Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου, 2025
Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου, 2025

Θ. Μαρκόπουλος: «Κόλλησαν» τα έργα προστασίας της Θάσου

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θάσου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών (Παρασκευή ή Δευτέρα) στο νησί, στο πλαίσιο απόφασης που είχε ληφθεί στη συνεδρίαση του πρόσφατου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Αυτό δήλωσε την Τετάρτη (23/11) στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ενώ όπως υπογράμμισε «στόχος της σύσκεψης αυτής είναι να μπορέσουμε να δούμε πως θα χειριστούμε τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προετοιμασία για να μπορούμε, όχι να αποφύγουμε, αλλά να αντέξουμε στην εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων».

Εν αναμονή απαντήσεων για τις χρηματοδοτήσεις σχετικά με τα δασοτεχνικά και οδικά έργα

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, φαίνεται ότι την άλλη εβδομάδα θα εκδηλωθούν στην περιοχή επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη σαφές τι μορφή θα έχουν αυτά, καθώς δεν έχει φτάσει στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας το οριστικό σήμα.

«Εμείς πρέπει να είμαστε από κάθε άποψη έτοιμοι, προκειμένου να μπορέσουμε να το διαχειριστούμε καλύτερα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά με το ποια είναι η εικόνα στο νησί, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας απάντησε: «Καλή είναι η εικόνα, όμως υπάρχουν κάποια στοιχεία που φοβόμαστε. Εκείνο που περιμένουμε είναι να δούμε είναι το πότε θα έχουμε απάντηση για τα χρήματα που ζητήσαμε και για τα δασοτεχνικά και για τα οδικά και σε τι χρονικό ορίζοντα θα εγγραφούν οι πιστώσεις. Άλλες οι ανάγκες της πραγματικότητας κι άλλη η γραφειοκρατία. Δεν θέτω θέμα ούτε ευθυνών, ούτε τίποτα. Μας βασανίζει όλους μας η γραφειοκρατία. Πρέπει με κάθε τρόπο, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε».

Για το πρόσφατο ταξίδι στην Αθήνα…

Αναφορικά με το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε: «Υπήρχε μεγάλο τρέξιμο σε διάφορα υπουργεία για την επίλυση πολλών θεμάτων. Το μόνο που θα πω είναι ότι δυστυχώς πράγματα τα οποία είναι διαδικαστικά και θα μπορούσαν να θεωρούνται αυτονόητα, σήμερα απαιτούν σπρώξιμο και κυνήγημα για να μπορέσουν να βρεθούν λύσεις».

Αναμένεται στην Καβάλα εντός των επόμενων εβδομάδων ο νέος περιφερειάρχης

Για την τοποθέτηση του Δημήτρη Πέτροβιτς στη θέση του αναπληρωτή περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, ο κ. Μαρκόπουλος είπε χαριτολογώντας: «Και πολύ καλά του έκανε. Εγώ είχα πει πριν τις εκλογές και στον κ. Μέτιο ότι ήθελα να απαλλαγώ από αυτήν την ευθύνη του αναπληρωτή περιφερειάρχη και πολύ καλά έκανε και προχώρησε στον ορισμό ενός άλλου αναπληρωτή, στον οποίο έχω ευχηθεί καλή δύναμη και να ασκεί, σε αντίθεση με εμένα, όσο λιγότερο γίνεται τα καθήκοντα της αναπλήρωσης».

Τέλος σε ερώτηση για το αν επίκειται επίσκεψη του νέου περιφερειάρχη στην Καβάλα το επόμενο διάστημα, ο κ. Μαρκόπουλος απάντησε: «Ίσως και την άλλη εβδομάδα, αλλά δεν είμαι σε θέση να πω για συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς δεν μπόρεσα να συνεννοηθώ ακόμη μαζί του. Αν όχι την επόμενη ίσως τη μεθεπόμενη».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στις 11 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Καβάλα

Στις 11 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση για...

Απαράδεκτος ο «ξαφνικός θάνατος» των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ

Λευτέρης Κυριακίδης: Οποιαδήποτε αναπροσαρμογή ή τροποποίηση θα πρέπει να...

Ο Δήμος Καβάλας να βρει άλλους τρόπους για να αυξήσει τα έσοδά του   

Θόδωρος Χατζηχρήστος: Θεωρούμε άδικη την αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων...

Γεμάτος μωρομάντηλα ο αγωγός αποχέτευσης στην Βενιζέλου

Με πρόστιμα απειλεί ο Απόστολος Χρόνης Απίστευτες ποσότητες μωρομάντηλων συνέλεξαν...

Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Πιερία και Πέλλα

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας...

Πρόσκληση συμμετοχής στη διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στη νότια Γερμανία

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων...

Ημερίδα για το Ιστορικό Κέντρο της Ελευθερούπολης

Το Σάββατο 1/11/2025 στο Αμφιθέατρο Φρίξος Παπαχρηστίδης στην Ελευθερούπολη,...