Κυριακή, 25 Ιανουαρίου, 2026
Κυριακή, 25 Ιανουαρίου, 2026

13,750 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στο νομό Καβάλας

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Από την «Αναπτυξιακή Καβάλας» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Υπογράφηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Υπουργική Απόφαση για την έγκριση των προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης CLLD/LEADER στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 καθώς και για την κατανομή πιστώσεων Δημόσιας Δαπάνης για τα προγράμματα αυτά ανά Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ).

Συνολικά, με την Υπουργική Απόφαση εγκρίνονται 31 πολυταμειακά τοπικά προγράμματα και 18 μονοταμειακά (16 από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και 2 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας) και κατανέμονται 360,6 εκ. €.

Στην εταιρεία μας κατανέμονται πιστώσεις Δημόσιας Δαπάνης 9,200 εκ. ευρώ για το πολυταμειακό της πρόγραμμα, που αφορά το σύνολο του Νομού πλην της ΔΕ Καβάλας και 4,550 εκ./ ευρώ για το μονοταμειακό της πρόγραμμα (Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας) για την ΔΕ Καβάλας.

Το συνολικό ποσό Δημόσιας Δαπάνης των 13,750 εκ ευρώ για τον Νομό Καβάλας αποτελεί την τρίτη καλύτερη επίδοση στην Χώρα μετά τους Νομούς Θεσσαλονίκης (17,7 εκ ) και Ηρακλείου (15,0 εκ).

Ο Πρόεδρος της εταιρείας κύριος Φίλιππος Αναστασιάδης δήλωσε: «Εκ μέρους του Δ.Σ. της εταιρείας εκφράζω την ικανοποίηση μας για το αποτέλεσμα της αξιολογικής διαδικασίας με την κατανομή των ανωτέρω πιστώσεων που μαζί με την ιδιωτική συμμετοχή θα συνεισφέρουν σε επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ, για το σύνολο της Υπαίθρου και των παράκτιων περιοχών του Νομού μας.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Υπηρεσιακό Μηχανισμό της εταιρείας μας για την εργώδη προσπάθεια και την αποτελεσματική συνεισφορά του σ΄ αυτό το αποτέλεσμα.

Τέλος θα ήθελα να παρακινήσω όλες τις δημιουργικές δυνάμεις και κυρίως τους ανθρώπους της Υπαίθρου και τους ιδιώτες επενδυτές, να οραματισθούν δημιουργικές επενδύσεις με καινοτόμα χαρακτηριστικά που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην βιώσιμη προοπτική των επενδύσεων, στην αύξηση της απασχόλησης και στην οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση καθώς και στην ουσιαστική συμβολή της αναπτυξιακής διαδικασίας της περιοχής μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στην οδό Βενιζέλου θα γίνει φέτος η «Αλφαβητοπαρέλαση»

Απόστολος Μουμτσάκης: Μεγάλη και φέτος η συμμετοχή μαθητών /...

Συνεργασία Δήμου Καβάλας και ΤΕΕ-ΑΜ για την αξιοποίηση του Παλιού Ωδείου

Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται Δήμος Καβάλας και Τ.Ε.Ε. Ανατολικής...

Επανασύνδεση με τα Παιδιά μας

Όταν η σχέση ραγίζει, αλλά δεν τελειώνει Γράφει ο Ψυχολόγος-Σύμβουλος...

Οι διαφορές των αναδόχων καθυστέρησαν την συντήρηση των σχολικών κτηρίων

Για την υπογραφή της σύμβασης του έργου ''Συντηρήσεις Σχολικών...

Σεμινάρια αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα

Τον Μάρτιο ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων αντιμετώπισης πυρκαγιάς...

Προσπάθειες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου από την Ένωση Ξενοδόχων Θάσου

Για τις προσπάθειες που καταβάλλει η νέα διοίκηση της...

Για κάποιους ντρέπεται και η ντροπή

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος «Γιατί δεν υπάρχουν αντιδράσεις όπως στην...

Βγήκε η προκήρυξη για το 35ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά ”Βασίλης Θεοδωρίδης”

Για το 35ο open διεθνές σκακιστικό τουρνουά ''Βασίλης Θεοδωρίδης''...