιπλέον εισόδημα, βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση…»
«Ακόμη και τώρα να ξεκολλήσουμε, σε τρεις – τέσσερις μήνες, θα έχουμε πάλι το ίδιο πρόβλημα. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη αγανάκτηση στους συναδέλφους μου, καθώς όσοι εξ αυτών δεν έχουν από αλλού κάποιο επιπλέον εισόδημα, βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση. Έχουν οικογένειες, πολλές υποχρεώσεις ακάλυπτες, είναι μια χαοτική κατάσταση. Η πολιτεία δε σκύβει πάνω στο πρόβλημα κι άφησε να περάσουν τόσοι μήνες», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Κορδύλης.
Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή (1/2) τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των Συνδέσμων Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών της περιφέρειας Α.Μ.Θ. θα συναντηθούν για να εξετάσουν τι ισχύει σε κάθε πόλη, πως θα αντιμετωπίσουν το μείζον πρόβλημα και ποιες θα είναι οι κινήσεις τους εφεξής.