Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025

Ένταση στη λαϊκή συνέλευση για τους ελέγχους στη βιομηχανία λιπασμάτων

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Μεγάλη ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στο κατάμεστο από πολίτες και φορείς Πολύκεντρο της Νέας Καρβάλης, όπου είναι σε εξέλιξη η λαϊκή συνέλευση σχετικά με τους ελέγχους της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων.

Στη διάρκεια της τοποθέτησης του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου, πολίτες εξαγριώθηκαν και υπήρξε έντονος διάλογος ανάμεσα στις δυο πλευρές με βαρείς χαρακτηρισμούς.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, η οποία αναφέρθηκε στις απαντήσεις υπηρεσιών που διαβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξαν υπερβάσεις. Ωστόσο όπως είπε η κ. Τσανάκα, ο δήμος δεν μπορεί να βασίζεται στις μετρήσεις της εταιρείας, γι’ αυτό ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα στην αγορά μηχανισμού ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Πρόσθεσε ακόμη ότι στο «στόχαστρο» μπαίνουν και τα πετρέλαια, γιατί όπως ανέφερε η μυρωδιά του κλούβιου αυγού προέρχεται από το υδρόθειο και το εργοστάσιο λιπασμάτων δεν παράγει υδρόθειο. Κάλεσε τέλος τους εκπροσώπους όλων των φορέων να προχωρήσουν στη σύσταση συντονιστικής επιτροπής «ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε μεταξύ μας».

Ακολούθως τον λόγο πήρε η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» Αναστασία Ιωσηφίδου, η οποία αναφέρθηκε στις ενέργειες του δήμου σχετικά με το θέμα. Η κ. Ιωσηφίδου επεσήμανε την ανάγκη προμήθειας μηχανισμού ελέγχου της ρύπανσης, ώστε να υπάρχουν στοιχεία, για να είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων, εφόσον διαπιστωθεί ότι οι βιομηχανίες επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα.
Ακολούθησε η ανάγνωση ψηφίσματος από τον πρόεδρο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ν. Καρβάλης. Με το ψήφισμα, το οποίο απευθύνεται στον υπουργό Περιβάλλοντος, ζητείται ο έλεγχος της ρύπανσης και η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων. Προειδοποιούν δε ότι αν δεν εισακουστεί το αίτημά τους θα προχωρήσουν σε περαιτέρω δυναμικές κινητοποιήσεις.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πανήγυρις της ιεράς εικόνας της «Παναγίας Καβαλιωτίσσης»

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών της εορτής της ιεράς...

Νέο σύστημα Online ραντεβού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του...

Ο Υπηρέτης δύο Αφεντάδων σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο 68ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Έργο με γερή θεατρική δομή...

Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος Καβάλας στα Τενάγη των Φιλίππων

Την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων όπου εδώ και μήνες...

«Μια άλλη Θήβα» στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

«Μια άλλη Θήβα», η παράσταση «φαινόμενο» των τελευταίων θεατρικών...

Top Περιοχές στην Αθήνα για να επενδυτική αγορά σπιτιού σύμφωνα με τη MECHA Engineering

Η αγορά ακινήτων στην ελληνική πρωτεύουσα συνεχίζει να παρουσιάζει...

Ρουμάνος ανασύρθηκε νεκρός στην παραλία «Κοίνυρα» Θάσου

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος...

Δήμος Παγγαίου: Αλήθειες και ψέματα

Από τον δήμο Παγγαίου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου: Οι...