Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025

Εμπαιγμός με το «δώρο» Πάσχα των συνταξιούχων

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

«Η κυβέρνηση είναι αλλοπρόσαλλη, καθαρά τα πράγματα. Βγαίνει από τη μια ο κ. Πετρόπουλος και λέει θα δοθούν χρήματα στους συνταξιούχους το Πάσχα, μετά λέει άλλα, ο κ. Τσακαλώτος απαντά ότι αυτά δεν είναι στον προϋπολογισμό κλπ. Το αποτέλεσμα είναι ότι κοροϊδεύουν τους πολίτες», επισήμανε με δηλώσεις του στον ”Ενήμερο” ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Καβάλας Πέτρος Ταχμτατζίδης, αναφορικά με τα όσα είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας σε σχέση με το ”δώρο Πάσχα”.

”Αν ήθελαν να τα δώσουν θα το έκαναν. Αυτοί έχουν τις εκλογές μπροστά τους και προσπαθεί ο καθένας να εμφανιστεί ότι είναι φιλεργατικός με αποτέλεσμα να έχουν μπερδέψει τον κόσμο. Μου τηλεφώνησε συνάδελφος συνταξιούχος και με ρώτησε θα το πάρουμε το επίδομα ή δώρο Πάσχα όπως το λένε ή όχι; Δεν μπορείς να βγάλεις άκρη με αυτούς. Δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτά που λένε. Τη μια μέρα λένε άλλα και την επόμενη άλλα. Κι εμείς σαν σωματείο αν πάρουμε θέση και ενημερώσουμε τον κόσμο ότι ισχύει το ένα ή το άλλο και την άλλη μέρα και δεν γίνει, ο κόσμος θα βρίζει εμάς κι όχι αυτούς. Θα βρούμε τον μπελά μας. Να μας απαντήσουν καθαρά αν θα δώσουν κάτι ή όχι. Δεν λένε καθαρά τι θέλουν να κάνουν. Αυτό είναι το θέμα”, συμπλήρωσε σχετικά στις δηλώσεις του για το θέμα ο Πέτρος Ταχματζίδης.

Διαψεύσεις επί διαψεύσεων…

Πάντως διαψεύδουν το ενδεχόμενο να καταβληθεί έκτακτο επίδομα με τη μορφή δώρου Πάσχα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, τόσο κυβερνητικές πηγές, όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά και τα σενάρια που πυροδότησαν δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου, την Τρίτη. Ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του News247, ότι «ακούγεται και λένε πολλοί ότι θα δώσουμε εκτάκτως ένα επίδομα, διότι υπάρχει ένα μέρος που μπορούμε να δώσουμε». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «αυτές είναι αποφάσεις που σχεδιάζονται κεντρικά και ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει», αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο καταβολής επιδόματος, υπό τη μορφή δώρου Πάσχα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους. «Πρώτη φορά το άκουσα. Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο», απάντησε από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κληθείς να σχολιάσει αν τελικά υπάρχει στο σχεδιασμό της κυβέρνησης η καταβολή επιδόματος Πάσχα σε συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο, ενώ αντίστοιχα κυβερνητικές πηγές δήλωναν επίσης ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός.  Αντίστοιχα άγνοια για το θέμα δήλωσε και το υπουργείο Εργασίας.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, έκανε λόγο για «κοροϊδία» και «ψεύδος» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τον οποίο κατηγορεί ότι χρησιμοποιώντας «τις γνωστές μεθόδους δημαγωγίας και λαϊκισμού» παίζει με την αγωνία και την ελπίδα εκατομμυρίων συνταξιούχων. «Μόλις λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις γνωστές μεθόδους δημαγωγίας και λαϊκισμού. Για ακόμη μια φορά δεν διστάζει να εμπορευτεί την ελπίδα και την αγωνία εκατομμυρίων συνταξιούχων, οι οποίοι βρίσκονται ξανά θεατές στο θέατρο κοροϊδίας και ψεύδους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Από τη μια ο υφυπουργός εργασίας υπόσχεται και από την άλλη ο υπουργός Οικονομικών διαψεύδει… Στο επίκεντρο βρέθηκε και πάλι η 13η και 14η σύνταξη, που ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. είχε υποσχεθεί προεκλογικά και που σήμερα – λίγο πριν τις εκλογές- πάλι υπόσχεται. Ο υφυπουργός Εργασίας διαβεβαιώνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν, αλλά, ο υπουργός Οικονομικών τον αδειάζει. Ας καταλάβουν, επιτέλους, ότι δεν έχουν το δικαίωμα να παίζουν με την αγωνία και την ελπίδα εκατομμυρίων συνταξιούχων».

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα έχουν οι συνταξιούχοι το Σάββατο (30/3)

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (27/3) το παναττικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων, το οποίο πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις με βασικά αιτήματα την άμεση καταβολή του Δώρου Πάσχα, την αποκατάσταση των συντάξεων και τη δημόσια δωρεάν υγεία. Οι συνταξιούχοι ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό η οποία προγραμματίστηκε για το ερχόμενο Σάββατο στη 1.00 μ.μ. «Είμαστε στο δρόμο του αγώνα και θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο. Οι συντάξεις μας, τα φάρμακα, η υγεία κι ό,τι πρέπει να έχουμε για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, το διεκδικούμε και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να παίζει στις πλάτες μας, παιχνίδια για τις προεκλογικές της ανάγκες», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, προσθέτοντας «να δοθούν λοιπόν πίσω τα δώρα μας άμεσα, να δοθούν ό,τι μας οφείλουν από τα αναδρομικά, να δοθούν πίσω οι συντάξεις μας, να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, να παίρνουμε τα φάρμακα χωρίς να πληρώνουμε γιατί τα έχουμε πληρώσει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Επαναλειτουργεί το τμήμα Υπερήχων στο Νοσοκομείο Καβάλας

Από τον Μάιο 2025 επαναλειτουργεί το τμήμα Υπερήχων για...

Ημέρα Καριέρας στη Θάσο

Από το Σωματείο Επαγγελματιών Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Είσαι μια μοναχική φωνή; Συνέχισε να μιλάς

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Χθες μιλούσαμε για την ελληνική γλώσσα...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο Χρήστος Ταμανάς υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια την τοπική κοινωνία της Θάσου»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος – Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας...

Καβάλα: Διέρρηξαν σπίτι και ταξί

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης...

Λιμνιά Καβάλας: Πυροβόλησε τον γείτονά του για προσωπικές διαφορές

Συνελήφθη την Δευτέρα (21-4-2025) το βράδυ σε περιοχή της...

Έφυγε από την ζωή ο Χρήστος Ταμανάς

Έφυγε από την ζωή το πρωί της Τρίτης 22...

Ημέρα της Γης: Μνημόνιο EnEarth – Kavala Solutions για την υπόγεια αποθήκευση CO2 στον Πρίνο

Μια σημαντική συμφωνία με σημαντικά οφέλη για τη βιώσιμη...