Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Καθημερινότητα έγιναν τα τροχαία ατυχήματα

Ημέρα:

Νίκος Ίμβρος: Πραγματικά το μυαλό μας δεν είναι πάνω στο τιμόνι / Δεν μπορεί να βρίσκεται ένας αστυνομικός στο κεφάλι κάθε οδηγού / Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανεκτίμητη και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε

Σε μάστιγα εξελίσσονται πλέον τα τροχαία ατυχήματα, αλλά και δυστυχήματα, σε όλους τους δρόμους της πόλης και της Π.Ε. Καβάλας το φετινό καλοκαίρι.

«Είμαστε ακόμη στην καρδιά της θερινής περιόδου και δεν βλέπω πως θα σταματήσει αυτό που συμβαίνει. Η καθημερινότητα δείχνει πλέον ότι πραγματικά το μυαλό μας δεν είναι πάνω στο τιμόνι», δήλωσε σχετικά με το θέμα στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, Νίκος Ίμβρος.

«Δεν μπορεί να βρίσκεται ένας αστυνομικός στο κεφάλι κάθε οδηγού για το πότε θα κάνει την ανοησία του…»

«Έχω πει πολλές φορές ότι όντως οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επαρκούν, φυσικά χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση, αλλά δεν μπορεί να βρίσκεται ένας αστυνομικός στο κεφάλι κάθε οδηγού για το πότε θα κάνει την ανοησία του. Τα κινητά τηλέφωνα είναι διαρκώς στα χέρια μας, ασχολούμαστε με το ραδιόφωνο, με το ποιος περνά από το παράθυρο, με το να χαζεύουμε και να σκεφτόμαστε τα προβλήματά μας, αλλά όχι με την οδήγηση. Λόγω της τουριστικής περιόδου έχουμε πολλούς ξένους στην περιοχή μας, οι οποίοι κι αυτοί έχουν θέμα ως προς την οδήγηση, αλλά είναι και σε σύγχυση. Είναι δύσκολη η πόλη μας, πολλά έργα είναι σε εξέλιξη και η σήμανση δεν είναι τόσο καλή για εμάς τους ίδιους, πόσο μάλλον για τους ξένους επισκέπτες», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ίμβρος.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, χρήση ζώνης και κράνους και χαμηλές ταχύτητες – Ζητάμε να δημιουργηθεί τροχαία αυτοκινητοδρόμων και στην Π.Ε. Καβάλας…»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας υπογράμμισε ακόμη με έμφαση ότι έχουμε μπροστά μας ένα δίμηνο – φωτιά.

«Θα πρέπει όλοι οι αρμόδιοι φορείς να συμβάλλουν ώστε να αποτραπούν όσο το δυνατό περισσότερα ατυχήματα. Από 1η Σεπτεμβρίου να καθίσουν να δουν άμεσα το θέμα της οδηγικής ασφάλειας και οργανωμένα να πιέσουμε προς τα κάτω για να δημιουργηθεί τροχαία αυτοκινητοδρόμων και στην Π.Ε. Καβάλας. Στην Αστυνομία ξέρουμε ποια είναι τα επικίνδυνα σημεία, όμως όταν βλέπουμε αυτοκίνητο να ξεφεύγει στο πεζοδρόμιο της Ερυθρού στην ευθεία και να προκαλείται ατύχημα, εκεί κανείς δεν μπορεί να προνοήσει τίποτα. Άρα, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, χρήση ζώνης και κράνους και χαμηλές ταχύτητες. Δεν μπορεί να αστυνομευτεί όλο αυτό το οδικό δίκτυο της περιοχής μας. Δεν επαρκούν οι δυνάμεις της τροχαίας Καβάλας που είναι επιφορτισμένη με όλο αυτό το μήκος των δρόμων. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανεκτίμητη και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...