Δευτέρα, 2 Ιουνίου, 2025
Δευτέρα, 2 Ιουνίου, 2025

Μετ’ εμποδίων η κυκλοφορία των οχημάτων στην Π. Ε. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img
spot_img

Καθολική είναι η χιονόπτωση που πλήττει την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, αλλά και το νησί της Θάσου, από αργά το βράδυ της Κυριακής (8/1) και συνεχίζεται και τη Δευτέρα (9/1).

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, Σταύρο Κιβράκη, προτεραιότητα των υπηρεσιών είναι να παραμείνει ανοιχτός ο δρόμος του Αγίου Σίλα και η πρόσβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Στο κέντρο της Καβάλας ανοιχτοί είναι οι κεντρικοί δρόμοι και εκτελούνται τα δρομολόγια των αστικών προς το νοσοκομείο, τον Άγιο Λουκά και τον Βύρωνα,

Οι οδηγοί που κινούνται στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καβάλας, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οπωσδήποτε με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Προς το παρόν η Εγνατία Οδός είναι ανοιχτή, ενώ βαρύτητα έχει δοθεί και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Καβάλας – Δράμας και Καβάλας – Ελευθερούπολης.

Πρόβλημα αντιμετώπισε ένα από τα μηχανήματα αποχιονισμού, το οποίο πήγε πίσω τον όλο προγραμματισμό, όπως σημείωσε ο κ. Κιβράκης.

Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της Δευτέρας και για αυτό απαιτείται προσοχή από οδηγούς, αλλά και πεζούς.

Στη φωτογραφία βλέπετε την προσπάθεια των μηχανημάτων του δήμου Παγγαίου για τον αποχιονισμό της επαρχιακής οδού Νέας Περάμου – Ελαιοχωρίου, νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Με αλυσίδες η κυκλοφορία προς τα χωριά της Θάσου

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η χιονόπτωση στο νησί της Θάσου. Τα φαινόμενα άρχισαν να εκδηλώνονται από αργά το απόγευμα της Κυριακής (8/1) από τα νοτιοανατολικά του νησιού και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές του Θεολόγου, του Ποτού και της Αστρίδας, ενώ πριν από τα μεσάνυχτα οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν σε όλη τη Θάσο.

Όπως δήλωσε στο Kavala Web News ο δήμαρχος, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, άμεσα κινητοποιήθηκαν δυο αλατιέρες, γκρέιντερ, το μηχάνημα της περιφέρειας, καθώς και μηχανήματα ιδιωτών, με προτεραιότητα να παραμείνει ανοιχτό το λιμάνι, ο δρόμος προς το Κέντρο Υγείας και φυσικά ο οδικός άξονας του νησιού, κάτι που επετεύχθη.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Θάσου, αν και η χιονόπτωση έχει αμείωτη ένταση, δεν έχει αποκλειστεί κανένα χωριό, ωστόσο απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού, τα μηχανήματα έχουν καταφέρει να κρατήσουν τουλάχιστον ανοιχτό ένα ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ ευτυχώς τα δρομολόγια των πλοίων από και προς το νησί εκτελούνται μέχρι στιγμής κανονικά.

Ο δήμαρχος Θάσου κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ καταληκτικά εκτίμησε ότι η χιονόπτωση θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της Δευτέρας.

Κλειστές οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις, το Ωδείο και το ΤΕΙ Καβάλας

Όλες οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Δήμου Καβάλας, καθώς επίσης και το Δημοτικό Κλειστό Κολυμβητήριο, θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΕΣ σήμερα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Για αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Με απόφαση της Διοικήσεως και της Διευθύνσεως του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ τα μαθήματα για σήμερα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Για αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Κατόπιν αποφάσεως των αρμοδίων οργάνων το ΤΕΙ ΑΜΘ παραμένει για σήμερα, 9.1.2017, λόγω κακοκαιρίας, κλειστό.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΠΣΚ: Άνετη επανεκλογή του Γιώργου Πριονίδη

Άνετη επανεκλογή πέτυχε ο συνδυασμός του Γιώργου Πριονίδη στις...

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΕΠΣΚ για τον θάνατο του Κώστα Απαζίδη

Ο πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της...

Συνάντηση εργασίας με την Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου

Συνάντηση εργασίας της Προέδρου του ΕΟΤ κ. Άντζελας Γκερέκου,...

150 μπαλόνια γέμισαν τον ουρανό της Καβάλας, στη μνήμη των καρκινοπαθών που «έφυγαν» από τη ζωή

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο...

Υπάρχει ενδιαφέρον της Ευρώπης για τις νέες τεχνολογίες;

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Η Ευρώπη, είναι αλήθεια πως άφησε...

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας επί της οδού Πιπίνου

Λόγω της εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή κεντρικής νησίδας,...

Φωτισμός στα Κάστρα της Περάμου υπάρχει, απλά χρειάζεται μία εντολή!!!

Χρήστος Μποσμπότης: Μελέτη δεν χρειάζεται, απλά πρέπει να ανέβει...