Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025

Νάσος Μητρόπουλος: Σημείο αναφοράς τα παλιά δικαστήρια για το Πανεπιστήμιο

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

«Παραμένουμε στο αρχικό μας αίτημα, που απ’ ό,τι φαίνεται ωριμάζει μέρα με τη μέρα. Εμείς θέλουμε ένα σημείο αναφοράς για το νέο πανεπιστήμιο μέσα στην πόλη της Καβάλας και για αυτό κρίνουμε ότι τα παλιά δικαστήρια είναι το καλύτερο σημείο».

Τα παραπάνω τόνισε με δηλώσεις που έκανε στον ”Ενήμερο” ο αντιπρύτανης του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ. Νάσος Μητρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα της διεκδίκησης του παλιού (κάτω) νοσοκομείου.

”Τα παλιά δικαστήρια είναι ένα κτήριο εμβληματικό, βρίσκεται στο κέντρο, έχει μια μεγάλη ιστορία…”

”Επομένως τα παλιά δικαστήρια είναι ένα κτήριο εμβληματικό, βρίσκεται στο κέντρο, έχει μια μεγάλη ιστορία που θέλουμε να τιμήσουμε και νομίζω ότι η πρυτανεία ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος θα τιμήσει το συγκεκριμένο κτήριο. Επίσης, επειδή η εξωτερική εμφάνιση του κτηρίου είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση θα μπορούσε να είναι ένα σημείο αναφοράς και σιγά σιγά να αρχίσουμε να ψάχνουμε για να βρούμε κονδύλια, ώστε να μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε και να το συντηρήσουμε εσωτερικά γιατί δεν είναι σε καλή κατάσταση”, ανέφερε σχετικά ο κ. Μητρόπουλος.

Ιδεώδες συγκρότημα για φοιτητικές εστίες το παλιό νοσοκομείο

”Στο επόμενο βήμα που είναι οι φοιτητικές εστίες, θεωρούμε ότι θα πρέπει να γίνουν αυτές μέσα στην πόλη της Καβάλας. Ιδεώδες συγκρότημα για αυτό είναι το παλιό νοσοκομείο και προς εκείνη την κατεύθυνση συζητήσαμε και με τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που μας επισκέφθηκαν το Σάββατο. Συμφωνούν κι αυτοί και θα στηρίξουν την προσπάθεια. Αυτοί που προσπαθούν να διαχωρίσουν τη λειτουργία των δυο κτηρίων, δεν κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν μπορούμε να βάλουμε κάποιους φοιτητές στο γυάλινο κτήριο και να προαυλίζονται σε ένα ετοιμόρροπο κτήριο δίπλα. Πέραν του βαθμού επικινδυνότητας, μια τέτοια εικόνα δεν περιποιεί τιμή για τους φοιτητές μας, τους γονείς, τα ιδρύματα. Αυτό θα πρέπει να αξιοποιηθεί ολόκληρο και η άποψη που έχουμε είναι ότι ο καλύτερος τρόπος αξιοποίησής του είναι για φοιτητικές εστίες. Θα είναι πολύ κοντά στην πόλη, θα δώσουν μια διαφορετική συμμετοχή στην πόλη, κοινωνική, οικονομική και ακαδημαϊκή, θα είναι αυτό που ζητούν οι Καβαλιώτες από εμάς, να φέρουμε δηλαδή το πανεπιστήμιο δίπλα τους”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο αντιπρύτανης του Τ.Ε.Ι. – Α.Μ.Θ.

Μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία

”Το πανεπιστήμιο προχωρά και θεωρούμε ότι μετά την Καθαρά Δευτέρα θα εισαχθεί στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, ενδεχομένως μαζί με το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και νομίζω ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία”, επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον ”Ενήμερο” ο κ. Μητρόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πανήγυρις της ιεράς εικόνας της «Παναγίας Καβαλιωτίσσης»

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών της εορτής της ιεράς...

Νέο σύστημα Online ραντεβού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του...

Ο Υπηρέτης δύο Αφεντάδων σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο 68ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Έργο με γερή θεατρική δομή...

Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος Καβάλας στα Τενάγη των Φιλίππων

Την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων όπου εδώ και μήνες...

«Μια άλλη Θήβα» στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

«Μια άλλη Θήβα», η παράσταση «φαινόμενο» των τελευταίων θεατρικών...

Top Περιοχές στην Αθήνα για να επενδυτική αγορά σπιτιού σύμφωνα με τη MECHA Engineering

Η αγορά ακινήτων στην ελληνική πρωτεύουσα συνεχίζει να παρουσιάζει...

Ρουμάνος ανασύρθηκε νεκρός στην παραλία «Κοίνυρα» Θάσου

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος...

Δήμος Παγγαίου: Αλήθειες και ψέματα

Από τον δήμο Παγγαίου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου: Οι...