Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Μετακινήσεις αστυνομικών για να καλυφθούν τα κενά

Ημέρα:

Με έξι αστυνομικούς έχει ενισχυθεί από την περασμένη Τρίτη το αστυνομικό τμήμα της Θάσου, αριθμός ο οποίος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας, Νίκο Ίμβρο, είναι ικανοποιητικός, αφού θα επιτρέψει στο εν λόγω αστυνομικό τμήμα να λειτουργήσει πολύ καλύτερα, εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Όπως δήλωσε στον «Ενήμερο» ο κ. Ίμβρος, οι έξι αστυνομικοί θα παραμείνουν στο νησί, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Αυγούστου. Η θετική αυτή εξέλιξη οφείλεται στις ενέργειες που έγιναν από μέρους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας στην Κομοτηνή, όπου είχε τεθεί το θέμα απευθείας στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του εκεί.

«Μετά από πολύ καιρό το αστυνομικό τμήμα Θάσου έχει πραγματικά δύναμη…»

«Πρόκειται για μια σημαντική ενίσχυση για την συγκεκριμένη περίοδο που μιλάμε. Μετά από πολύ καιρό το αστυνομικό τμήμα της Θάσου έχει πραγματικά δύναμη για να μπορούν τουλάχιστον δύο άτομα να βγαίνουν έξω με το περιπολικό και να εκτελούν τα καθήκοντα όπως προβλέπεται, σε μια περιοχή με τουριστική κίνηση ιδιαίτερα αυξημένη χρόνο με το χρόνο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ίμβρος.

Αυξήθηκαν οι αστυνομικοί στη Θάσο, μειώθηκαν όμως κατά δέκα στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Σε αντίθεση όμως με την ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος της Θάσου, τα πράγματα είναι διαφορετικά, όσον αφορά το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Χρυσούπολης.

Αυτό διότι η ενίσχυση του τη φετινή σεζόν ήταν κατά δέκα αστυνομικούς μικρότερη κι έτσι από τα 23 άτομα πέρυσι, επιπλέον του μόνιμου προσωπικού, φέτος οι αστυνομικοί που ενισχύουν το «Μέγας Αλέξανδρος» είναι μόλις 13.

Όλα αυτά την ώρα που οι πτήσεις τσάρτερ έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 20%! Όπως εκτιμά ο κ. Ίμβρος ο μικρότερος αριθμός αστυνομικών στο αεροδρόμιο πιθανόν να οφείλεται στην ενίσχυση της Θάσου, δηλαδή να πρόκειται περί μιας μέσης λύσης, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού.

Χωρίς ενίσχυση οι σταθμοί σε Νέα Πέραμο και Ορφάνι, παρά τον τεράστιο όγκο των τουριστών

Όσον αφορά την κατάσταση στους αστυνομικούς σταθμούς Νέας Περάμου, Οφρυνίου και Κρηνίδων, αυτή παραμένει η ίδια, καθώς δεν υπήρξε επιπλέον ενίσχυση του προσωπικού.

«Ιδιαίτερα σε Νέα Πέραμο και Ορφάνι αυτήν την περίοδο η κίνηση είναι πολύ μεγάλη και ειδικά τα σαββατοκύριακα και τον Δεκαπενταύγουστο που ακολουθεί. Η δύναμη δεν επαρκεί και οι υπάρχοντες συνάδελφοι θα προσπαθήσουν να τα φέρουν σε πέρας», ανέφερε σχετικά ο κ. Ίμβρος.

Επιπλέον δυνάμεις χρειάζεται και η πόλη της Καβάλας

Τέλος, για την πόλη της Καβάλας, ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων σημείωσε: «Και στην Καβάλα δεν υπάρχει κάποια ενίσχυση, είμαστε στον ίδιο αριθμό. Ευτυχώς υπάρχει η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., αλλά και η Ο.Π.Κ.Ε. και οι συμπολίτες μας βλέπουν δυνάμεις έξω. Η κίνηση και στην πόλη είναι αυξημένη την καλοκαιρινή περίοδο, αυτό είναι καλό, αλλά σε σχέση με την αστυνόμευση χρειαζόμαστε περισσότερες δυνάμεις που δεν τις έχουμε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...