Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

«Θερμό» φθινόπωρο προβλέπει ο πρόεδρος του Ε.Υ.Κ. Καβάλας

Ημέρα:

«Θερμό» φθινόπωρο προβλέπει ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας, Ευθύμης Μακρογιάννης, στην περίπτωση που γίνουν πράξη τα όσα ακούγονται περί αλλαγών στα εργασιακά του ιδιωτικού τομέα.

Μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Ε.Υ.Κ. Καβάλας, υπογραμμίζει με έμφαση ότι ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος πλήρωσε βαρύ τίμημα όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, δεν πρόκειται να ανεχθεί επιπλέον επιβαρύνσεις.

«Από τη στιγμή που όλα αυτά ακούγονται, σημαίνει ότι κάτι έρχεται»

«Το φθινόπωρο πραγματικά θα είναι πάρα πολύ «θερμό», λόγω των μέτρων που προς το παρόν ακούγεται ότι θα ληφθούν. Βέβαια την τακτική αυτή τη γνωρίζουμε πια. Για να αρχίσουμε να πιάνουμε το νόημα, πετάνε οι κυβερνώντες κάποιες «φωτοβολίδες». Από τη στιγμή πάντως που όλα αυτά ακούγονται, σημαίνει ότι κάτι έρχεται, που εγώ το φαντάζομαι σαν ένα «τσουνάμι». Ακούμε για κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, για ομαδικές απολύσεις και πολλά άλλα. Βέβαια η κυβέρνηση υπόσχεται ότι δεν θα συμβούν όλα αυτά στον ιδιωτικό τομέα, όμως από την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει τα τελευταία χρόνια, από τη στιγμή που τα ακούμε τα περιμένουμε κιόλας. Σαν συνδικαλιστικό κίνημα πιστεύαμε ότι έχουμε να κάνουμε μια φιλεργατική κυβέρνηση, διότι είχαμε ακούσει πολλά, όμως δυστυχώς αποδεικνύεται ότι τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας.

«Το εργατικό κίνημα θα αντιδράσει έντονα αν πάνε να περάσουν τέτοια μέτρα…»

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι το εργατικό κίνημα θα αντιδράσει έντονα, αν πάνε να περάσουν τέτοια μέτρα. Το θέμα είναι όμως να καταλάβει ο κόσμος της εργασίας ότι αν δεν κατεβεί στους δρόμους και δεν αντιληφθεί το τι έρχεται, ό,τι έχει απομείνει θα τελειώσει κι αυτό. Ήδη έχουμε ενάμιση εκατομμύριο ανέργους στον ιδιωτικό τομέα και θα δημιουργηθούν και άλλοι. Αν δεν στηριχθούν τα συνδικάτα και τα σωματεία, δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα ανταποκριθεί ο κόσμος της εργασίας στα καλέσματα των συνδικαλιστικών οργάνων, για να μπορέσει να στηρίξει τα εργασιακά του δικαιώματα», συμπλήρωσε σχετικά ο Ευθύμης Μακρογιάννης.

«Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν καμιά απολύτως ανοχή»

Ο πρόεδρος του Ε.Υ.Κ. Καβάλας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι, στην περίπτωση που τα όσα ακούγονται για το φθινόπωρο επαληθευτούν, δεν θα πρέπει να δείξουν καμιά απολύτως ανοχή.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και πολλά χρόνια ότι ο ιδιωτικός τομέας κουβαλάει τεράστιο σταυρό. Έζησε τις μεγαλύτερες απώλειες, με την χειρότερη κατάσταση που θα μπορούσε να επικρατεί, με καταπατημένα εργασιακά δικαιώματα, με «μαύρη» εργασία. Απλά τώρα θα ζήσουμε την κορύφωση όλων αυτών των καταστάσεων. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν καμιά απολύτως ανοχή», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Μακρογιάννης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...