Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου, 2026
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου, 2026

Συνεχίζεται μέχρι 28 Μαρτίου η αποχή των δικηγόρων της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Από τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Απ’ αρχής το Σώμα των Δικηγόρων έχει εκφράσει την κάθετη και τεκμηριωμένη αντίθεσή του στην ενοποίηση των Ασφαλιστικών ταμείων υπό έναν ενιαίο φορέα (ΕΦΚΑ) και στην υπέρογκη επιβάρυνσή τους με ασφαλιστικές εισφορές και μάλιστα υπό την τρέχουσα δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Το αίτημά μας προς την κυβέρνηση για την αναγκαία-επιβαλλόμενη ελάφρυνση των δικηγόρων από τις κάθε είδους δημοσιονομικές επιβαρύνσεις, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών, με βάση αναλογιστικές μελέτες και συγκεκριμένες, ποσοτικοποιημένες και δεσμευτικές για το ασφαλιστικό προτάσεις, μέχρις στιγμής δεν έχει βρει ανταπόκριση.

Παράλληλα, εν όψει της κατάθεσης του φορολογικού νομοσχεδίου, οι δικηγόροι ζητούν να μην επιβαρυνθεί επί πλέον το φορολογητέο τους εισόδημα. Ζητούν ομοίως τον προσδιορισμό αφορολόγητου ορίου στο ύψος των 12.000 € ετησίως και την θέσπιση ευνοϊκών διατάξεων για τους νέους (μέχρι πενταετίας) συναδέλφους τους, καθώς και για όσους έχουν εισόδημα μέχρι 20.000 € ετησίως.

Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του  Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας,  που συνεδρίασε την Τετάρτη 16-3-2016, εξουσιοδοτημένο σχετικώς από την Γενική Συνέλευση, αποφάσισε:

1) Την συνέχιση της αποχής των δικηγόρων της Καβάλας από τα καθήκοντά τους, από την 17η μέχρι και την 28η Μαρτίου 2016,

2) Την επικύρωση της από 15.03.2016 σχετικής απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Να προσκαλέσει για μία ακόμη φορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες του Νομού μας σε κοινή συστράτευση στον αγώνα κατά των εξοντωτικών και παράλογων διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«ΤΟ ΠΑΙΔΙ» στην ΕΡΤ1

του Παύλου Λεμοντζή Όταν η σάτιρα είναι οργανικά ενσωματωμένη στη...

Όρια στη σχέση γονέα–παιδιού: Εκεί που η αγάπη χρειάζεται πλαίσιο

Γράφει ο Ψυχολόγος-Οικογενειακός Σύμβουλος Γιάννης Ξηντάρας Τα όρια στη σχέση γονέα–παιδιού...

Βελτιωμένα τα αποθέματα νερού στην Π.Ε. Καβάλας

Ζαφείρης Μυστακίδης: Λόγω ραγδαιότητας των φαινομένων μεγάλο μέρος των...

Το θέμα των Λουτρών Ελευθερών στο Δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου

Γιώργος Καλλινικίδης: Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να γίνει...

Η γρίπη συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας

Συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας η...

Τι λέει ο Γιάννης Προμούσας για τις μειώσεις των δημοτικών τελών

Ξεκίνησε την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων...

Ναι με αστερίσκους στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού για την κρουαζιέρα

Ιλιγγιώδης η αύξηση των κοινοχρήστων στη ΒΙ.ΠΕ. Καβάλας Για την...