Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025

13,750 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στο νομό Καβάλας

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Από την «Αναπτυξιακή Καβάλας» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Υπογράφηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Υπουργική Απόφαση για την έγκριση των προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης CLLD/LEADER στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 καθώς και για την κατανομή πιστώσεων Δημόσιας Δαπάνης για τα προγράμματα αυτά ανά Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ).

Συνολικά, με την Υπουργική Απόφαση εγκρίνονται 31 πολυταμειακά τοπικά προγράμματα και 18 μονοταμειακά (16 από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και 2 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας) και κατανέμονται 360,6 εκ. €.

Στην εταιρεία μας κατανέμονται πιστώσεις Δημόσιας Δαπάνης 9,200 εκ. ευρώ για το πολυταμειακό της πρόγραμμα, που αφορά το σύνολο του Νομού πλην της ΔΕ Καβάλας και 4,550 εκ./ ευρώ για το μονοταμειακό της πρόγραμμα (Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας) για την ΔΕ Καβάλας.

Το συνολικό ποσό Δημόσιας Δαπάνης των 13,750 εκ ευρώ για τον Νομό Καβάλας αποτελεί την τρίτη καλύτερη επίδοση στην Χώρα μετά τους Νομούς Θεσσαλονίκης (17,7 εκ ) και Ηρακλείου (15,0 εκ).

Ο Πρόεδρος της εταιρείας κύριος Φίλιππος Αναστασιάδης δήλωσε: «Εκ μέρους του Δ.Σ. της εταιρείας εκφράζω την ικανοποίηση μας για το αποτέλεσμα της αξιολογικής διαδικασίας με την κατανομή των ανωτέρω πιστώσεων που μαζί με την ιδιωτική συμμετοχή θα συνεισφέρουν σε επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ, για το σύνολο της Υπαίθρου και των παράκτιων περιοχών του Νομού μας.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Υπηρεσιακό Μηχανισμό της εταιρείας μας για την εργώδη προσπάθεια και την αποτελεσματική συνεισφορά του σ΄ αυτό το αποτέλεσμα.

Τέλος θα ήθελα να παρακινήσω όλες τις δημιουργικές δυνάμεις και κυρίως τους ανθρώπους της Υπαίθρου και τους ιδιώτες επενδυτές, να οραματισθούν δημιουργικές επενδύσεις με καινοτόμα χαρακτηριστικά που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην βιώσιμη προοπτική των επενδύσεων, στην αύξηση της απασχόλησης και στην οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση καθώς και στην ουσιαστική συμβολή της αναπτυξιακής διαδικασίας της περιοχής μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Επαναλειτουργεί το ιατρείο στην Κοινότητα Ραχωνίου

Ο δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης έκανε την παρακάτω δήλωση: Ύστερα...

Καβάλα: 68χρονη νεκρή σε τροχαίο

Την 22-8-2025 και ώρα 07.45΄, στην Εθνική οδό Καβάλας...

“Τα βρήκαν” ΠΑΕ ΑΟΚ και «Γαλάζιοι Αργοναύτες»

Οι «Γαλάζιοι Αργοναύτες» σε ανακοίνωση τους αναφέρουν τα ακόλουθα:Έπειτα...

Συλλυπητήρια της ΕΙΗΕΕ για τον θάνατο του Απόστολου Βεσυρόπουλου

Η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων εκφράζει τη βαθιά...

Έκλεψαν τάματα από Μοναστήρι

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης...

Αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών στον δήμο Νέστου

Από την ΠΕ Καβάλας και ειδικότερα  τη Δ/νση Δημόσιας...

Πανήγυρις της ιεράς εικόνας της «Παναγίας Καβαλιωτίσσης»

Το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών της εορτής της ιεράς...

Νέο σύστημα Online ραντεβού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του...