Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Στον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας οι απεργοί της ELFE

Ημέρα:

«Στο βαθμό που μας αφορά, θα κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό και θα αναλάβουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία κρίνουμε σκόπιμη εμείς ή κληθούμε να αναλάβουμε, ώστε να υπάρξει λύση στο πρόβλημα που δεν μπορεί να καθυστερεί άλλο», διεμήνυσε απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους της ELFE, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης των πρώτων στο γραφείο του το πρωί της Τρίτης (26/7).

Η παρουσία των εργαζομένων της ELFE στο διοικητήριο ήταν ιδιαίτερα δυναμική. Προερχόμενοι από το εργοστάσιο, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του κτηρίου και φώναξαν συνθήματα κατά του Λ. Λαυρεντιάδη.

Στη συνέχεια ανέβηκαν όλοι μαζί στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, με τον οποίο είχαν συνάντηση που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, εκθέτοντας του τα προβλήματά τους και ζητώντας του παράλληλα να πάρει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση να βρεθεί επιτέλους λύση, σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους φορείς, στο πρόβλημα που τους ταλανίζει εδώ και δυόμιση μήνες.

Ν. Βογιατζίδης: «Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω…»

«Είμαστε αντιμέτωποι με μια παρανομία του κ. Λαυρεντιάδη και της παρέας του, οι οποίοι λυμαίνονται τη μοναδική λιπασματοβιομηχανία της χώρας με παράνομες κινήσεις. Ζητάμε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι για να βρούμε λύση, ώστε να συνεχίσει να υπάρχει η βιομηχανία. Θέλουν όλο το προσωπικό να το κάνουν εργολαβικό σε μια βαριά χημική βιομηχανία. Τα προβλήματα μας δεν είναι οικονομικά, αλλά είναι θέματα ουσίας για τα οποία βρισκόμαστε στο δρόμο. Μας έχουν πετάξει εκτός του εργοστασίου. Είναι παράνομες οι απολύσεις, χωρίς αποζημιώσεις, χρησιμοποιώντας ψευδομάρτυρες για να μας κάμψουν. Να τοποθετηθούν όλοι οι φορείς. Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω. Πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα. Ο αγώνας δεν είναι εναντίον συναδέλφων, αλλά κατά της εργοδοσίας», επισήμανε απευθυνόμενος προς τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ELFE, ο οποίος πλέον περιλαμβάνεται στους 51 απολυμένους, Νίκος Βογιατζίδης.

Χ. Τσιμέρογλου: «Τα πράγματα είναι οριακά – Θα έχουμε θύματα…»

Για την οριακή κατάσταση που έχουν φτάσει τα πράγματα μίλησε ο Χρήστος Τσιμέρογλου, εκ μέρους των συνδικαλιστών συνταξιούχων του εργοστασίου λιπασμάτων, εκφράζοντας φόβους μάλιστα για αιματοχυσία!

«Σας ενημερώσαμε για την αιματοχυσία που θα έρθει σε λίγες ημέρες. Σήμερα είμασταν στο παρά τρίχα με τα Μ.ΑΤ. Τα πράγματα είναι οριακά. Είστε η ηγεσία της Καβάλας, πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλίες και ευθύνες να πιέσετε τον Λαυρεντιάδη και να λύσετε το πρόβλημα. Θα έχουμε θύματα, θα κλάψουν μανούλες. Χτυπάμε το καμπανάκι», είπε χαρακτηριστικά.

ΒΦΛ 3Ε. Θεοχάρης: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή»

Στην συνάντηση παρέστη και ο Ευθύμης Θεοχάρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν θέλουμε να γίνουμε εργολαβικοί εργαζόμενοι. Περιμέναμε πιο ξεκάθαρη θέση από τους τοπικούς άρχοντες. Να είστε πιο κοντά τους, να δείξετε με ποια πλευρά είστε, όχι με άλλους που δεν έχουν εντολή εκπροσώπησης όσων είναι μέσα. Άνθρωποι χωρίς θεσμό δεν μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Τα πράγματα φτάνουν στο τέλος. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή. Τους πνίγει το άδικο».

Ε. Μακρογιάννης: «Άμεση σύσταση επιτροπής θεσμών»

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, Ευθύμης Μακρογιάννης, υπογράμμισε από τη μεριά του: «Με άτιμο τρόπο κινείται η διοίκηση Λαυρεντιάδη. Έχουμε 51 απολύσεις και οι άνθρωποι έχουν πλέον βιοποριστικό πρόβλημα. Πάει να εξοντώσει οικονομικά τους εργαζόμενους. Δεν μπορούμε να κάνουμε μια επιτροπή για να πιέσουμε την κυβέρνηση; Έχουμε ένα δράμα. Δημιουργεί διχασμό μεταξύ των εργαζόμενων! Πρέπει να κρατηθεί η κοινωνική συνοχή. Έχουν μείνει μόνοι τους οι εργαζόμενοι. Πρέπει άμεσα να συσταθεί  η επιτροπή όλων των θεσμών να πάμε στην Αθήνα και να πιέσουμε την κατάσταση. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Διάλογος από την αρχή».

Θ. Μαρκόπουλος: «Πρέπει να σταματήσει η λογική των απολύσεων»

«Η λογική των απολύσεων των εργαζομένων της βιομηχανίας από όλες τις εταιρείες που έχουν δημιουργηθεί κι όπως κι αν λέγονται αυτές, είναι μια πρακτική, η οποία επιτείνει το πρόβλημα. Πρέπει να σταματήσει η λογική των απολύσεων. Το ζήτημα που ταλανίζει τους ανθρώπους δεν είναι οικονομικό, αλλά έχει να κάνει με τις εργασιακές σχέσεις που πρώτιστα απασχολεί και όλη την Καβάλα για λόγους ουσίας κι ως εκ τούτου απαιτείται να σταματήσει αυτή η πρακτική, η οποία εφαρμόζεται μέχρι σήμερα και να ακολουθήσει μια συζήτηση ουσιασιαστική, με προϋπόθεση τη διάθεση για λύση κι όχι να συνεχιστεί η κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα», τόνισε τέλος απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...