Τετάρτη, 23 Ιουλίου, 2025
Τετάρτη, 23 Ιουλίου, 2025

Άμεση παρέμβαση της ΔΕΥΑΚ στο Βουνοχώρι

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Υπερβάλλοντας εαυτό με στόχο την ταχύτερη δυνατή επίλυση του προβλήματος, τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η υδροδότηση στο Βουνοχώρι, οι κάτοικοι του οποίου βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς νερό.

Η αναζήτηση για την αιτία του προβλήματος ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής και αφού  ελέγχθηκαν τα αντλιοστάσια στους Πρόποδες και τα Μασλάκια και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα σ’ αυτά, ξεκίνησε η πεζή αναζήτηση για ενδεχόμενο σπάσιμο του δικτύου.

Γύρω στης 02.00 το μεσημέρι ειδοποιήθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος, ότι κάπου μεταξύ Βουνοχωρίου και Λημνιάς και συγκεκριμένα δίπλα σε εγκαταλειμμένο λατομείο από αυτά που το προηγούμενο διάστημα γίνονταν ανεξέλεγκτη μεταφορά μαρμάρινων όγκων, βρέθηκαν τρία σπασίματα.

«Επί τόπου βρέθηκα μαζί με το συνεργείο αποκατάστασης βλαβών και τον προϊστάμενο του, όπου ξεκίνησε το σκάψιμο, η αποκάλυψη των διαρροών και η επισκευή τους. Κοντά στον συγκεκριμένο χώρο βρέθηκε και τέταρτο σπάσιμο, το οποίο επισκευάστηκε επίσης. Λίγο πριν της 08.00 το βράδυ αποκαταστάθηκε και η παροχή νερού στους κατοίκους του Βουνοχωρίου» σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος.

Μάλιστα ο ίδιος έκανε και τον εξής σχολιασμό. «Όπως και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις έχουμε διαπιστώσει, εντύπωση προκαλεί η προχειρότητα της εκτέλεσης αυτών των εργασιών. Ο αγωγός αμιάντου πεταμένος στην κυριολεξία σε ένα σκάμμα, χωρίς καμία προεργασία, προστασία, σε έδαφος γεμάτο όγκους μαρμάρων, που φυσικό είναι να προκαλεί τέτοιες ζημιές.

Και όμως τα συνεργεία δούλεψαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ημέρα Κυριακή και έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα» κατέληξε ο ίδιος, καυτηριάζοντας και το γεγονός ότι για την αποκεντρωμένη, «δεν επιτρέπεται να εργαζόμαστε πέραν του ωραρίου, αφού δεν μας ενέκρινε την εξαίρεση από την πενθήμερη εργασία. Kαι όμως εργαζόμαστε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

DINOSAURS LIVE στον Λιμένα της Θάσου

Κινούνται – Βρυχώνται – Ανασαίνουν!!!! Μια αξέχαστη εμπειρία, ένα συναρπαστικό...

Chat GPT για επιχειρήσεις: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πια «κάτι που θα...

Καβάλα: Νέα «κόλπα» με τις τηλεφωνικές απάτες

Συνελήφθησαν χθες (22-7-2025) το απόγευμα σε περιοχές της Καβάλας,...

Καταρράκτης ματιών. Μην τον αμελείτε!

Ο καταρράκτης ματιών είναι μια συχνή πάθηση των οφθαλμών...

Τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων στο Παληό

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης Πολιτών, ο...

Εκτός «μάχης» πάλι τρία ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β.

Κώστας Τσιτσιλικάκης: Είναι σε ακινησία περιμένοντας να ολοκληρωθούν οι...

Αξίζει να γράφει κανείς σε μια εποχή καθολικής παρακμής;

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Το έχω εξηγήσει πολλές φορές, αλλά...

5+1 Συμβουλές Που Κάνουν τη Διαφορά για την Εύρεση Δουλειάς

Η αναζήτηση εργασίας μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά...