Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (11/4) άρχισε η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων από το εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης.
Μέχρι η στιγμής η επιβίβασή τους στα λεωφορεία πραγματοποιείται ομαλά, ωστόσο με αργούς ρυθμούς. Συνολικά 400 πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν στα λεωφορεία με προορισμό το Κουτσόχερο Λάρισας.
Οι υπόλοιποι 350 πρόσφυγες θα μετεγκατασταθούν στο νέο χώρο φιλοξενίας που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή της Άσπρης Άμμου.
Οι πρόσφυγες που την Πέμπτη αποχώρησαν από την Ελευθερούπολη με προορισμό τον Κατσικά Ιωαννίνων, χωρίς ωστόσο να επιθυμούν να μείνουν εκεί, με αποτέλεσμα το Σάββατο να επιστρέψουν στην Π.Ε. Καβάλας, τελικά το πρωί της Κυριακής αναχώρησαν για τη Νέα Καβάλας της Π.Ε. Κιλκίς.