Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, 2025
Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, 2025

ΚΑΒΑΛΑ: Οι έρευνες του drone και η ανησυχία για την “άσπρη ουσία”

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε η επιχείρηση της Πυροσβεστικής και ανδρών των ενόπλων δυνάμεων για την έρευνα στο σημείο που το βράδυ του Σαββάτου (16/7) κατέπεσε το Antonov, στην κοινότητα Αντιφιλίππων του δήμου Παγγαίου.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος Μάριο Αποστολίδη, επικεφαλής της επιχειρησιακής ομάδας, «άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας με ειδικό εξοπλισμό και όργανα μέτρησης προσέγγισαν το σημείο της πρόσκρουσης του αεροσκάφους και είδαν από κοντά την άτρακτο και άλλα μέρη του διασκορπισμένα μέσα στα χωράφια».

Ο κ. Αποστολίδης υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα στην περιοχή «διαπιστώθηκε αστάθεια στο πεδίο καθώς υπάρχουν καπνοί και έντονη θερμότητα αλλά και μια άσπρη ουσία άγνωστης προέλευσης, ωστόσο τα όργανα μέτρησης δεν κατέδειξαν κάτι ανησυχητικό.

Το επόμενο στάδιο είναι να σηκωθεί drone ώστε να εξεταστεί όλο το εύρος της περιοχής όπου κατέπεσε το αεροσκάφος. Εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει σταθερότητα στο πεδίο και δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των ανδρών που συνδράμουν στην επιχείρηση, θα ξεκινήσει η όλη διαδικασία».

Ο κ. Αποστολίδης υπογράμμισε ότι συνολικά επιχειρούν 13 άνδρες από τη 2η και την 4η ΕΜΑΚ και 26 πυροσβέστες από Ελευθερούπολη, Καβάλα και Δράμα.

Τόνισε ότι εξακολουθεί να ισχύει προς τους κατοίκους των οικισμών η χθεσινοβραδινή αυστηρή σύσταση να αποφύγουν την ευρύτερη περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέοι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Εν αναμονή των νέων εργαζομένων οκτάμηνης απασχόλησης βρίσκεται η...

Δωρεά τροχήλατων καροτσιών στον δήμο Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου, παρουσία του...

Νέος τοπικός σύμβουλος της Δ. Κ. Κρυονερίου ορκίστηκε ο Αναστάσιος Παπαδόπουλος

Ορκίστηκε την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025, ενώπιον του δημάρχου...

Τιμητικές πλακέτες σε υπαλλήλους που συνταξιοδοτήθηκαν

Στο πλαίσιο μιας σύντομης εκδήλωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ....

Υποχρεωτικές αλυσίδες στο ορεινό και ημιορεινό δίκτυο του νομού Καβάλας

Με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας ορίζονται τα εξής: Αποφασίζουμε τον...

«Αυτή η νύχτα μένει» του Θάνου Αλεξανδρή από το ΚΘΒΕ

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή Νυχτερινό κέντρο το «Όνειρο». Γυροβολιές...

Ηλίας Καλανταρίδης: Εμείς θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και αντικειμενικοί

«Και την κριτική μας ασκούμε, αλλά και όταν βλέπουμε...

Μάρκος Δέμπας: Το 2025 περιμέναμε κάτι καλύτερο

«Το 2025 φεύγει με ανάμεικτα συναισθήματα. Περιμέναμε κάτι καλύτερο...